Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

И кад изађем на слободу, убићу је: Милицу је муж полицајац покушао да убије, а његова порука ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА

11.01.2018. 11:59
Пише:
Србија Данас
Milica Tadić
Милица Тадић / Извор: Фото: Facebook/ Printscreen

Годинама је несрећна жена трпела психичко и физичко злостављање

- И раније је претио да ће ме убити, вређао ме је и тукао. Држао ми је пиштољ на слепоочници и одбројавао 10, 9. 8... Једном приликом ми после батина рекао "Не брини, нећеш имати маснице, јер полицајац зна где треба да удара, а да не поплави".

Овим речима почиње своју исповест Милица Тадић која је годинама трпела психичко и физичко насиље од свог супруга, полицајца Милоша. Све је кулминирало 8. јануара 2016. године, када је он у видно алкохолисаном стању улетео у станицу милиције у Богатићу и пуцао на њу. Неколико дана пре крвавог пира њих двоје су се и званично развели. Милош је данима долазио на посао у алкохолисаном стању, а упркос томе што су и његови надређени то приметили, нико није реаговао. Нико није реаговао ни на бројне вапаје за помоћ које је несрећна жена упућивала. Како је изгледало то крваво јутро, као и са чим се све сусретала у борби за правду током ове две године, за портал SrbijaDanas.com испричала је Милица.

- Прошле су две године, а мој живот је фокусиран на децу. Нас троје живимо за неке лепше тренутке који ће доћи након свих суђења, предуда и осуда средине у којој живимо. Било је јако тешко, али борим се заједно са својом породицом. Живот је чудо, треба бити јак и издржати ове животне изазове- прича она.

Довршиће започето чим изађе 

-Пар дана након пуцњаве, чула сам да је на питање командира "Тадија, човече, шта ово уради" рекао "И када изађем убићу је"- рекла је Милица.

У априлу 2017. године Милош Тадић је првостепеном пресудом осуђен на 10 година затвора. После уложене жалбе Апелациони суд Нови Сад је вратио случај на поновни поступак. Изрицање казне заказано је за сутра, а за Милош се и даље налази у притворној јединици у Шапцу.

ШОКАНТАН детаљ из живота убице из Раковице: Борио се за права деце, па задавио свог сина

Упркос томе што се Милица у више наврата обраћала својим колегама за помоћ он је задржан на свом радном месту, а против њега није покренут ниједан поступак.

Форензичари ОТКРИЛИ НОВЕ ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА: Помоћу ТРИ ФОТОГРАФИЈЕ тврде да Јелена није убијена на насипу (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

- Од колега и старешина до данас нико није кажњен, сматрам да неће ни бити. Чак ни у току суђења за мењање исказа нису кажњени и даље су на страни насилника и даље је све исто по питању њиховог става према мени- рекла је Милица и додала да сматра како они и даље мисле да је она крива за све што се десило.

Готово нико од колега је није посетио у болници када је рањена, а малобројни су они из станице у којој су обоје радили са којима пије кафу и дружи се након кобног дана.

- После покушаја убиства које се десило почетком 2016. године, највећу подршку сам добила од "Сигурне куће" и Весне Станојевић, као и тима адвоката из њихове адвокатске канцеларије. Што се тиче ранијих случајева, од којих бар неколико могу бити окарактерисани као покушај убиства није био обавештен. За насиље које се десило 15.11.2014. године Центар за социјални рад није добио никакво обавештење до 2016. године када је Милош пуцао на мене. Немам поверења више ни у кога и на жалост, мислим да нисам последња жена која све ово проживљава- закључује она.

Од Милошеве породице, како каже, не очекује "ништа и свашта". Стриц је подносио захтев за виђање детета, али је ЦРС донео одлуку да није у интересу малишана да се настави са виђањем.

- Милошева мајка је поднела захтев за виђање преко суда на шта чекамо одлуку Социјалних служби Шабац и Богатић као и суда. Са њима немамо никакав контакт од момента када је Милош пуцао у мене.

Крвава драма код Пожеге: Позвао је оца у помоћ, а онда су се из мрака појавила три младића и настао је ХОРОР

Подсетимо, крвави пир догодио се 8. јануара. 2016. године у полицијској станици у Богатићу, када је полицајац Милош Тадић у алкохолисаном стању улетео у канцеларију и пуцао у своју тада већ бившу супругу Милицу. Отворио је врата канцеларије, ушао унутра, рекао "Здраво, Мицо", подигао јакну, извадио пиштољ, репетирао га и запуцао први пут. Први метак који ју је погодио није ни осетила, само је скочила између стола и ормана. Према причи колеге, Милош се нагнуо преко стола када је други пут повукао ороз да је "овери". Одмах је реаговао њен колега Владан Дражић, који се налазио у канцеларији, скочио је на Милоша и оборио га на под, покушавајући да му одузме пиштољ. Рањена Милица је прискочила колеги у помоћ како би савладали њеног помахниталог бившег супруга. У канцеларију су тада утрчали дежурни полицајац Дарко Терзић, дежурни полицајац и инспектор Стојан Ердевички када је пиштољ и трећи пут опалио, приликом чега је метак погодио Терзића који је остао без два прста на нози.

Марко Николић сахрањен у тајности на Централном гробљу: Поред плоче је само један венац са ПОРУКОМ

- Добијала сам у почетку претње, сада више не. На суђењима се деси да чујем понеки коментар, али како суд не реагује тако ни ја. Чекам тај петак 12.01 па се искрено надам да ће бити готово бар једно суђење. Желим само мир и некакву нормалну рутину у животу са својом породицом и да охрабрим сваку жену која трпи насиље у породици да пријави надлежним службама, а они пораде на заштити жртава како ниједна жена више не би доживела агонију кроз коју сам ја прошла.

Покушали смо да контактирамо породицу Миличиног бившег мужа Милоша, како бисмо добили коментар на целу ситуацију, али до објављивања овог текста нису се јављали на број телефона познат редакцији.