Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДВА БРАТА РУКОВОДИЛА ЕЛИТНОМ ПРОСТИТУЦИЈОМ У БЕОГРАДУ: За девојке су имали строга правила, а овако су УХВАЋЕНИ

23.04.2020. 23:39
Пише:
Србија Данас/Блиц
Mihajlo Maksimović
Михајло Максимовић / Извор: Фото: Facebook/Mihailo Максимовић

Успон и пад криминалне породице Максимовић

Испреплетаном мрежом такозване елитне проституције у Београду, односно оргазнизовањем сексуалних услуга добростојећој клијентели, све до хапшења на овдашењем аеродрому "Никола Тесла", руководио је, по свему судећи, Шапчанин Михаило Максимовић, а десна рука му је био брат Душан Миленковић. Судски процес против двојице браће још је у току.

Ово је Панчевац осумњичен да је имао С*КС СА ЋЕРКОМ и снимао све! Сестра ОЧАЈНА: "Убила бих га, он НЕ ТРЕБА ДА ЖИВИ"

Ово је Панчевац осумњичен да је имао С*КС СА ЋЕРКОМ и снимао све! Сестра ОЧАЈНА: "Убила бих га, он НЕ ТРЕБА ДА ЖИВИ"

ДЕТАЉИ УЖАСА КОД БРУСА: Беба умотана у џак прашка и БАЧЕНА НА ЂУБРЕ, преглед ОТКРИО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ

ДЕТАЉИ УЖАСА КОД БРУСА: Беба умотана у џак прашка и БАЧЕНА НА ЂУБРЕ, преглед ОТКРИО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ

Милан (24) је комшиницу Верицу (76) пре две године ИЗБО НОЖЕМ ВИШЕ ОД 20 ПУТА: Суд му је одредио казну!

Милан (24) је комшиницу Верицу (76) пре две године ИЗБО НОЖЕМ ВИШЕ ОД 20 ПУТА: Суд му је одредио казну!

Бивши фудбалер, младић који је одувек живео здравим животом, ученик Економске школе у Шапцу која у граду на Сави слови за престижну, а касније и студент у Београду - тако су шокирани познаници породице Максимовић причали након што је у медијима као бомба одјекнула вест о растурању озбиљне мреже елитне проституције којом је руководио Шапчанин.

Нико није могао да поверује да се овај младић бавио гнусним бизнисом.

- Нисмо ништа приметили да одскачу од других. Неки дан сам видела његову мајку у продавници. Жена је деловала избезумљено. Окренула је главу на другу страну - рекао је извор.

Идиличну и по свему судећи лажну слику о себи Максимовић је уживао све до хапшења у фебруару 2019. године. Лисице на руке стављене су му на београдском аеродрому "Никола Тесла", а оно што је полиција код њега пронашла и данас интригира јавност у Србији.

До хапшења је дошло пошто су у једном београдском хотелу ухваћене "његове" девојке које су одлучиле да полицији отворе душу и испричају чиме се баве и ко им је макро, а код Максимовића су касније пронађени детаљни спискови информација о свим његовим клијентима, али и девојкама које је подводио.

Aerodrom Nikola Tesla
Аеродром Никола Тесла / Извор: Србија Данас

Управо захваљујући њима, полиција је успела да схвати на који начин је функционисао Макисмовићев бизнис. Девојке које је подводио терао да иду на курсеве за лајфкоуч тренере, како би у случају да им полиција упадне у тренутку када су са клијентом, имале изговор али и сертификат као доказ.

- Веровале су да ће се на тај начин заштитити од непријатности евентуалног привођења. Семинар су морале да плаћају саме, односно одбијао им је од зараде коју су иначе делили на пола - објаснили су раније извори београдских медија, додајући да су овакви курсеви коштали и до 1.000 евра, а оне које би одбијале да га похађају, бивале би кажњене новчано.

Поред обуке, девојке које су радиле за Максимовића морале су строго да воде рачуна о свом изгледу и начину живота. Гинеколошки прегледи су били редовни, а Максимовић је имао уредну евиденцију чак и о њиховим циклусима. Уз то, морале су редовно да одлазе на тренинге како би задржале здрав и добар изглед, а на списку обавеза били су им и шопинзи, како би редовно обнављале своје гардеробере.

У својим евиденцијама, Максимовић је имао и детаљне информације о својим клијентима, пре свега како би заштитио себе и свој бизнис, али и како би задовољио све њихове прохтеве. Фотографије девојака у различитим издањима биле су изложене у каталогу који је такође код њега пронађен, а наводно је за пријатеље имао попуст.

Извори појединих медија испричали су да су се Максимовићеве девојке код њега махом задржавале годинама, али да је оне нове слао код старих клијената како би их оценили.

