Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЏОНИЋЕВИ ВАПАЈИ ПОСЛЕ НЕРВНОГ СЛОМА У ЗАТВОРУ: Судији изговорио РЕЧЕНИЦЕ које су потпуно сулуде

30.10.2021. 18:36
Goran Džonić, Porodica Đokić
Горан Џонић, Породица Ђокић / Извор: Фото: Приватна архива/Фацебоок

Откако је ухапшен због сумње да је починио троструко убиство својих блиских рођака Горана (57), Гордане (56) и Лидије (25) Ђокић, Горан Џонић је у полицији на различите начине покушавао да докаже своју, наводну, невиност, али узалуд.

Клупко лажи Горан Џонић је, сумња се, месецима плео док је детаљно разрађивао план убиства породице Ђокић. Након што се 26. септембра брутална ликвидација догодила, он је наставио да ради исто, судећи према доказима које полиција има.

У одбрани је био самоуверен, али је тако изнео бројне тврдње које су се одмах могле одбацити, јер иза сваке од њих стоји неки од доказа до којих је полиција дошла.

Након што је и сам знао да су речи које је самоуверено изговорио - сулуде, променио је плочу и претио самоубиством у затворској ћелији, те доживео нервни слом и ментално растројство.

МЕСТО ИЗГЛЕДА САБЛАСНО И ДАЊУ: Мирис смрти још увек где су убијени Ђокићи - ево како се до тамо ЈЕДИНО МОЖЕ ДОЋИ

МЕСТО ИЗГЛЕДА САБЛАСНО И ДАЊУ: Мирис смрти још увек где су убијени Ђокићи - ево како се до тамо ЈЕДИНО МОЖЕ ДОЋИ

ЗЛОЧИНАЧКА КРВ ЏОНИЋА! Горанов рођак смрскао снаји главу, леш закопао поред пута - једна ствар додатно улива језу

ЗЛОЧИНАЧКА КРВ ЏОНИЋА! Горанов рођак смрскао снаји главу, леш закопао поред пута - једна ствар додатно улива језу

Када је полиција Џонићу УПАЛА у кућу, он је понављао само ДВЕ РЕЧИ!

Када је полиција Џонићу УПАЛА у кућу, он је понављао само ДВЕ РЕЧИ!

Подсетимо, ово је пет доказа који руше његову одбрану.

"Тамо је био Јојке"

"Јојке је отворио врата Ђокићевих кола и сео на задње седиште. Имао је у руци пиштољ и наредио је и мени да уђем у ауто"

Прво што је по хапшењу урадио - покушао је кривицу да свали на своје синове Милана и Стефана Џонић и на браћу Јојке, односно Константина и Костадина Милошевића, локалне алексиначке криминалце, или ако не може да је свали на њих, онда барем да је подели.

Тако је у полицији браћу Милошевић окривио, знајући какав углед уживају у алексиначком крају, али и полицији, да су претњама и уценама натерала да намами Горана Ђокића у атар села Моравац где су га убили, међутим, Константин и Костадин су прошли полиграф и обојица имају, за сада валидан, алиби у вечери убиства.

И један и други су то вече рекли да су провели са породицама, а да то могу да докажу на основу надзорних камера које имају на својим кућама.

"Можда сам ја копао, можда је син"

"Можда сам копао, а можда и нисам, а можда је и мој син."

Дан након хапшења Џонића у дворишту куће његовог сина Стефана пронађен је у плиткој рупи закопан новац. Када је полицији пронашла врећу са парама, за које се сумња да припадају Ђокићима, испитивали су Џонића о околностима.

Као одговор на питања да ли је и зашто копао у дворишту одговорио је неодређено, релативизујући сумњу полиције да је он тај који је новац сакрио: "Можда сам копао, а можда и нисам, а можда је и мој син".

Међутим, да је управо он био тај који је са новцем имао сигурно додира показали су ДНК трагови на новчаницама, и на платненој врећу у којој су се налазиле.

О томе како су се његови трагови нашли на новцу који је украден мртвим Ђокићима након убиства тврдио је да су и за то крива браћа Милошевић.

