Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НОЖЕМ САМ МУ КИДАО УДОВЕ И ОДВОЈИО ГЛАВУ" Беливук МОНСТРУОЗНО Радојевића убио секиром - Хрватин развезао језик У СУДНИЦИ

25.02.2023. 17:40
Пише:
Србија Данас/Курир
Belivuk
Беливук / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Insajder Video/Shutterstock

Како је навео, план је био да Небојша Јанковић намами Радојевића на паркинг код Ласте.


Сведок - сарадник у постпуку против клана Вељка Беливука, Бојан Хрватин испричао је у судници Специјалног суда у Београду све детаље убиства Здравка Радојевића.

Поидсетимо, Здравка Радојевића из Котежа, навијач Црвене звезде, отет је и убијен у Ритопеку почетком новембра 2020. године.

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ ХТЕЛИ ДА ПРЕУЗМУ И РАДОВУ ТРИБИНУ! Испливале нове информације о Вељином клану на јучерашњем суђењу

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ ХТЕЛИ ДА ПРЕУЗМУ И РАДОВУ ТРИБИНУ! Испливале нове информације о Вељином клану на јучерашњем суђењу

"БЕЛИВУК МУ НЕКОЛИКО ПУТА ПЕТОМ ЗГАЗИО ДЕСНУ СТРАНУ ЛИЦА" Лалић открио стравичне детаље отмице и ликвидације Милана Љепоје

"БЕЛИВУК МУ НЕКОЛИКО ПУТА ПЕТОМ ЗГАЗИО ДЕСНУ СТРАНУ ЛИЦА" Лалић открио стравичне детаље отмице и ликвидације Милана Љепоје

ЗА БЕЛИВУКА БИО СПРЕМАН СНАЈПЕР?! Сведок - сарадник шокирао све у судници - атентат се спремао пред ХИЉАДАМА сведока!

ЗА БЕЛИВУКА БИО СПРЕМАН СНАЈПЕР?! Сведок - сарадник шокирао све у судници - атентат се спремао пред ХИЉАДАМА сведока!

- За Здравка Радојевића сам први пут чуо на издржавању казне од МИлоша Будимира, јер је продавао дрогу за Радојевића али да није испао коректан према њему. Браћа Будимир су продавала дрогу за њега, он је био навијач Звезде, и планирао је да му се реваншира. После убиства Вукићевића, браћа, Миљковић и Беливук одлазе у Турску, и Милош ме је питао да ли хоћу да одем да погледам да ли око Радојевићеве куће има камера, да му се постави експлозив. Послао ми је слику његовог "мерцедеса", али ми је после писао да се одустаје. Када су се вратили са мора, рекли су ми да су сазнали да се Здравко повезао са Црногорцима, да се промангупирао, да јури Марка Будимира и да не може да га нађе али да ће се реванширати жени и деци и то је нас изнервирало, јер смо радили професионално, између себе, нисмо дирали породице - наставио је излагање у суду о припремама убиства Здравка Радојевића.

Договор је, како је испричао, био да се подметне пуцњава Радојевићу на кућу у којој живи отац Марка Будимира.

- Моја улога је била да направимо лажни судар код Ласте, да проверимо да ли Радојевић има пратњу или да ли има полиције. Небојша Јанковић га је сачекао белим "реноом", а Радојевић је требао да дође "пасатом". Каснио је и Марко Будимир је коментарисао да је "такав, цео живот неодговоран". Када је стигао, отишао је са Јанковићем, ми смо изазвали лажни судар али никога није било. У кући су Радојевића чекали Беливук, Миљковић, Лалић, Драганић и Милош Будимир - испричао је он и навео да је он са Марком Будимиром отишао да купе храну и комбинезоне и да су се потом вратили у кућу.

Bojan Hrvatin
Бојан Хрватин / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

- Када сам дошао у кућу са Марком Будимиром, попели смо се на спрат. Затекао сам Миљковића који седи поред Радојевића и Милоша Будимира који прича нешто са њим. Док сам ја био у кући, нико га није прстом такао. Речено му је да је најбоље прошао од свих који су дошли у кућу. Савадали су га тако што су Беливук и Миљковић излетели из дечије собе, била је анегдота да су се заглавили на вратима јер су кренули у исто време. Стављен је на кревет, везане су му руке, Јанковић и Драганић су дошли са фантомкама, дали му да напуни оквир са муницијом, да га испипа и тај пиштољ је био за то да се ради лажно пуцање на кућу Будимира - наставио је излагање и објаснио да су га кроз гаражу спустили у бункер.