Међутим, занимљиво је да то није први пут да је Максимовић пао у шаке полиције. Већ је хапшен 2014. године и то приликом редовне контроле у саобраћају, а полиција је тада утврдила да се бави организовањем елитне проституције јер је код њега пронашла лаптопове и спискове са његовим евиденцијама. Утврђено је да је имао седам девојака које је подводио од којих је пет ухапшено. Остале две, сумња се, криле су се у Босни и Херцеговини.

Prostitutka
Проститутка / Извор: Профимедиа/илустрација

Средином 2015. године склопио нагодбу са Првим основним тужилаштвом о признању кривице и суд га је осудио условно на 10 месеци затвора, са роком провере од три године. Тада је платио и новчану казну од 120.000 динара.

Приликом хапшења у фебруару 2019, са Михаилом је пао и Душан Миленковић за кога се касније сазнао да је са Михаилом у родбинским односима. Миленковићева улога у Михаиловом "предузећу" била је махом логистичке природе, па је тако био задужен за одвожење девојака на састанке са клијентима који су се углавном обављали у изнајмљеним становима и апартманима у Београду.

Њих двојица, према причи девојака које су одлучиле да расплету језик и све испричају, имали су систем рада "доброг и лошег полицајца", где је Михаило односио улогу грубљег и строжег, док је Миленковић био према њима фин, због чега поједине не желе да га кривично гоне.

Након што је обнародована вест о његовом хапшењу, међу појединим учесницима ријалити програма одмах се подигла тензија. Учеснице овог програма су више пута једна другу оптуживале за проституцију, а најжешћа свађа догодила се када су Сања Станковић и Станија Добројевић поменуле управо његово име. Међу девојкама које га познају појавило се име Сање Станковић, али и Ане Кораћ и Мине Врбашки.

Међутим, у Вишем јавном тужилаштву у Београд као сведок у поступку у јуну прошле године појавила се Мими Оро, која је потврдила да га познаје али не и да се бави проституцијом или да послује са њим на било који други начин.

Она је том приликом изјавила да се не бави проституцијом и да се издржава од породичног посла.

- Познајем Михаила, међутим ја не радим за њега и не знам чиме се он бави. Издржавам се од породичног бизниса. Упознали смо се случајно у једном београдском клубу. Касније смо се сретали по граду - рекла је популарна старлета и додала да су се она и макро упознали "случајно, преко заједничких пријатеља".

Признали да су посредовали у проституцији

Михаилу Максимовићу на терет се ставља једно кривично дело посредовање у вршењу проституције и два кривична дела трговина људима. Душану Миленковићу се на терет стављају три кривична дела посредовање у вршењу проституције. Браћи се суди за подвођење три девојке које су испричале све о њима.

Њих двојица су на припремном рочишту у Вишем суду у Београду признали да су посредовали у проституцији, док је Максимовић негирао да је извршио кривично дело трговина људима.

- Максимовић је признао да је извршио кривично дело посредовање у вршењу проституције, али је негирао да је извршио кривична дела трговина људима. Његов брат Душан Миленковић признао је да је посредовао у вршењу проституције у односу на све три девојке - каже извор.

Оптужница против њих двојице је подигнута августа 2019. године, а судски процес је и даље у току, с тим што је тренутно заустављен због тренутне ситуације са корона вирусом.

ЖУРКА КОЈА СЕ ТРАГИЧНО ЗАВРШИЛА: Стефан (24) је убијен на степеништу пре две године, његов убица сада је осуђен

ЖУРКА КОЈА СЕ ТРАГИЧНО ЗАВРШИЛА: Стефан (24) је убијен на степеништу пре две године, његов убица сада је осуђен

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА КРИСТИЈАНА ГОЛУБОВИЋА: Ово је главни разлог зашто је приведен, слободу морао да плати 120.000

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА КРИСТИЈАНА ГОЛУБОВИЋА: Ово је главни разлог зашто је приведен, слободу морао да плати 120.000

ФОТОГРАФИЈА ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ: Овако изгледа олупина аутомобила из несреће КОД ВРАЊА (ФОТО)

ФОТОГРАФИЈА ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ: Овако изгледа олупина аутомобила из несреће КОД ВРАЊА (ФОТО)

ОТАЦ ИЗ ПАНЧЕВА ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ СНИМАО СЕ*С СА ЋЕРКОМ: За видео тражио 2.000 динара, одговор девојчице ЛЕДИ КРВ

ОТАЦ ИЗ ПАНЧЕВА ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ СНИМАО СЕ*С СА ЋЕРКОМ: За видео тражио 2.000 динара, одговор девојчице ЛЕДИ КРВ

ОВАЈ СЛУЧАЈ ПОЛИЦИЈА НИКАДА НИЈЕ ИМАЛА: Човек код Раче телефоном снимао ЕСХУМАЦИЈУ ПОКОЈНИКА и то у време полицијског часа

ОВАЈ СЛУЧАЈ ПОЛИЦИЈА НИКАДА НИЈЕ ИМАЛА: Човек код Раче телефоном снимао ЕСХУМАЦИЈУ ПОКОЈНИКА и то у време полицијског часа