Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ГЛЕДА МЕ УБИЦА, ПА СЕ СМЕЈЕ" Мајка убијеног Немање добацивала на суђењу, девојка описала све: Поплавела су му уста...

18.12.2021. 21:45
Пише:
Србија Данас/Курир/Блиц
Milan Tanić
Милан Танић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

За убиство и рањавање оптужен је Милан Танић (19) из истог места који је и у обрачуну задобио повреде опасне по живот, али је успео да се опорави, док је Немања преминуо исте ноћи од задобијених повреда.

- Немања је пао, пришла сам му, подигла дуксерицу и видела убодну рану на стомаку. Скинула сам један дукс и ставила на рану, па други који сам ставила њему под главу јер смо били у блату. Пришао је један дечко и донео ћебе и воду. Кренула сам да плачем, он је пребледео, поплавела су му уста... Узела сам нож који је био у трави и бацила га на пут.

Овим речима пред Вишим судом у Нишу малолетна Н. С. (15) описала је драматичне тренутке после туче у којој је 26. децембра 2020. године убијен њен момак Немања Антанасовић (18) из Заплањске Топонице, а она задобила лакше повреде.

СТРАВИЧНИ ЗЛОЧИНИ У КОЈИМА СУ БРАЋА ДИЗАЛА РУКЕ ЈЕДНИ НА ДРУГЕ! Џонић није једини - они су упрљали руке крвљу својих ближњих

СТРАВИЧНИ ЗЛОЧИНИ У КОЈИМА СУ БРАЋА ДИЗАЛА РУКЕ ЈЕДНИ НА ДРУГЕ! Џонић није једини - они су упрљали руке крвљу својих ближњих

ЦРНА УДОВИЦА МАФИЈЕ! Атрактивна Ана је завадила "земунце" и практично сахранила злогласни клан - ево како сада изгледа (ФОТО)

ЦРНА УДОВИЦА МАФИЈЕ! Атрактивна Ана је завадила "земунце" и практично сахранила злогласни клан - ево како сада изгледа (ФОТО)

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

За убиство и рањавање оптужен је Милан Танић (19) из истог места који је и у обрачуну задобио повреде опасне по живот, али је успео да се опорави, док је Немања преминуо исте ноћи од задобијених повреда.

Вештак Завода за судску медицину др Горан Илић изјавио је данас да је Антанасовић задобио четири убодне ране грудног коша које су повредиле срце, плућа, јетру и доњу шупљу вену, као и две убодне ране рамена, те да је трпео изузетно јаке болове.

- Све ране повредиле су ткива која су добро инервисана и њихово оштећење изазива трпљење јаких физичких болова који се због великог губитка крви постепено смањују у даљем току времена услед губитка свести и наступања смрти - рекао је др Илић док је Немањина мајка Аница све време плакала.

Др Илић је истакао да је Антанасовић задобио тешке повреде са изузтено високим степеном опасности по живот тако да је постојала само минимална, теоретска могућност да би му ургентна и високоспецијализована помоћ могла спасити живот.

- Он је задобио повреде срца, плућа, доње шупље вене и јетре тако да практично реална могућност да се спаси његов живот није постојала - рекао је др Илић.

Танић је задобио је убодну рану која му је повредила плућно крило, убод у лево раме као и посекотину на врату, лицу и подлактици, тако да је и он трпео јаке болове до указивања помоћи.

Дамјан Ђорђевић из Заплањске Топонице посведочио је да је младић још давао знаке живота када је он стигао око 5.30 часова, али да је на путу ка Дољевцу клонуо.

- Позвали смо Хитну помоћ, рекли су да могу да дођу тек за двадесетак минута. Онда смо позвали Немањине родитеље. Још је био свестан колико толико. У аутомобилу, док смо ишли ка Дољевцу, давао је знаке живота још десетак минута - испричао је Ђорђевић.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Профимедиа/илустрација

Одбрана окривљеног

"Девојка ме ударила, а Немања ме убо ножем"

Танић се на прошлом рочишту, на почетку суђења, бранио да му је на врата куће позвонила непозната девојка која се представила као Н. С. и да је рекла да је напданута у ромској махали, па је зато узео нож када је изашао из куће.

Тек је напољу видео Немању који се представио и рекао да је његова девојка нападнута, а он се понудио да их испрати. У једном тренутку девојка га је ударила с леђа у главу, а Немања га је убо у леву страну грудног коша. Након тога је и он њега убо само једном у стомак након чега су се вукли док Немања није пао.

Мартин Зекић, даљи рођак Танића, изјавио је да је те вечери пре кобног догађаја, око један час иза поноћи, Немања дошао у његову кућу са фантомком на глави и да га је ударио, али да су успели да га избаце.

- Имао је црну фантомку на глави и неку цев у рукама, препознао сам га по гласу, а када ми се приближио осетио сам да мирише на алкохол. Једном ме је ударио, па смо се ваљали. Мој деда и ујка Л. С. смо га тукли а онда га је деда изабацио из куће - испричао је Зекић.

На то му је Немањина мајка добацила "шта лажеш бре". Зекић је рекао да је након тога позвао Танића да дође код њега кући и да је седео до 5 часова. Он је испрва рекао да Немања и Милан нису имали никакав сукоб, али га је судија подсетио да је у истрази изјавио супротно па се "исправио" да је то било одавно и да је тачно.

Малолетни Л. С. је рекао да је Немања дошао са фантомком на глави и да се представио као полицајац. Након тога је дошло до туче у којој га је Л. С. ударио мајчиним штапом два пута. На питање судије зашто после тога нису звали полицију, него Танића, Л. С. је само понављао да су полицију звали ујутро.

Вештак неуропсихијатар др Анђелка Илић рекла је да је Танић у време извршења кривичног дела био у стању "повишене емоционалне напетости" без присуства афекта.

- Да није био у јаком афекту указује и то да када је Немања пао, он се склонио, није наставио напад, што би учинио да је био у афекту - рекла је она.

"Гледа ме убица, па се смеје"

Немањина мајка је често плакала у судници а након суђења је потпуно била скрхана болом да је једва изашла из суднице.

- Гледа ме убица па се смеје. Јао мени, молим вас расветлите случај или пустите мени да га расветлим па ме водите где хоћете - плакала је она после суђења на сав глас.

Суђење се наставља 31. јануара када ће бити завршне речи.

Међусобно се убадали ножевима

Др Илић је потврдио да су се двојица младића налазила једна наспрам другога док су се убадали ножевима.

- Механизам наношења повреда код једног и другог је био тако да су имали ножеве у десним рукама , стајали су лицем у лице а повреде су наношене pretežnno на левој страни тела - објаснио је др Илић.

Хемијском анализом током обдукције у телу убијеног Немање нађено је 0,05 промила алкохола што се може сматрати трезним стањем, тако да не може да се тврди да је у моменту туче био под дејством алкохола због протока времена.

"Што ме онолико испребијасте"

Према оптужници, убиство се десило на земљаном путу испред једне куће.

- Пошто га је покојни Антанасовић упитао: "Па, добро брате, што ме онолико испребијасте, што сам вам ја крив?", Танић је одговорио „Па, брате, брате..." и из десног рукава спустио је нож у десну шаку и кренуо на сада покојног младића. Обгрлили су се лицем у лице те су се тако обгрљени окретали, а у ком пложају је окривљени ножем дужине 30 центиметара и дужине сечива 18 центиметара жртви задао једну прободну и пет убодних рана које су у свом збирном дејству представљале тешку телесну повреду са изузтено високим степеном опасности по живот, а од које је оштећени преминуо - наводи се у оптужници ВЈТ у Нишу.