- Ћелави Јојке је сео поред мене и извадио новац, а кесе бацио напред брату. Новац је био у дуплим кесама, а део новца је дао и мени. Упаковане штосове ћелави је давао мени, а ја, како ми је наредио, његовом брату на месту сувозача. Хтео је да моји трагови остану на новцу. Платнену торбу није истресао, већ је извадио новчанице. На дну је био пиштољ на буренце и испод је била једна коверта са ознаком вестерн јуниона - испричао је Џонић.

"Мотор ми је код мајстора"

"Да ли можеш да ме повезеш до куће, мотор сам оставио код мајстора?"

Ово је реченица коју је ухапшени Џонић рекао младићу из Моравца тог дана када је породица Ђокић убијена, међутим утврђено је да његов скутер скутер од августа није био код мајстора, а сумња се да је баш тада ишао да га сакрије у шибље како би већ осмишљеном причом да се покварио на Морави намамио Ђокића да на место злочина.

Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Profimedia/YoutubePrintscreen/ Facebook/Goran Дзониц

Према ономе што је током истраге утврђено, осумњичени за убиство је Ђокића намамио да вози у атар села када му је рекао да му је скутер остао покварен поред Мораве, где је био на пецању и да му треба помоћ.

Са друге стране, један мештанин Моравца је испричао да га је Џонић кобног дана замолио да га повезе до куће рекавши да је свој скутер оставио код мајстора. Сумња се да је тада био на месту злочина како би скутер сакрио у шибљу.

"Нисам знао зашто су ми рекли да понесем пиштољ"

"Јојке ми је рекао да понесем пиштољ, али нисам знао за зашто."

Пиштољ који је пронађен у стану Горана Џонића у Алексинцу јесте оружје из ког су Ђокићи убијени, показала је балистика нишке полиције. Када му је то предочено као доказ, Џонић је рекао да пиштољ јесте његов и да га је те ноћи понео са собом, јер му је тако рекао Милошевић, а да он није знао за шта му пиштољ треба. Међутим, према тврдњи сеоског мајстора, Горан је месец дана пре убиства дошао код њега и наручио да му направи пригушивач, говорећи да је то део за машину који му је потребан. Уједно је испричао и да су га браћа Милошевић натерала пред убиство да на пиштољу остави своје отиске.

Мајстор се полицији сам пријавио када је видео вест да је Џонић ухапшен и рекао је да му је Горан направу тражио пре неких месец и по дана, али да му је рекао да је у питању део за пољопривредну машину, дао му нацрт и објаснио му како направа треба да изгледа. Он је полицији испричао да није знао да је направио пригушивач све док Џонић није ухапшен, а он на интернету тражио да види шта је то што је за њега направио. Доказано је да је у убиству Ђокића кориштен пригушивач.

"Видео сам пламен на месту где су убијени"

"Јојке ми је рекао да пређем у црвени ауто иза нас, тамо је био његов брат. Чуо сам пуцње и видео Горанову главу на стаклу. После 15 минута видео сам велики пламен из правца где су убијени."

Ово су речи које је Џонић рекао на саслушању, међутим, да није истина да су га браћа Јојке навеле да дође на место злочина, а да он тамо није знао шта ће се десити говоре снимци сигурносних камера са бензинске пумпе.

Наиме, на дан када је убијена породица Ђокић Горан Џонић је снимљен како на пумпи у Житковцу купује гориво, које је сипао у канту. Ово можда не би било ништа необично да Ђокићи исте вечери нису убијени, а њихова тела и аутомобил потом запаљени. Он је, међутим, у полицији тврдио да ни са тим нема везе, иако докази несумњиво говоре да није тако.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Подсетимо, породица Ђокић је убијена у ноћи између 26. и 27. септембра у атару села Моравац. Ту су другог октобра пронађена њихова угљенисана тела, а 10 километара даље је пронађен њихов запаљени аутомобил.

За убиство је осумњичен Горанов брат од тетке и комшија његове мајке Горан Џонић, ватрогасац у пензији.

Сумња се да је мотив за злочин било користољубље. У кући Џонића пронађено је 10 хиљада еврам, за које се сумња да су припадали убијеној породици, сакривених у усисивачу, а 43 хиљаде су пронађене закопане у дворишту Џонићевог сина.