Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ГЛЕДАЈТЕ МАЛО "НАРКОСА" АКО НЕ ЗНАТЕ КАКО СЕ ТО РАДИ" Шарић није бирао средства да ликвидира кума, тражио главу Миловца по сваку цену

27.04.2022. 08:13
Пише:
Србија Данас/Блиц
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Након што је Милан Миловац, сарадник и кум Дарка Шарића, преживео први покушај убиства у Еквадору, клан, чији је припадник био, одлучио је да по сваку цену мора да буде ликвидиран у болници.

Планирали су да га отрују, угуше кесом, да побију полицајце који су га чували или да га, као крајњу меру ако им сви планови за убиство пропадну, пријаве полицији и тако склоне из групе.

Ово је, према наводима из документа хрватског Државног тужилаштва за организовани криминал, откривено у пресретнутој комуникацији међу припадницима клана.

СРБИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО! Шест особа страдало током празника, стручњаци упозоравају: "ДЕЦА СУ УГРОЖЕНА"

СРБИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО! Шест особа страдало током празника, стручњаци упозоравају: "ДЕЦА СУ УГРОЖЕНА"

ДАРКО ЛАЗИЋ ПОЗИТИВАН НА КОКАИН ДИВЉАО НА АУТО-ПУТУ: Возио 117 на сат где је ограничење 80 - откривена још ДВА ПРЕКРШАЈА

ДАРКО ЛАЗИЋ ПОЗИТИВАН НА КОКАИН ДИВЉАО НА АУТО-ПУТУ: Возио 117 на сат где је ограничење 80 - откривена још ДВА ПРЕКРШАЈА

ХРКАЛОВИЋЕВА ПРЕДЛАЖЕ ДОКАЗЕ: Данас се наставља суђење бившој државној секретарки МУП

ХРКАЛОВИЋЕВА ПРЕДЛАЖЕ ДОКАЗЕ: Данас се наставља суђење бившој државној секретарки МУП

Након што је Миловац преживео први покушај ликвидације, када су на њега двојица мушкараца пуцала док је био у аутомобилу, он је са повредама опасним по живот смештен у болници. Припадници хрватског огранка Шарићевог клана Петар Ћосић и Мануел Вулић сазнали су у коју је установу смештен и кренули су у детаљно разрађивање плана како да га "пошаљу на онај свет".

- NN мушка особа описује да су била два нападача на мотору, да су користили оружје са 15 метака, од којих су испалили девет, да су мету погодили у врат и главу - пише у документу и даље се наводи да ипак утврђују да је жив и у којој се болници налази и да NN мушка особа тражи да нападачи оду у болницу како би "све финиширали":

- Спомиње се и могућност убризгавања отрова, а особа која је уписана као "Цронос" тражи да се посао доврши у болници и да се предузме све могуће и немогуће како би Миловца послали на други свет, а за шта нуди додатну исплату.

Marko Milovac
Марко Миловац / Извор: Фото: Друштвене мреже/Принтсцреен

"Гледај "Наркоса" ако не знаш"

Време је пролазило, а Миловац је и даље био жив и то је, наводи се, изазивало нервозу у редовима криминалне групе, па су мењали планове како би могли да га се реше. Помињали су убиства полицајаца који су га у болници чували, као и то да би могли да га угуше кесом.

- Ћосић потом пише Вулићу да им каже, мислећи на извршитеље, да мало гледају серију "Наркос", јер су идоти ако не знају како то да ураде, тим више јер су имали шансу 1/1 и они промаше уместо да испале 15 комада - наводи се и додаје да је сугерисао и како би било боље да су му поставили бомбу под аутомобил:

- Тражио је да пренесе да се нуди 20.000 за убиство сваког полицајца који чува Миловца, јер је најгора варијанта да остане жив и да зато треба платити колико год, али да он не сме да изађе.

"Пријавићемо га за лажни идентитет"

На крају је, како пише, након што су установили да му се здравствено стање поправља и да је успоставио комуникацију са одређеним људима, међу којима је био и "Пасто", главни добављач кокаина уз Јужне Америке са којим су сарађивали, предложио да га, уколико га не убију, пријаве да користи лажни идентитет, па да "труне у затвору".

Подсетимо, еквадорског држављанина Марка Патрициа Марковић Гомеза, односно Милана Миловца, покушали су да убију 13. октобра 2020. године, информације су које је еквадорска полиција дала хрватским државним органима.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Профимедиа

Две непознате мушке особе на мотору су га пресреле у аутомобилу и у њега испалиле више хитаца. Миловац је тада погођен у врат и раме, а повреде које је задобио су биле опасне по живот. Након тога је пребачен у болницу, где је требало да га убије колумбијски држављанин Перлаз Риасцос Herleya, који је касније ухапшен.

Његова наводна вереница Даниела Замора га је извела из болнице и одвекла кући 11. јануара 2021. заједно са болничаром из клинике који је о њему требало да се брине, али му се здравствено стање погоршало. Враћен је у болницу 12. јануара током ноћи, а тамо је констатовано да не даје знаке живота и да је смрт наступила као последица рањавања.

Он је 27. фебрара сахрањен на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Након тога је еквадорска полиција обавила истрагу и уз помоћ међународне сарадње дошло се до сазнања да иза организације убиства стоје двојица хрватских држављана Петар Ћосић Шарац и Мануел Вулић, припадници организоване криминалне групе Дарка Шарића, који је ово убиство наручио.