Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ИМА ЖИВЕ ДА ИХ ГРИЗЕМ И ЖВАЋЕМ" Шок преписка Беливука и његових кољача - њих је желео да види мртве по сваку цену

26.05.2022. 22:01
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Е-стоцк/Цаслав Вукојициц/Е-стоцк/Милош Рафаиловић/Принтсцреен/ТВ Прва

Ексклузивно откривени најновији детаљи до којих су истражитељи дошли током прикупљања доказа против криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су оптужени за седам убистава.

Вељко Беливук, који је оптужен да је организовао криминалну групу која је убила најмање седморо људи, толико је желео да види мртве Лазара Вукићевића и Александра Шарца да је својим сарадницима преко тајне апликације Скај послао поруку "да ће живе да их жваће".

Како се сазнаје, у пресретнутој комуникацији истажитељи су открили да су Беливук, звани Веља Невоља, и његов најближи сарадник Марко Миљковић припремали ликвидацију Вукићевића, чији је надимак на Скају био Свен, и Шарца, који је био Дилинџер, јер су сумњали да им раде о глави, да их прате и припремају њихово убиство за шкаљарски клан. Беливукова група, подсетимо, била је блиска кавачком клану.

НЕВОЉА И МЕСАР У ТОТАЛНОМ РАСУЛУ! Свађе и нервоза - у паници због доказа, од адвоката захтевају НЕМОГУЋЕ

НЕВОЉА И МЕСАР У ТОТАЛНОМ РАСУЛУ! Свађе и нервоза - у паници због доказа, од адвоката захтевају НЕМОГУЋЕ

НА СПЛАВОВИМА ДИЛОВАЛИ ДРОГУ ЗА БЕЛИВУКА? Тужилаштво за организовани криминал упутило захтев Специјалном суду, ево о чему се ради

НА СПЛАВОВИМА ДИЛОВАЛИ ДРОГУ ЗА БЕЛИВУКА? Тужилаштво за организовани криминал упутило захтев Специјалном суду, ево о чему се ради

МАРЕ МЕСАР ПОЛУДЕО! Тотални удар на клан - поставио нереалан захтев

МАРЕ МЕСАР ПОЛУДЕО! Тотални удар на клан - поставио нереалан захтев

Пресретнути разговори

У комуникацији која је пресретнута 8. августа 2020. припадници групе се организују да направе "контрапратњу" да би утврдили ко прати и с прозора једне зграде у близини стадиона Партизан, на ком су имали своје просторије, мотри на њих.

Беливук: Они сем шпијунирања нису никада ништа урадили, пи*кетине мале. Миљковић: Па то и сада и даље раде, клошари.

Милош Будимир: Само да вас замолим да ако ухватимо некога од ове двојице, да им објаснимо до краја шта је мука.

Миљковић: Наравно, до последње капи ћемо да их цедимо. Милош Будимир: Купићемо и бренер и нова клешта и све што треба! Па ако треба и пет дана да будемо тамо.

Беливук: Дајем реч да ће проћи тортуру као нико до сада. Овај кад је рекао шта нас је занимало, изгубио сам вољу за мучењем. Свена и Дилинџера ћу са ужитком, штавише, има живе да их гризем и жваћем месо! Миљковић: Свен нам је најбитнији, брате.

Поруке са Скаја

Цркни, смраде цигански, све ћемо вас побити

Беливук и Миљковић су од припадника групе који су у Београду мучили и убили Вукићевића тражили да их извештавају о дешавањима. Како пише у оптужници, Милош Будимир је преко Скаја јавио: "Браћо, све је у реду, везан је. Имао прангију, џукела. Извадио из ранца прангију и ја га ватам и набадам и прст сам поломио", а потом на њихову групу за ћаскање шаље слику везаног Вукићевића. Миљковић тада одговара: "Браво, браћо. Криво нам је што нисмо могли две акције у исто време." Потом Беливук шаље гласовну поруку: "Е, овде Вепар, друже, где си, Лаки. Знаш да ће да те бију толико, значи да молиш да те убију, а имаш среће што ми овде деремо ове глупе Црногорце, па не можемо ми, јер смо се већ спремили да дрк*** к**** од Пљеваља до Београда. Цркни, смраде цигански, све ћемо да вас побијемо, све, све, значи тату и брата ти шаљемо експресно."

Подсетимо, Лазар Вукићевић намамљен је у кућу у Ритопеку и убијен 14. октобра 2020. Како се наводи у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, Беливук и Миљковић у том злочину нису директно учествовали. Истражитељи су открили да су они у то време у Црној Гори отели Мила Радуловића Капетана и да је Миљковић Лазару Вукићевићу с његовог Скај телефона слао поруке и намамио га да дође у Ритопек. Написао му је да дође у Ритопек "да деру Вепра", алудирајући на Беливука. Међутим, када је стигао у кућу страве, дочекали су га припадници клана, мучили га, а потом убили.

Смрт у "Ушћу"

- Истог дана покушали су да намаме и Шарца, међутим, он је посумњао да је у питању замка и није отишао у Ритопек. Убијен је три дана касније у тржном центру "Ушће" - подсећа извор.

На дан када је у Србији убијен Лазар Вукићевић, како се сумња, Беливук и Миљковић су с Небојшом Јанковићем у кући у насељу Спуж код Подгорице убили Дамира Хоџића и Адиса Спахића, а потом и Мила Радуловића, за ког су сумњали да контролише и финансира Вукићевића и Шарца.

Сведок-сарадник

Лазар мучен па задављен

Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Сведок-сарадник Бојан Хрватин у свом исказу је наводно навео да је Миљковић стално говорио Беливуку да им Вукићевић ради о глави. Када су га намамили у "кланицу", како су звали кућу у Ритопеку, Миљковић је наводно од сарадника који су га чекали у кући тражио да буду посебно сурови према њему и да он "пати највише". Према наводима оптужнице, Срђан Лалић је ужареном пеглом прелазио преко Вукићевићевог тела, а остали су га тукли, клештима му чупали нокте, а затим су му ставили гумено црево у уста, пустили воду и удавили га. Његово тело су потом исекли на комаде, самлели и бацили у Дунав.