Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХРАНУ ПОМЕШАЛИ СА ОТРОВОМ, ПА ДАЛИ ДЕЦИ ДА ПОЈЕДУ: Одмотава се клупко монструозног злочина у Петроварадину! Брачни пар до детаља испланирао смрт целе породице (ФОТО)

04.03.2024. 11:03
Пише:
Србија Данас/Курир
Novi Sad
Нови Сад / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић/Инстаграм Printscreen/192_rs

Деци сипали престициде у храну и отровали их, они се убили скоком са солитера.

Истражитељи у подтснарској кући супружника који су скочили у смрт са вишеспратнице пронашли египатске симболе везане за загробни живот, као и симболе одвајања од колектива. Рачунари и телефони однети на вештачење, могуће и проширење истраге.

КАКО СЕКТЕ ДЕЛУЈУ НА ЖИВОТЕ МЛАДИХ? Овако су у Београду почињена масовна САМОУБИСТВА готово невиних људи - "Црна ружа" и даље УБИЈА sekte

КАКО СЕКТЕ ДЕЛУЈУ НА ЖИВОТЕ МЛАДИХ? Овако су у Београду почињена масовна САМОУБИСТВА готово невиних људи - "Црна ружа" и даље УБИЈА

ЧИТАЈУ ОЧЕ НАШ НАОПАЧКЕ, ПРИЧЕШЋУЈУ СЕ КРВЉУ, ОРГИЈАЈУ: Секте се увукле у све поре друштва, а ова два злочина су потресла Србију пре 30 година!Sekte

ЧИТАЈУ ОЧЕ НАШ НАОПАЧКЕ, ПРИЧЕШЋУЈУ СЕ КРВЉУ, ОРГИЈАЈУ: Секте се увукле у све поре друштва, а ова два злочина су потресла Србију пре 30 година!

ДЕЧАК (15) ПРЕЖИВЕО ОНО ШТО ДЕЦА ИЗ НОВОГ САДА НИСУ: Мајка и отац скочили са шестог спрата ЗАЈЕДНО са њим, ПУКОМ СРЕЋОМ преживеоFoto: Srbija Danas/SaÅ¡a Džambić

ДЕЧАК (15) ПРЕЖИВЕО ОНО ШТО ДЕЦА ИЗ НОВОГ САДА НИСУ: Мајка и отац скочили са шестог спрата ЗАЈЕДНО са њим, ПУКОМ СРЕЋОМ преживео

Супружници који су у петак увече, држећи се за руке, скочили са 17. спрата солитера у Новом Саду и, како се сумња, претходно убили своју децу, дечаке старе три и једну годину, до детаља су испланирали смрт, а инспектори мотив траже у секти.

Novi Sad
Нови Сад / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Муж и жена су, сумња се, у петак прво у кући у којој су живели на Петроварадину убили своје синове, а онда су отишли на највиши солитер и скочили заједно у смрт.

Осматрали терен

- Они нису живели у нашој згради, али очигледно је да су познавали терен. Вероватно су раније долазили овде да осмотре. Њих су у петак око 22 сата снимиле камере како су ушли у зграду држећи се за руке. Звонили су на интерфон и неко им је отворио. Види се на камерама да су прво ишли лифтом до 16. спрата, а затим пешке до тог крова. Плански су све урадили, ако узмемо у обзир да су знали где иду и имали су алат којим су разбили то дебело, дупло стакло како би изашли на кров - каже један од станара новосадског солитера.

Подсетимо, код супружника нису пронађена лична документа, па је идентификација била отежана, а када су инспектори утврдили њихов идентитет, у суботу су отишли на адресу на којој су становали. Нажалост, тамо су затекли тела двојице дечака.

Novi Sad
Нови Сад / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Тела малишана затечена су у соби, била су у својим креветима, прекривена чаршафима. На телима није било трагова насиља, није било крви, али се сумња да су дечаци отровани. Сумња се да су им родитељи храну помешали са отрвом, дали им да поједу, сачекали да делује, прекрили тела, закључали кућу и отишли да се убију - каже извор Курира и додаје да је полиција у дворишту подстанарске куће пронашла кесицу фунгицида, средства за заштиту биљака.

