Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ИГОР ЈУРИЋ ОТКРИО НА КОЈЕ УБИСТВО ГА ПОДСЕЋА ЗЛОЧИН У РИПЊУ! Пре 13 година цела Србија је плакала због мале Милице, случај још увек НИЈЕ РЕШЕН (ФОТО)

11.04.2023. 21:35
Igor Jurić, Ripanj
Игор Јурић, Рипањ / Извор: Фото: Србија Данас/ Друштвене мреже Printscreen/ Shutterstock/ Курир ТВ

Јурић за наш портал каже да уколико се и докаже да је Стојан И. починио све ово што се сада може чути, ниједна друга казна не може да задовољи правду осим доживотна.

Живот девојчице (16) из Рипња прерано је окончан у понедељак, када ју је, како се сумња Стојан И. (38) најпре сексуално злостављао а затим и убио, и њено тело оставио поред пруге. У први мах, случај подсећа на трагично настрадалу Тијану Јурић, међутим, њен тата, и директор Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић, каже  да убиство девојчице у Рипњу, више подсећа на случај мале Милице Барашин.

Јурић каже да уколико се и докаже да је Стојан И. починио све ово што се сада може чути, ниједна друга казна не може да задовољи правду осим доживотна.

ЕВО КАКО ЈЕ УХАПШЕН УБИЦА ИЗ РИПЊА: Полиција захваљујући једној ствари успела брзо да га лоцира, направио је две кључне грешке

ЕВО КАКО ЈЕ УХАПШЕН УБИЦА ИЗ РИПЊА: Полиција захваљујући једној ствари успела брзо да га лоцира, направио је две кључне грешке

МИСТЕРИОЗНА ПОРУКА ПРЕД СМРТ ДЕВОЈЧИЦЕ У РИПЊУ: Објавила слику са ВОЉЕНОМ особом, па јој монструм КРВНИЧКИ одузео живот (ФОТО)

МИСТЕРИОЗНА ПОРУКА ПРЕД СМРТ ДЕВОЈЧИЦЕ У РИПЊУ: Објавила слику са ВОЉЕНОМ особом, па јој монструм КРВНИЧКИ одузео живот (ФОТО)

"СТРАХУЈЕМ ЗА ЖИВОТ ЋЕРКЕ!" Супруга монструма из Рипња открила ЈЕЗИВЕ детаље - могућа крвна освета?!

"СТРАХУЈЕМ ЗА ЖИВОТ ЋЕРКЕ!" Супруга монструма из Рипња открила ЈЕЗИВЕ детаље - могућа крвна освета?!

- Уколико се заиста докаже ово све што смо могли да видимо, доживотна је оно што ће се подразумевати. Било која друга казна ни би задовољила правду. Искрено се надам да неће бити могућности да буде било која блажа казна - каже Јурић.

Сви знамо кроз шта је прошао. Изгубио је ћерку на такође, јако трагичан начин, убио ју је монструм Драган Ђурић. Њега је, међутим, случај из Рипња подсетио на Милицу Барашин, из Суботице.

Њу је, да подсетимо, пре 13 година недалеко од своје куће, код Сомборске пруге, на монструозан начин убијена. Имала је свега 16 година. Протекло је више од деценије, а злочин није решен.

Milica B
Милица Б / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Radio Телевизија Војводине

Према извештајима полиције, злочинац који никада није идентификован Милици је пришао са леђа и пререзао јој врат.

- Цео случај у Рипњу мене јако подсећа на малу Милицу Барашин, због места где се злочин десио и начин на који је дете убијено. Оно што се у овом случају, ако се уопште тако може рећи, назвати "срећном околношћу", јесте што се зна ко је осумњичени - каже Јурић.

Крвави пир догодио се јуче у Рипњу. Стојан је прво како се сумња убио девојчицу, а затим је улетео у њену кућу и напао њену породицу. Осумњичени је пре убиства, како се верује, девојчицу силовао. Тело девојчице пронађено је на око километар од куће у којој је живела са породицом.

Он се терети и да је ножем нанео тешке телесне повреде мајци, баки и ујаку несрећне девојчице.  Баба и ујак девојчице у пуштени кући док је њена мајка задржана у болници.

У понедељак када се све ово десило, у Рипњу се причало да се Стојан служио црном магијом те да је мртвачку водицу нудио свима.

Јурић напомиње да за овако тешке злочине не постоји никакав изговор.

- Када се десе овако страшни злочини и када се људи ухпсе, они често прибегавају разним изговорима како би оправдали сам злочин. У нашој каријери и на судовима на којима смо били, сусретали смо се да су се људи правдали тиме да нису били урачунљиви, да су били под дејством или наркотика или алкохола да би уместо у затвор ишли у затворску болницу. Секте делују у нашој земљи, то је доказано и то наш МУП зна. Да ли је и у овом  случају секта имала утицај то ће се тек доказати али без обзира на то ми морамо као друштво да осудимо овакве злочине и да покажемо како ми као друштво реагујемо. Морамо као друштво да се бавимо и преветнивним проблемима али када се већ ово деси ми морамо да покажемо да смо на страни жртава и да не праштамо злочине над децом посебно - истакао је Јурић.

Додао је да је ово још један у у низу случаја који показује да на неке аномалије у друштву не рагујемо правовремено и на прави начин.

- Због тога је превентивни рад круцијалан да би се овакве ствари спречиле, и да о оваквим трагедијама не бисмо читали у медијима - закључује Јурић.

Милица Барашин, на чију смрт га је подсетила смрт девојчице из Рипња, живела је са мајком Светланом Симендић, баком Стојанком и деком који је убрзо после Миличине сахране преминуо од туге за унуком.

Претпоставља се да је девојчица у тренутку убиства носила слушалице и слушала музику, те није могла да чује нападача који јој се пришуњао.

Жена која се задесила у близини и која је потом дала исказ полицији видела је из аутомобила мушкарца са капуљачом. Држао је девојчицу за коју се претпоставља да је била Милица. Жена је рекла да је, у светлости фарова видела да девојчица највероватније плаче, односно да јој иду сузе. Прошла је колима, али је одлучила да се врати, када је мушкарца са капуљачом видела како трчи. То је њен исказ - рекла је раније za Subotičke.rs Svetlana Симендић, мајка убијене Милице.

Milica B
Милица Б / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Radio Телевизија Војводине

У извештајима је наведено и да је убица био деснорук, те да је највероватније користио месарски нож који није пронађен.

- Дигла сам руке, јер више не очекујем ништа. Не знам ни ко води случај убиства моје ћерке, ни да ли је случај завршио у фиоци. Научила сам да живим са својим губитком - рекла је мајка пре две године.

Мајка убијене девојчице додала је да данас живи мирно и повучено, као и пре Миличиног убиства.

- Непосредно након убиства чула сам неколико невероватних прича о читавом догађају, али до данас не знам и не могу чак ни да наслутим шта је позадина убиства - додала је.

Иако је злочин откривен врло брзо, убица је измакао руци правде. После толико времена, девојчицина мајка сумња да ће он икада бити ухваћен.

Бојим се да никада нећу сазнати ко је и због чега убио моје дете. У полицију одавно не идем, јер тамо немају шта да ми кажу. Последње што су ми рекли је да недостаје мотив и да истрага креће из почетка, али то изгледа није дало резултата. Мислим да је пропуст направљен на старту и да ће, како време одмиче, бити све теже да се пронађе - рекла је мајка.

Више вести о монструозном убиству Милице Барашин прочитајте ОВДЕ.