Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ХЛАДНИ ТРАГ" ВОДИ ДО ЗЕМУНСКОГ КЛАНА: Испливали детаљи из истраге убиства MMA борца у Новом Саду

07.09.2021. 10:37
Пише:
Србија Данас/Република
MMA borac
MMA борац / Извор: Foto:Youtube/Printscreen

Најмање двојица пуцача и организатор напада су у бекству

Захваљујући новим доказима и оперативним подацима, полиција затвара круг око наручиоца напада на Горана Ковачевића Горанца (47), у којем је убијен MMA борац и његов телохранитељ Урош Стефановић (27), и непосредних извршилаца овог злочина.

Специјалне цене европских градова само у Travellandu! Аутобусом за 79€, авионом за 279€

Специјалне цене европских градова само у Travellandu! Аутобусом за 79€, авионом за 279€

НОВИ ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У НОВОМ САДУ У КОЈОЈ ЈЕ УБИЈЕН MMA БОРАЦ: Полиција идентификовала налогодавца убиства

НОВИ ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У НОВОМ САДУ У КОЈОЈ ЈЕ УБИЈЕН MMA БОРАЦ: Полиција идентификовала налогодавца убиства

КРВАВА ТУЧА У ИТАЛИЈИ: Ирачани брутално и крвнички истукли Србина КАИШЕМ

КРВАВА ТУЧА У ИТАЛИЈИ: Ирачани брутално и крвнички истукли Србина КАИШЕМ

Хапшењем 13 криминалаца само 48 сати после крваве сачекуше у Цанкаревој улици у Новом Саду полицијски посао није окончан. Најмање двојица пуцача и организатор напада су у бекству, а реч је, како се основано сумња, о бившим полицајцима.

Њихови ДНК трагови су остали на неколико локација, а пре свега у пежоу из којег је пуцано на Ковачевића и Стефановића, што је потврдио и председник Александар Вучић. Он је навео и да ће бити интересантно видети "из каквог миљеа та тројица долазе".

- Један од њих се налази на истој оптуженичкој клупи с рањеним Горанцем у једном ранијем случају. То је у први мах збунило инспекторе. Међутим, нешто касније, кад су подаци почели да се сливају с више страна, откривено је да се ова екипа оптужених поцепала и да су током протекле четири године одвојено водили послове, између осталог, и с дрогом. То је био сигнал да се истрага поведе и у том правцу. Чим су форензичари урадили анализу ДНК трагова, постало је јасно ко је седео у остављеном пежоу, али и ко је наручио тај злочин. Дефинитивно је мета био Ковачевић, највероватније из освете за неколико покушаја убиства једног од тих бивших полицајаца - објашњава извор из истраге.

Претрес на више локација

У акцији претреса објеката и возила на више локација у Новом Саду и околини и самог хапшења осумњичених полиција и Жандармерија су ангажовали чак 250 оперативаца. Међу 13 приведених је и Слободан Милутиновић Снајпер са супругом. Он је такође део новосадског и српског подземља, умешан у више кривичних дела. Био је и осуђен на три године робије, а преживео је неколико атентата. Незванично сазнајемо да је код њега сада нађено оружје, а полиција још утврђује да ли је и он одиграо неку улогу у убиству Стефановића. У овој акцији заплењено је осам аутомобила, 50.000 евра и одређена количина наоружања и дроге.

Проблем за одбегле убице, међутим, није само како побећи од бивших колега.

- Оперативни подаци показују да је одмах после злочина у потеру за њима кренула и Горанчева екипа. Постоје индиције да је неко од њих пуцао на пежо бегунаца и погодио га. Трагови метака нађени су на аутомобилу остављеном код Руменке из кога су убице успеле да побегну - наводи извор.

Да подсетимо, према незваничним информацијама, Стефановић и Ковачевић су 2. септембра увече седели у кафићу и пили пиће, а онда су дошли до Цанкареве 8, где се налазе гараже које Горанац користи за своја возила. Улаз у његову зграду је у близини.

"Хладни траг" води до "Земунског клана"

Полиција не искључује могућност да до наручиоца ликвидације Ковачевића води и један "хладни траг". Наиме, Горанац се у полицијским истрагама помиње и као сведок који је одао ко је убио Ненада Опачића и његову супругу 2015. Незванично се помињало да је Опачић водио "ветернички клан", који се отео контроли "земунског клана" и да је зато морао да страда. Некадашњи његов пријатељ из затвора остао је лојалан "земунцима" и ангажовао је професионалног убицу да одради посао. Горанац је, наводно, за смањење затворске казне због трговине наркотицима, а уз услов да добије полицијску заштиту, одао цео план ликвидације Опачића. Од тада га је пратила екипа оцинкареног "земунца" која је неколико пута покушала да га убије.

- Нападачи су их пратили у пикапу и чим су их угледали у дворишту зграде, из којег нису имали куда да побегну, дојурили су до њих кроз један уски пролаз, отворили бочна врата и узијем запуцали на њих. Урош је успео да реагује и голорук се затрчао ка аутомобилу из којег су пуцали. Нападач је тада већ ранио Ковачевића у руку, а када је видео његовог телохранитеља, испалио му је неколико метака у главу и груди. Он им је тада пао на хаубу, а они су побегли муњевитом брзином - испричао је извор из истраге.

Убијени Урош Стефановић јуче је сахрањен.