Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОТРЕСНО! ЕВО КАКО ЈЕ НАСТРАДАО ТРЕЋИ РАДНИК ФАБРИКЕ РАКЕТА: Бојан изгорео у ауту, његов брат открио стравичне детаље

26.11.2021. 08:48
Пише:
Србија Данас/Курир
Eksplozija
Експлозија / Извор: Фото: СД/илустрација

Бојан Ружић (28) из Болеча трећа је жртва стравичне експлозије која се у уторак догодила у фабрици наменске индустрије "Едепро" у насељу Лештане код Београда.

Бојан Ружић (28) трећа је жртва стравичне експлозије у фирми "Едепро" у Лештанима, која производи ракете. Имао је опекотине на 85 одсто тела.

ЗАБРАЊЕНО ЗА ЈАВНОСТ! Тужилац донео одлуку о случају пребијања детета који је потресао Србију

ЗАБРАЊЕНО ЗА ЈАВНОСТ! Тужилац донео одлуку о случају пребијања детета који је потресао Србију

Драма на Новом Београду: Возио под дејством канабиса па оборио пешака на прелазу

Драма на Новом Београду: Возио под дејством канабиса па оборио пешака на прелазу

ОТКРИВЕНО ЗА КОГА ЈЕ ВЕЉА СПРЕМАО СНАЈПЕР: Белгијска полиција разоткрила план, српске службе одмах реаговале

ОТКРИВЕНО ЗА КОГА ЈЕ ВЕЉА СПРЕМАО СНАЈПЕР: Белгијска полиција разоткрила план, српске службе одмах реаговале

Бојан Ружић (28) из Болеча трећа је жртва стравичне експлозије која се у уторак догодила у фабрици наменске индустрије "Едепро" у насељу Лештане код Београда.

Ружић је нажалост после дводневне битке за живот преминуо у Ургентном центру од тешких повреда и опекотина које је задобио када је у ваздух одлетео магацин.

Подсетимо, поред њега, на месту су погиниле и његове колеге Миљан Јојић (38) и Милош Саковић (21), док је повређено преко 20 радника, од којих је њих троје у животној опасности.

Молила се да преживи

Испред куће Ружића јуче се окупла бројна родбина и пријатељи, како би Бојановој мајци, која је остала без јединца, изјавили саучешће.

Бојанов брат од тетке смогао је снаге и за Курир рекао да су се сви надали да ће он успети да се избори са повредама.

- Чим сам чуо шта се догодило, дошао сам из Пољске. Хтео сам да будем ту, а сви смо се надали да ће преживети, да ће се извући - каже Ђорђе Црномарковић, иначе професионални фудбалер.

Bubanj Potok
Бубањ Поток / Извор: Фото: Друштвене мреже

Видно потресен, Ђорђе додаје да су он и Бојан били нераздвојни.

- Имали смо само један другог кроз цео живот! Био је диван. Завршио је електротехничку школу, а пре нешто више од две године почео је да ради у тој фабрици. Његова мајка, а моја тетка, је сломљена, не зна шта ће од бола - каже Црномарковић и додаје да Бојан није био ожењен, али да је имао девојку.

Житељи Болеча и Лештана и даље не могу да верују какава их је трагедија задесила.

- Мајка само њега има, а био је предобар. Родитељи су му се развели. Живела је за свог јединца, ишла је прекјуче у болницу да га посети, вратила се сломљена, надувена од плакања. После је ишла и у цркву, молила се да јој син преживи - причају комшије и додају да су чули да је Бојан, када је експлозија разнела фабрику, покушао да се спасе.

- Сви кажу да је било страшно кад је грунуло, као рат. Кров је пао, летеле су цигле, врата, прозори, гелери... Бојан је успео да некако истрчи из фабрике и да уђе у свој ауто, паркиран испред. Баш кад је сео и таман да крене, део ракете је пао на кола и она су се запалила, тако да је он жив горео унутра - препричава комшија шта је чуо о несрећи:

Увиђај у току

- Успели су да Бојана живог извуку из аута. Имао је тешке опекотине на малтене целом телу, кажу на 85 одсто коже. Ето, секунде су га делиле од тога да се извуче, али није му се дало. Код уништене фабрике и јуче су дежурали полиција и ватрогасци, а вршен је и увиђај, како би се утврдило шта је тачно довело до трагедије.

- Увиђај обавља Друго основно јавно тужилаштво у Београду, заједно са Вишим јавним тужилаштвом, пошто су деминери утврдили да нема опасности од нових експлозија - каже наш извор и подсећа да је до експлозије дошло у магацину од 240 квадрата, у коме је било ускладиштено 500 ракета са по 30 килограма ракетног горива.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Наводно, једна ракета је спала са виљушкара, којим су оне пребациване, те је она пукла и запалила и остале.

Пукле му бубне опне

Николу чека операција, сви се надају да ће бити добро

Међу повређеним радницима је и Никола С. из Болеча, који чека операцију, а у експлозији су му пукле бубне опне.

- Он се недавно оженио и има бебу. Жена му је ван себе, али сви се надамо да ће бити добро. Надамо се најбољем - причају његове комшије и додају да је Никола већ две године запослен у "Едепроу".

- Понекад се мало жалио да му је тешко на послу, као и свакоме уосталом, али чинио је све за своју породицу. Иначе, он је пре три године остао без оца, који је погинуо у саобраћајној несрећи. Слетео је с пута. Тада је цела породица била лоше, таман су се некако опоравиоли и сад их је задесила нова недаћа, али смо сигурни да ће Никола успешно прегурати ово. Сви смо уз њега.