Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТО где ће Горан Џонић провести остатак свог живота због монструозног убиства трочлане породице

28.02.2024. 11:52
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Nastradala porodica i Džonić
Настрадала породица и Џонић / Извор: Фото:Србија Данас/Приватна Архива/Фацебоок/Горан Дзониц

Један од највећих злочина које Србија памти.

Пензионисани ватрогасац Горан Џонић (59) из алексиначког села Моравац, који је одлуком Апелационог суда у Нишу правноснажно осуђен на доживотну робију због тешког убиства упућен је из протвроске јединице Казнено поправног завода у Нишу у Забелу ради издржавања казне.

УЖАС ИСПРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ: Дете покошено на пешачком прелазу!hitna pomoć

УЖАС ИСПРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕОГРАДСКОМ НАСЕЉУ: Дете покошено на пешачком прелазу!

УСТАО ИЗ МРТВИХ ПА МУ ОДМАХ СТАВЉЕНЕ ЛИСИЦЕ НА РУКЕ: Долијао Беливуков војник у ШпанијиVeljko Belivuk

УСТАО ИЗ МРТВИХ ПА МУ ОДМАХ СТАВЉЕНЕ ЛИСИЦЕ НА РУКЕ: Долијао Беливуков војник у Шпанији

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН КОД БЕЧЕЈА: Мушкарац у дворишту куће ножем УБАДАО ДЕВОЈКУ ДО СМРТИ, испливали нови детаљиužas

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН КОД БЕЧЕЈА: Мушкарац у дворишту куће ножем УБАДАО ДЕВОЈКУ ДО СМРТИ, испливали нови детаљи

- Осуђени Горан Џонић ступио је на издржавање казне 14. фебруара у Казнено поправни завод у Пожаревцу - речено нам је у Основном суду у Нишу који је надлежан за извршавање кривичних санкција.

Хронологија злочина

Џонићу је најтежа казна предвиђена Кривичним закоником изречена јер је у ночу између 26. и 27. септембра 2021. године из користољубља убио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругуГордану (56) и двадесетпетогодишњу ћерку Лидију. Злочин је брижљиво планиран што се види из тока догађаја који су претходили свирепом злочину.

26.09.2021. Стојанка Ђокић нешто пре поноћи испраћа сина Горана , снаху Гордану и унуку Лидију након што су је посетили у алексиначком селу Моравац. Тада су последњи пут виђени .

26./27. 09.2021. Горан Џонић недалеко од Стојанкине куће зауставља возило “фолксваген пасат” у којој је трочлана породица. Са кантом бензина у руци, моли их да га одвезу до места званог “Дудине Баре” на обали Мораве, како би наводно сипао гориво у мотоцикл који му је тамо остао. Брата у возилу убија једним хицем а у снаху и братаницу пуца два пута. Њихова тела полива бензином а затим их одвлачи у оближњу јаму и лешеве покрива даскама. Братовљевим колима одлази у забачено подручје у атару села Тешица, узима новац који је Горан држао у аутомобилу а затим га пали. Скутером који је претходног дана оставио на том месту враћа се у Моравац и у кући свог сина Стефана сакрива украден новац.

27.09.2021. Горанова снаха Верица Ђокић пријављује нестанак породице на молбу Горанове мајке Стојанке која се забринула јер их није могла добити на телефон.

29.09.2021. Медији објављују причу о нестанку породице Ђокић. Полиција апелује на грађане да помогну у њиховом проналажењу. Почиње потрага за Гораном, Горданом и Лидијом, претражују се атари десетак села, корито Јужне Мораве и Бованско Језеро. Полицији се придружује Жандармерија и ронилачке јединице.

02.10. 2021. У раним јутарњим сатима полиција проналази спаљено возило које је припадало породици Ђокић. Неколико часова касније, полицајци који су претраживали подручје од села Моравац ка обали Јужне Мораве, виде како између дасака вири нешто за шта су сматрали да је грана. Испоставља се да се ради о руци спаљеног леша. Испод дасака проналазе тела породице Ђокић.

07.10.2021. Сахрањена породица Ђокић. Испраћају на последњи починак присуствује велики број полицијских службеника јер се сумња да је међу онима који су дошли на сахрану и убица.

21.10.2021. Ухапшен Горан Џонић и његови синови Милан и Стефан.

22.10. 2021. Ухапшена браћа Костадин и Александар Милошевић из Моравца које је Џонић оптужио за убиство Ђокића.

01.03. 2022. Браћа Милошевић пуштена из притвора. Установљено да нису имали никакве везе са убиством породице већ да их је Џонић лажно оптужио.

03.03.2022. Из притвора пуштен и Џонићев син Милан кога је отац уплео у убиство. Установљено да Милан има алиби за критичну ноћ јер је у то доба био на послу.

07.04. 2022. Више јавно тужилаштво подиже оптужницу против Горана Џонића због тешког убиства и недозвољеног држања оружја и његовог сина Стефана за помагање у тешком убиству и такође за недозвољено држање оружја.

06.11.2022. Укида се притвор Стефану Џонићу. И други Џонићев син пуштен на слободу јер је имао алиби за ноћ када су Ђокићи убијени, био на радном месту у Копненој зони безбедности.

28.12.2022. Виши суд потврдио оптужницу Вишег јавног тужилаштва против Горана Џонића. Тужилаштво тражило да му се изрекне доживотна робија.

22.02.2023. Почело суђење Горану Џонићу.

13.06.2023. Џонићу изречена доживотна робија првостепеном судском одлуком. Његов бранилац Биљана Пешић најављује жалбу.

17.01. 2024. Одржана седница већа Апелационог суда за одлучивање по Џонићевој жалби.

09.02.2024. Апелациони суд правноснажно осудио Џонића на доживотну робију. Право на условну слободу имаће после 27 година. Његов адвокат Биљана Пешић најавила изјављивање ванредног правног лека који не одлаже извршење судске одлуке.

Србија Данас/Телеграф