Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Иконописац (26) који се сумњичи за убиство у Нишу крио се на ПОСЕБНОМ МЕСТУ: Овако га је полиција ухватила!

07.09.2019. 19:11
Пише:
Србија Данас/Блиц
ikonopisac
иконописац / Извор: Фото: Facebook

Оно што је и даље непознаница јесте мотив тешког убиства, како су злочин окарактерисали полиција и тужилаштво

Иконописац В. Г. (26) из Рашке, осумњичен за убиство бивше комшинице Нишлијке Јелице Татаровски (82), ухапшен је у једном хостелу у центру Београда.

После злочина, у ноћи између 31. августа и 1. септембра, када је у стану у Булевару Зорана Ђинђића 75 у Нишу, када је старица измасакрирана ножем и када јој је разбијена глава чекићем, В.Г. је побегао из стана.

Док је бежао ка престоници, где ће касније покушати да се сакрије, у недељу по подне, у стану у Нишу братаница је нашла беживотно тело старице, у локви крви. Обдукцијом је установљено да је несрећна жена избодена ножем и то више од десет пута, као и да јој је чекићем разбијена глава.

- Већ у први мах сумњало се да ју је усмртио неко кога је познавала јер врата нису била обијена. Старица, која се иначе теже кретала и била слабије грађе, могла је да пусти у стан само особу коју познаје и којој верује - сазнаје се од извора блиског истрази. 

ОВО ВАМ ЈЕ СИГУРНО ПРОМАКЛО: Амери на овај начин могу да остану БЕЗ пласмана у четвртфинале

ОВО ВАМ ЈЕ СИГУРНО ПРОМАКЛО: Амери на овај начин могу да остану БЕЗ пласмана у четвртфинале

КО СЕ ОВОМЕ НАДАО? Изашла ЛУДА квота за меч Србије и Шпаније!

КО СЕ ОВОМЕ НАДАО? Изашла ЛУДА квота за меч Србије и Шпаније!

ЂОРЂЕВИЋ ОДЛУЧИО! Више не ради посао ''TIHOG'', сада је МАШИНА за кошеве! (ВИДЕО)

ЂОРЂЕВИЋ ОДЛУЧИО! Више не ради посао ''TIHOG'', сада је МАШИНА за кошеве! (ВИДЕО)

Ту тезу, да ју је усмртио неко ко ју је познавао, потврдили су снимци видео-надзора зграде. Камере су последњи пут старицу живу овековечиле у 20.30 сати, у суботу 31. августа, када је ушла у зграду. Осумњичени В.Г. иначе иконописац и некадашњи комшија, касније те вечери два пута је снимљен како улази у зграду. Први пут је био у тренерци, а други пут у шортсу, показали су снимци сигурносних камера. Како је извесно време живео у тој згради, и то на петом спрату као и старица Јелица Татаровски, руком је заклонио лице, вероватно надајући се да га нико од станара неће препознати.

Вештачење материјалних трагова нађених у стану убијене потврдили су, према наводима, да је управо некадашњи комшија убио несрећну жену. Међутим, како после утврђивања идентитета осумњиченог за тешко убиство он није био на територији Ниша, оперативци из полицијске управе која покрива овој град су сазнања о његовом кретању доставили колегама из Београда. Инспектори београдске полиције су убрзо открили стан, у самом центру престонице, у коме се крио осумњичен за монструозни злочин.

Дошли су на врата, и када им је отворио, ставили су му лисице на руке.

- Вероватно је мислио да ће у престоници бити мање упадљив и да ће пре моћи да се сакрије, нађе уточиште него у другим деловима Србије, због гужве која је у Београду. На срећу, није успео у тој намери јер је веома брзо утврђено где се крије. Ухапшен је у строгом центру престонице, где се скривао у изнајмљеној соби. Није се опирао и одмах је предат нишкој полицији - каже извор и додаје да је осумњичени приведен на саслушање у нишко Више тужилаштво. 

Оно што је, међутим, и даље непознаница јесте мотив тешког убиства, како су злочин окарактерисали полиција и тужилаштво. Да ли је у питању користољубље - новац, кога Јелица Татаровски, бар према сведочењу познаника и комшија, није имала јер је живела скромно од 30.000 динара пензије или је старицу, којој је био сусед док је студирао у Нишу, убио из неког патолошког разлога.

Зашто гину наша деца? СРПСКИ РУЛЕТ на улицама и тајним местима ОДВОДИ МЛАДЕ У СМРТ

Зашто гину наша деца? СРПСКИ РУЛЕТ на улицама и тајним местима ОДВОДИ МЛАДЕ У СМРТ

ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Молер снимао С*КС СА ОЖЕЊЕНИМ БИЗНИСМЕНОМ, па му тражио 10.000 евра?

ХАПШЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Молер снимао С*КС СА ОЖЕЊЕНИМ БИЗНИСМЕНОМ, па му тражио 10.000 евра?

СУРОВА ОБУКА "ТИГРОВА"! Аркан своје војнике кажњавао "ГОСПОДИНОМ ДИСЦИПЛИНОМ", а ево о чему је реч! (ФОТО)

СУРОВА ОБУКА "ТИГРОВА"! Аркан своје војнике кажњавао "ГОСПОДИНОМ ДИСЦИПЛИНОМ", а ево о чему је реч! (ФОТО)

У прилог томе да је осумњичени раније имао психичких проблема иде и навод његових некадашњих комшија и суседа убијене старице, који су изјавили да се "увек чудно понашао, деловао је нестабилно и покушавао је да се убије". После неуспелог покушаја да себи одузме живот, лечио се, а затим се окренуо вери.

Комшије убијене старице напомињу да је осумњичени две године живео у њиховој згради, на спрату изнад Јеличиног. Према њиховим сазнањима, у последње време је живео на релацији Рашка - Београд, где је и побегао после злочина. Оне су и посумњале да би управо он могао бити убица.

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ПОКУШАЈА ПЉАЧКЕ: Маскирани разбојник у Крагујевцу насрнуо на радницу шрафцигером, а њена РЕАКЦИЈА ЈЕ ЗА ФИЛМ