Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"АКО ЋЕШ ДА ПОКУШАШ, ИДИ ДО КРАЈА" Какве скривене поруке шаље Хркаловић? Након њене објаве огласили се и Вељини гробари

19.07.2021. 08:12
Пише:
Србија Данас/Блиц
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: АТА Images/Profimedia/Youtube/Printscreen/Medija центар

Хркаловић је направила објаву у којој је фотографије са прославе свог 34. рођендана измешала са речима поеме "Иди до краја"

Контроверзна Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у МУП, која је неколико недеља била у "илегали" јер се њено име доводи у везу са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком, званим Веља Невоља, јуче је на Инстаграму после прославе свог 34. рођендана послала криптичну поруку: "Ако ћеш да покушаш, иди до краја... А то може да значи и затвор".

МЛАДИЋ (35) ИЗ НИША ПОГИНУО КОД ПИРОТА: Страшна саобраћајна несрећа, слетео с пута на мотору

МЛАДИЋ (35) ИЗ НИША ПОГИНУО КОД ПИРОТА: Страшна саобраћајна несрећа, слетео с пута на мотору

"ГДЕ ИХ ПОШАЉЕТЕ ТУ УБИЈАЈУ" Познати нови детаљи о једном од најбруталнијих кавчана - где је Луди Џони?

"ГДЕ ИХ ПОШАЉЕТЕ ТУ УБИЈАЈУ" Познати нови детаљи о једном од најбруталнијих кавчана - где је Луди Џони?

ОН ЈЕ БИО ВЕЉИН САУЧЕСНИК У ЈЕЗИВИМ ЗВЕРСТВИМА: Откривено ко је на фотографији поред Беливука у кући страве! (ФОТО/ВИДЕО)

ОН ЈЕ БИО ВЕЉИН САУЧЕСНИК У ЈЕЗИВИМ ЗВЕРСТВИМА: Откривено ко је на фотографији поред Беливука у кући страве! (ФОТО/ВИДЕО)

Хркаловић је направила објаву у којој је фотографије са прославе свог 34. рођендана измешала са речима поеме "Иди до краја", америчког песника и приповедача Чарлса Буковског, којег иначе често цитира на друштвеним мрежама.

Хракловић је, случајно или намерно, изабрала следећи део поеме Буковског:

"Ако ћеш да покушаш, иди до краја. У супротном, немој ни да почињеш.

Ако ћеш да покушаш, иди до краја. То би могло да значи губљење девојака, жена, рођака, послова и можда твог разума.

Иди до краја.

Могло би да значи гладовати три или четири дана. Могло би да значи смрзавати се на клупи у парку. Могло би да значи затвор. Могло би да значи ругање, исмејавање, изолацију.

Изолација је дар.

Све остало је тест твоје издржљивости колико заиста желиш да то урадиш. И успећеш..."

У објаву је уметнула и рефрен песме "Гирл он Фире" америчке певачице и композиторке Алише Киз. Изабрала је следећи део:

"Анд she's нот бацкинг down... This гирл ис он фире! She's walking он фире..."

У слободном преводу: "И она неће одустати... Ова девојка је жива ватра! Она хода по ватри..."

"Дикси, изгрмели смо синоћ на трибини"

Дијана Хркаловић се затим се захвалила свима на подршци и "овоме што сте направили за мене". На то јој је одговорио један пратилац који се на Инстаграму представио као "гробар", то јест навијач ФК Партизан.

- Дикси изгрмели смо синоћ у Новом Саду како доликује најјачој трибини на свету, љубим те -  поручио јој је "гробар" који као профилну слику користи фотографију злогласног Вељка Беливука, званог Веља Невоља, који је био вођа једне фракције навијача Партизана.

Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Беливук је у притвору под сумњом да је управљао криминалним кланом који се бавио шверцом дроге и свирепим ликвидацијама свих који би му у том послу засметали. Жртве су одвођене у кућу страве у Ритопеку где су сатима мучене и касапљене, а затим убијане и млевене у индустријској машини за млевење меса и претваране у "људске ћевапе".

"Сви поклани су навијачи Партизана"

Објављивање нових фотографија ужасног мучења жртава Веље Невоље у Ритопеку, синоћ у емисији "Хит твит" на ТВ "Пинк", може се схватити као индиректан одговор на ове повике са трибина.

Коментаришући фотографије, министар полиције Александар Вулин је рекао да је клан Веље Невоље дуго постојао, али да су сада у затвору и да не треба да изађу до краја живота.

- Њихов план је да лажима баце љагу на Вучића и уплаше све оперативце... Припремају изјаве за јавност којима ће хтети да повреде сваког од нас. Стижу нам претње и уцене, они ће лагати о било чему. Учиниће све да нас уплаше, па да тргујемо са њима... На Вучића ће кренути преко породице. За мене ће причати да сам наркоман. То су нам ставили до знања. Борићемо се до краја, то знају они људи који им састављају изјаве, то знају и људи из СНС који раде против Вучића - рекао је Вулин на ТВ "Пинк".

Вулин је рекао да "све ово што видите", мислећи на језиве фотографије касапљена жртава, говори ко су ови људи".

- Иначе, ово су све навијачи Партизана. Сви поклани су навијачи Партизана - рекао је Вулин.

Модни преображај Дијане Хркаловић

Дијана Хркаловић је, иначе, неколико недеља била у "илегали" јер се њено име доводи у везу са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком. Ипак, у последње време се често појављује у јавности, а и на друштвеним мрежама, где објављује епизоде свог модно-естетског преображаја.

Недавно је снимљена на сређивању обрва у једном козметичком салону, а јуче се, на прослави 34. рођендана, сликала у за њој нетипичној јаркожутој хаљини, са букетом белих ружа и рођенданском тортом. Хркаловић је за време каријере у МУП била позната по сведеном, монохроматском облачењу, али се модно и естетски "разгоропадила" после изласка из вишенедељне "илегале".

Дијана Хркаловић је у марту саслушана у просторијама СБПОК због наводне повезаности са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком, када је одбила полиграфско тестирање. Полиграф је одбила и на саслушању због повезаност са афером прислушкивања председника. Београдски медији пренели су тада да је првобитно пристала да буде тестирана, али да се у последњем тренутку предомислила и одбила.