- Није била намештена коцка од најлона, спустили смо га на земљу. Сећам се да је Марко Будимир имао стално да му каже нешто, нарочито због тога што је рекао да ће да му удари на жену и дете. Беливук је имао бели комбинезон, подсећао ме на оне из ковид болница, ми смо обукли комбинезоне. Спустили смо га на земљу, ја сам ставио фосну под његову главу, Белвук је питао "браћо ко ће да га реши", Марко је рекао да не може. Беливук је пришао и једним прецизним ударцем убио Радојевића секиром. Мене је питао да ли хоћу да наставим, ја сам узео нож и одвојио главу - исричао је језиве детаље убиства, наводећи да је тада ушао Драганић и био шокиран јер нису поставили најлон.

- Хоћу да кажем, док су они били у иностранству Беливук ме питао да идем да помогнем нешто Драганићу око машине. Тада сам видео да је машина премештена из гаражног дела у бункер, односно кланицу - открио је када је машина за млевење пребачена у тајну просторију.

Навео је да је видео тада да је машина пресечена и да им је помогао да унесу корито и мотор за машину, који је био на пескирању.

- Тако да се за Здравка Радојевића машина налази у бункеру. Вељко Беливук је био са секиром и ударао, ја сам исто засецао као код претходног. Исто смо урадили, одвојили главу са стране, онда удове, вадили унутрашње огране, карлични део. Исти је метод био. Када смо кренули, напунили прво корито, ушли су и Драганић и Јанковић и упоредо кренули да мељу док смо ми обрађивали остатке. Имали су проблеме, нестало је светло, али смо ми настављали и када је нестајало струје. Углавном, ми смо завршили и пресвукли се. Иначе смо облачили комбинезоне, хируршке рукавице, па молерске, а на ногама смо носили гумене чижне, а комбинезоне смо стављали преко чизама да неби нешто упадало - испричао је како су се припремали за језиво касапљење жртава.

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Профимедиа

У дворишту су потом, како је додао, запалили фосну на којој су секли Радојевића, корита, Радојевићеву гардеробу, комбинезоне и рукавице.

Како је навео, Беливук је палио јер је рекао да је то већ радио и да зна како.

Остатке Здравка Радојевића су, такође, просули у Дунав код Ритопека.

- Исто је било шест џакова, први пут сам тада отишао доле до реке. Тај пут је трајао сигруно пола сата. Углавном, Беливук нас је одвезао до тог платоа одакле смо настављали пешке до реке. Успут је била само једна кућа. Носили смо неке као кабанице, јакне, а Милош Будимир је за ту прилику имао профи пецарошко одело из једног дела, на трегере, јер је он улазио у воду да просипа остатке. Драганић је везао канап за себе и Будимира да га струја не понесе. Улазио је у воду до груди, скалпером секао џак где су самлевени остаци и они буквално за десетак секунди оду. Џакове смо паковали и носили са нама - објаснио је и на који начин су просипали остатке жртава у Дунав, како тела никада не би била пронађена.

Када су све завршили, како је навео, вратили су се до куће али се овог пута нису купали после злочина.

- У данима посе тога у кући у Лисичјем потоку, знам да су кола од Здравка Радојевића која су била код неког Пилета на плацу требала да се узму, да су биле неке камате које су требали да преузму Вељко и Марко и неке некретнине су се помињале. Беливук је рекао да је "мерцедес" отишао на Косово и да га је купио Албанац од ког су куповали траву, касније сам се возио у белом "мерцедесу ГЛЕ" који је исто био од њега Беливук и МИљковић су донели одлуку да будемо исплаћении Јанковић, Тешић, ја, по 10.000 евра. Добили смо два пута по 5.000 евра. Беливук, Миљковић, браћа Будимир и Лалић су чекали да се касније наплате - завршио је о убиству Радојевића.

Више на ову тему прочитајте ОВДЕ