Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДУШИЦУ (16) ЈЕ УБИО ПА СИЛОВАО, ЊЕНО ТЕЛО ПРОНАШЛИ ПСИ! Њена другарица открила потресне детаље: Њену слику на ковчегу памтим

07.04.2022. 21:18
Пише:
Србија Данас/24 седам
Užas
Ужас

Навршила се 21 година од злочина у селу Парцани код Раље када је Горан Илић убио и силовао малолетну Душицу И. (16) за шта је осуђен на максималну казну затвора од 40 година.

Душичини другари из средње школе ову трагедију никада нису заборавили, а њена другарица из школске клупе, а данас новинарка Данијела Стојановић Кукић, у разговору каже да се сваке године у априлу сети тог страшног дана.

Како каже, Душицу је последњи пут видела на аутобуској станици давне 2001. године, не слутећи да се више никада неће срести. Након тога, Душица се запутила ка Парцанима где ју је пресрео Горан Илић који се сакрио у жбуње, а потом је ударио тупим предметом.

Travelland СЕНЗАЦИЈА: ГРЧКИ All инцлусиве хотели на 5 ноћи од 315€

Travelland СЕНЗАЦИЈА: ГРЧКИ All инцлусиве хотели на 5 ноћи од 315€

РОДБИНА ПОТВРДИЛА! Ово је мушкарац који је пронађен мртав на Златибору - највероватније се убио

РОДБИНА ПОТВРДИЛА! Ово је мушкарац који је пронађен мртав на Златибору - највероватније се убио

"ШАЉУ ИХ У ГРУПНЕ СОБЕ ГДЕ ДОЖИВЉАВАЈУ СТРАШНЕ ТОРТУРЕ" Бивши чувар ЦЗ-а открио језиве детаље о педофилима иза решетака

"ШАЉУ ИХ У ГРУПНЕ СОБЕ ГДЕ ДОЖИВЉАВАЈУ СТРАШНЕ ТОРТУРЕ" Бивши чувар ЦЗ-а открио језиве детаље о педофилима иза решетака

- Последњи пут сам је видела тог петка када је нестала, а то је било пре 21 годину. Сећам се да ми је тог дана казала да једва чека да иде кући у Парцане и да се веома радује томе. Заједно смо кренуле на аутобуску станицу и ту смо се поздравиле. У понедељак сам дошла у школу и разредни нам је саопштио да имамо час разредне наставе, на ком нам је рекао да је Душица нестала. Она је била другачија од нас. Била је закопчана до грла. Понашала се примерено, за разлику од већине у тим годинама. Од како смо сазнали да је нема, прошло је тада две недеље и после тога је дошао разредни и казао нам да је Душица нађена мртва. Саопштио је да ће нам бити организован превоз до Парцана, уколико желимо да идемо на сахрану - присећа се Данијела.

Напомиње да од шока није могла да спава када је сазнала да су Душичино тело пронашли пси. Тело је било прекривено лишћем, а приметио га је један младић.

- Њу је Горан Илић вероватно данима типовао и он је био повратник. Сачекао ју је у жбуњу, повукао за ранац, ударио тупим предметом у главу, и њено тело је сасвим случајно пронашао младић који је у том делу возио бицикл. Младић је тада видео да пси нешто развлаче по путу, али није био сигуран шта. Илић је веома брзо ухапшен. Његова мајка је тада казала полицајцима, да је он дошао кући сав крвав те ноћи, да се чудно понашао и да је казао мајци да му опере одећу. Она није хтела да опере ствари, већ је сачекала полицију да дође по њих. Након свега тога, отишли смо у Парцане и језа нас је подилазила када смо видели колико су мештани били уплашени. Када смо изашли из аутобуса, дочекао нас је Душичин тата, брат и тетка. Сећам се да сам њену слику видела на ковчегу и то никада нећу заборавити - каже Данијела.

Троструки повратник Горан Илић умро је у затвору. Према незваничним сазнањима, његова мајка када је сазнала да је умро, није желела да преузме његово тело и наводно је изјавила: "Мој син је убица, не желим да преузмем његово тело".

