Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ИДЕМ НА ПОМЕН ДИВНОЈ ДУШИ КОЈА МЕ ЈЕ ВОЛЕЛА И КОЈУ САМ ВОЛЕО" Пет година од убиства Јелене - ко је злочинац?

02.04.2021. 07:39
Пише:
Србија данас/Телеграф
Pomen Jeleni Marjanović
Помен Јелени Марјановић / Извор: Србија Данас

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији годинама.

Данас се навршава пет година од и даље неразјашњеног убиства певачице Јелене Марјановић, чија смрт годинама окупира јавност.

ДАНАС ПАДА ОДЛУКА У БЕЛИВУКУ! За два дана ИСТИЧЕ притвор Вељи Невољи и екипи а нови докази само ничу (ФОТО)

ДАНАС ПАДА ОДЛУКА У БЕЛИВУКУ! За два дана ИСТИЧЕ притвор Вељи Невољи и екипи а нови докази само ничу (ФОТО)

"ИСПРЕКИДАНО СПАВАМ" Огласио се Зоран Марјановић уочи годишњице од бруталног убиства познате певачице

"ИСПРЕКИДАНО СПАВАМ" Огласио се Зоран Марјановић уочи годишњице од бруталног убиства познате певачице

"ТО СУ ОЗБИЉНЕ ГРЕШКЕ" Адвокат породице признао: Откривен главни пропуст у истрази убиства Јелене Марјановић

"ТО СУ ОЗБИЉНЕ ГРЕШКЕ" Адвокат породице признао: Откривен главни пропуст у истрази убиства Јелене Марјановић

Зоран Марјановић ће данас изаћи на гробље. Каже иде да ода помен једној дивној души коју је неизмерно волео и која је њега волела. Овај дан је за њега дан када је његова супруга зверски убијена али и, како каже, пет година његових мука, због којих је заборавио како се живи, ужива у миру, ради...  

- Волети и бити вољен то је била срећа. Данас је пет година од дана када ми је супруга мучки, зверски убијена. Данас је и пет година мојих мука, клевета и језивих неправедних оптужби које су свалили на моја плећа. Захваљујући вери и молитвама сам претекао. Маловерни за много мање муке дижу руке на себе, недај Боже упадају у униније. Ја сам храбро, мушки стао у гард сам, са овом измученом душом и вером у Бога да се изборим за истину. А, верујте, то је борба коју само најјачи могу изнети, јер ударци, клевете и зла су језиви и трајаће ово ко зна колико и ко зна какав ће исход бити. Кажем, када часни борац за истину једном оседла коња и крене, нема стајања. Једном ратник, увек ратник - каже Марјановић.

Додаје да је за ово време и заборавио како се живи, ужива у миру, раду...

- Ово пишем као поуку за све људе који пате, који трпе неправду, који се боре за добро, а падају у апатију, губе вољу, опада им нада и снага у борби са животним недаћама. Устајте храбро, са вером у Бога, праведнички. Борите се до краја уз молитве. Вратиће се снага духа и изборићете се. Ко одустане, изгубиће истину. Са тим губи све, јер Бог је истина - поручио је Марјановић.

Јеленин нестанак пријављен је 2. априла 2016. године, а тело је дан касније пронађено на насипу у насељу Црвенка у Брочи. Око годину и по дана након злочина, због сумње да ју је убио, ухапшен је певачицин супруг Зоран Марјановић. У притвору је провео скоро 10 месеци. Од 12. јуна брани се са слободе.

Апелациони суд је у октробру 2019. године вратио оптужницу против Зорана Марјановића на поновно одлучивање и допуну Вишем суду и указао на изостанак чињеница које ће бити од кључног значаја за потврђивање основаности сумње против Марјановића.

Према наводима оптужнице, Зоран јој је кренуо у сусрет, сустигао је, искористио њено поверење и намамио је да сиђе с насипа. Први ударац задобила је у руку, а кад је покушала да побегне, он ју је сустигао код канала, задао јој неколико удараца непознатим предметом у главу и она је још жива упала у канал, у ком је наредног дана пронађено њено тело. Њихова ћерка, како тврди тужилаштво, за то време била је на насипу.

Досад је саслушано десетине сведока, рађена су бројна вештачења и анализе, а оптужени све време тврди да није убио Јелену и да није крив за њену смрт.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

- Док год ходам овом земљом, желим да помогнем да се пронађе убица моје супруге и евентуални саучесници - рекао је Марјановић пред судом, износећи своју одбрану на почетку суђења.

Јеленина тетка истакла је да јој је сад најбитније да њена унука буде добро.

- Ње нема, па нема. Сада ми је најважније да Јеленина и Зоранова ћерка Јана буде здрава и срећна. Чућу се и са Зораном, јер хоћу да посетим Јану. Она нам је све што је остало од моје покојне сестре Зорице, Јеленине мајке, и наше Јеце. С Јаном сам се последњи пут чула на њен рођендан, порасла је и једва чекам да је видим - рекла је тектка убијене, Љубица Марковић.

Супруг негира кривицу

На суђењу, које и даље траје, највећу пажњу тренутно окупира извештај мобилног оператера који би могао да баци ново светло на расветљавање злочина, пошто се у њему наводи да Марјановић није физички искључио свој телефон, како се то наводи у закључку судског вештака.

Подсетимо, судски вештак Драгољуб Васиљевић је тада изјавио да је Зоранов телефон био искључен 25 минута и да он не зна где се у то време оптужени Зоран Марјановић налазио, али да сматра да је било неминовно да се он и супруга сретну између 16.57 и 17.04 сати, што је према оптужници време убиства певачице.

Одбрана Зорана Марјановића имала је бројне примедбе на овакав налаз вештака, а на следећем суђењу, које је заказано за 8. април, питања и примедбе на налаз вештака требало би усмено да изложи одбрана, као и стручни саветник који је ангажован.

Зоран Марјановић је у својој одбрани истакао да наводи оптужнице нису тачни и да није убио супругу. Њихову ћерку, која је у време убиства имала четири године, предложио је као сведока. Девојчица је на саслушању изјавила да се кобног дана није одвајала од оца, а да се мама изгубила у трави.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији годинама.