Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ ЈЕ ИВАНА ПОЗНАВАЛА УБИЦУ? Ево шта може да реши мистерију убиства на Звездари

04.01.2023. 12:38
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Ivana
Ивана / Извор: Фото:Фацебоок/„Тихо” погребно теметкезéс

Полиција почиње потрагу за осумњиченим за убиство Иване К. (26)

Полиција почиње потрагу за осумњиченим за убиство Иване К. (26) чије је тело пронађено у закључаном стану у Миријеву. Обдукција и токсиколошке анализе показале су да је Ивана убијена, а ево чиме све располаже полиција, као и од чега ће кренути у потрази за извршиоцем, који се још води као Н.Н. лице.

Студенткиња из Ловћенца је убијена и сада почиње потрага за злочинцем који је девојку убио а затим изашао из стана и закључао врата за собом. Он је за собом вероватно оставио много трагова, а полицију чека мукотрпан посао да пронађе довољно доказа да би се починилац нашао иза браве.

СКЛАПАЈУ СЕ КОЦКИЦЕ ИВАНИНОГ УБИСТВА! Постоји круг "потенцијално интересантних особа", а стижу и резултати!

СКЛАПАЈУ СЕ КОЦКИЦЕ ИВАНИНОГ УБИСТВА! Постоји круг "потенцијално интересантних особа", а стижу и резултати!

НОВИ ДЕТАЉИ СУРОВОГ УБИСТВА ИВАНЕ СА ЗВЕЗДАРЕ! "Убио је психопата, надам се да ће га ухапсити" - комшије престрављене

НОВИ ДЕТАЉИ СУРОВОГ УБИСТВА ИВАНЕ СА ЗВЕЗДАРЕ! "Убио је психопата, надам се да ће га ухапсити" - комшије престрављене

ИВАНУ СА ЗВЕЗДАРЕ УБИО ПОЗНАНИК? Ови трагови показују да се до последњег даха борила за живот

ИВАНУ СА ЗВЕЗДАРЕ УБИО ПОЗНАНИК? Ови трагови показују да се до последњег даха борила за живот

Убица има велику временску предност, јер је тело несрећне студенткиње пронађено после 5 дана, након што није одговарала на телефонске позиве чланова породице. У међувремену је обављена аутопсија да би се утврдио тачан узрок смрти и то је дало додатних неколико дана починиоцу да покуша да заметне трагове или да побегне из земље.

Ипак, сигурно је да није успео да сакрије или уништи све доказе и није питање да ли их има, већ када ће их полиција пронаћи.

Полиција је од почетка овај случај третирала као сумњиву смрт, тако да су почетне процедуре биле исте као и када је у питању злочин. Са тела жртве и из стана су сигурно узети узорци биолошких трагови – ДНК. Осим ако убица није имао већ навучене рукавице када је ушао у стан и када је усмртио Ивану К. он је за собом морао да остави трагове. Уколико се ДНК налази у бази података починилаца кривичних дела, доћи ће до поклапања и полиција ће брзо доћи до идентитета починиоца.

Уколико се ДНК починиоца не налази у бази података хапшених криминалаца, полиција ће морати да узме узорак од људи који су били у контакту са студентикоњом и који би били интересантни истрази, макар да би сузили круг потенцијалних осумњичених. Ту ће се пре свега наћи особе које су се дружиле са њом, пертнер, пријатељи, особе са којима је имала неку врсту интеракције последњих месеци.

ivana
ивана / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Иако се Ивана К. у зграду у Миријеву недавно доселила, полиција ће испитати и комшије, старомодним, али често врло ефикасним системом од врата до врата. Сваки детаљ ће бити анализиран и није искључено да је неко од станара срео и видео потенцијалног убицу, ако не критичног дана, онда претходних недеља. Починилац је, највероватније, неко ко је познавао жртву и кога је она пустила у стан, јер на вратима није било трагова насилног улаза, а недостају и кључеви од улазних врата, заједничког дворишта и улаза у зграду.

Једна од основних ствари која ће полиција користити је мобилни телефон жртве, као и базне станице које покривају територију на којој се налази стан у којем је пронађено тело жртве. Они који су причали са Иваном или се дописивали са њом, биће такође саслшани. Са базних станица ће бити скинути бројеви који ће бити сужавани системом елиминације.

У време када се људи не одвајају од мобилних телефона, врло је вероватно да је и Н.Н. починилац имао мобилни телефон. Системом тријангулације ће круг на коме се налази мобилни телефон може сузити на накеолико метара, што је један од инструмената који могу да помогну полицији.

Ту је и једна, у време ДНК, застарела метода али која може дати такође резултата, а то су отисци прстију. На улазним вратима, прекидачима, квакама и свим местима која могу бити занимљива, полиција је узела отиске прстију и сада, када се сумња да је почињен злочин, може да крене претрага базе података. Сви пунолетни држављани Србије дају отиске прстију приликом вађења личних докумената, тако да је могуће да ће и ту бити погодака који ће указати на починоца.

ivana
ивана / Извор: Фото: Facebook/ Printscreen

Камере за видеонадзор су такође моћно оружје полиције у борби против криминала и до сада су снимци у неколико случајева довели до починиоца. Постоје камере за видео-надзор на улазу у зграду, али је питање да ли они чувају снимак или само преносе слику. Осим тих камера, полиција ће скинути и прегледати и снимке других камера за видео-надзор из суседства, па ће поређењем са времоном смрти Иване К. трагати за сумњивим особама које су виђене на том месту у критично време.

Могуће је да је и сама Ивана К. полицији обезбедила неки од доказа. Уколико је дошло до борбе и ако се испод ноктију жртве налази ткиво, врло вероватно је то биолошки траг починиоца. Такође ће бити прегледане и друштвене мреже која је користила убијена студенкиња, јер је могуће да је тамо остао неки дигитални траг који ће полицију одвести до убице.