Данијела додаје, да се Душица радовала викендима јер је тада проводила време са породицом.

- Сваки пут када је требала да иде кући у село Парцани увек се радовала. Њена тетка се бринула о њој као да јој је она била рођена ћерка. Одмалена је желела да буде фризер, маштала је да једног дана отвори свој фризерски салон... Увек је била насмејана и румена у лицу, и дан-данас се сећам њеног предивног осмеха. Никада није хтела да обрука оца и тетку. Била је пуна живота, амбициозна, а поврх свега скромна и природна. Када је нестала било нам је јако чудно јер скоро никада није изостајала из школе. Наш разред њу никада није заборавио. У учионици где је Душица седела више нико није седео на том месту јер смо сматрали да је припадало њој. Свако од нас је отишао својим путем и својим судбинама, а из тог разреда сам са још некима остала у контакту и у разговору увек споменемо Душицу. Након тог злочина, ноћима нисам могла да спавам, обузимао ме је страх јер сам прошла тим путем на ком је она убијена и силована - закључује Данијела.

Горан Илић осуђен на 40 година

Подсетимо, први човек у Србији који је осуђен на максималну казну затвора од 40 година био је Горан Илић из села Парцани код Раље, који је убио и силовао малолетну Душицу И. Овај злочин се догодио 4. априла 2001. године, а откривен је када су леш пронашли пси луталице. Илић, за кога је вештачењем утврђено да је психопата, знао је да је Душица сваког викенда путовала до оца у село Парцани и да је од аутобуске станице пешачила по четири километара до села.

Илић се тог дана прикрао у жбуње, чекајући девојчицу. Кад је наишла, као хијена је насрнуо на њу, ударајући је каменом у главу. Несрећна Душица се покушала одбранити али узалуд. Међутим, монструму то није било довољно, па ју је мртву силовао, а њено обешчашћено тело оставио поред канала. Након тога је отишао кући да се пресвуче и опере трагове крви. Њено тело пронађено је на највећи православни празник Ускрс 15. априла 2001. године. Она је била ученица прве године Средње фризерске школе у Београду.

Судија Зоран Таталовић био је први у Србији који је 31. маја 2002. године у београдском Окружном суду изрекао максималну казну од 40 година. Обратио се Илићу и упитао га:

- Да ли људски живот за вас нешто представља? Ниједног тренутка се нисте покајали нити оборили главу! Која казна, осим максималне, постоји за вас? - рекао је судија.

- Сакривен у жбуњу је чекао дете од 15 година да се врати из школе да би задовољио своју сексуалну страст и притом је убио. Претходно је са 18 година убио и опљачкао жену. За то је био осуђен на 15 година. Ваша рођена мајка је на суђењу рекла да је Душица била анђео и да сте заслужили да вам сечемо парче по парче ако утврдимо да сте је убили! - рекао је судија строгим и повишеним тоном.

"Разумите нас"...

Такође, контактирали смо породицу убијене девојчице, а један од рођака нам је казао да не жели да даје изјаве.

- Разумите нас, нисмо у стању да дајемо изјаве. Тешко је. Извините и хвала вам на разумевању - казао је он.

У време злочина био повратник

Илић је још као малолетник због више крађа послат у поправни дом у Крушевцу. На једном од допуста, 19. септембра 1984. године, на авалском излетишту Шупља стена мучки је убио и два пута силовао Зору Р. мајку двоје деце.

За тај злочин био је осуђен на 15 година робије, али је у "Забели" убио затвореника и казна му је повећана на 20 година. После изласка из затвора, септембра 2000. године, доселио се код очуха у село Парцани и поново окрвавио руке.

У истом селу на само 800 метара од места убиства Душице Илић, 14. априла су пронађени мртви Драгана Т. (15) из Парцана и Мирољуб А. (52) из села Стојник у општини Сопот. На глави Драгане Т. су постојале видне повреде, а Мирољуб је пет метара даље, био обешен у шумарку.