- Празна кесица пронађена је у дворишту куће, а полиција проверава да ли постоји могућност да су деца отрована управо тиме. Тела су на обдукцију која ће утврдити на који начин су малишани изгубили животе - каже извор Курира и објашањава да је тровање пестицидима, односно фунгицидима, јако опасно код људи и да ствара парализу респираторног центра услед чега наступа смрт.

- Кесица фунгицида која је нађена може да се нађе у слободној продаји и јефтина је. Обично се користи за винову лозу. Откуд то у њиховом дворишту утврђује истрага.

Ушли су у мозак родитеља и навели их да почине злочин!

Сектолог Димитрије Пастуовић рекао је јуче да се плаши да нас овако нешто тек чека.

- Дај Боже да грешим, али мислим да је, нажалост, ово наша будућност. Те организације улазе људима у мозак и изазивају пометњу, тако да људи немају више никакву перцепцију, већ све раде у интересу те заједнице, која их је врбовала њиховим причама о љубави, космосу и слично - објаснио је Пастуовић за медије, док је његов колега Слађан Мијаљевић истакао да је управо секта ушла у мозак родитеља и навела их да почине убиство деце.

- Дефинитивно секта је ушла у мозак родитеља и то великом психолошком манипулацијом. Секта је тражила од њих то да ураде и они су урадили оно што је тражено - истиче Мијаљевић.

Инспекторе је још више запрепастило и оно што су поред тела и кесице отрова затекли у кући младог брачног пара. Наиме, затечени су симболи египатског загробног живота, сотоне и одвајања од колектива, што указује на то да се овде ради о ритуалном убиству, а онда и самоубиству.

Црнина и спуштене ролетне

- Све што је затечено у кући однето је на вештачење и на анализу. Из куће су однети и рачунари, као и мобилни телефони родитеља. Утврдиће се с ким су комуницирали, шта су претраживали на интернету, као и шта конкретно значе сви ти симболи којима су, по свему судећи, били опчињени - каже извор упућен у случај и додаје да пар јесте био отуђен од своје околине.

Mesto zločina u Petrovaradinu
Место злочина у Петроварадину / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

- Жена је родом из Бачког Петровца, али годинама није имала ближи контакт са родитељима и примарном породицом, а такав је случај био и са њеним мужем, који је у Нови Сад дошао из Београда. Облачили су се у црно, сва гардероба им је претежно у тој боји. И кућа им је стално била замрачена, ролетне спуштене, а тако је било и када су тела деце пронађена. Са комшијама су слабо контактирали, тако да комшије о њима готово ништа не знају - испричао је извор и додао да ће у овом случају највероватније доћи и до проширења истраге.

Писао текстове за метал бендове

Младић и његова супруга нису имали друштвене мреже, а младић се наводно бавио и писањем текстова. Управо он је потписао неке од текстова на албуму једног домаћег рок и метал бенда. Један од музичара који су сарађивали са њим за Курир је потврдио да су сарађивали, али да са њим није у контакту већ четири, пет година.

- Ово је велика трагедија која се десила, иако се не чујемо више, сарађивали смо и заједно радили на песмама, не могу да верујем просто да се ово десило - рекао је музичар за Курир.

Комшије ван себе

Нису често излазили из куће

Према речима комшија брачног пара, они су се у доселили у Петроварадин пре око две године. Живели су као подстанари у помоћном објекту, док су у великој кући у истом дворишту становали други људи. Комшије кажу да су виђали пар у пролази, чешће жену са дечицом.

- Нису често излазили из куће, оно што сам виђао јесте да су знали да ставе ћебе у двориште, поставе храну и играју се с децом. Све је деловали као да је у реду, нисмо сумњали да имају неки проблем, а камоли да ће убити децу - кажу комшије и додају:

- Мајка је шетала дечаке улицом, имали су локнице, возили бициклиће. Она је била прелепа, плава коса, мршава, кад је била трудна стомак се једва и видео.

Србија Данас/Курир/Аутори: Бранка Травица, Дијана Антонијевић/Пренео: Ненад Ђукић