Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРБИЈА И ДАЉЕ ПЛАЧЕ! Давид је убијен у загрљају мајке, а уместо рођенданских, сада му на гробљу пале свећу

06.11.2018. 08:02
Пише:
Србија Данас/Блиц
Jovana Despotović i mali David
Јована Деспотовић и мали Давид / Извор: ФОТО: Facebook/Bojana Маринковиц Милутиновиц

"Туђа рука вам ускрати право на живот! Није задрхтала ни пред невиним лицем нашег малог Давида, који је данас требало да напуни седам година. Уместо да се спремам за рођендан да гасимо свећицу, ја идем на гробље да му палим свећу."

Овако прича Бојана Маринковић Милутиновић, сестра Јоване Деспотовић (21), девојке која је 9. априла, пре тачно пет година, док је у рукама држала свог осамнаестомесечног синчића Давида, монструозно убијена у масакру који је у Великој Иванчи починио Љубиша Богдановић (60).

Исповест робиње из Обреновца: Чупали су ми нокте, терали да једем измет, а онда су ме силовали метлом

Љубиша је убио најпре своју мајку Добрилу (83) и сина Бранка (42), а затим још 11 својих комшија, међу којима су и свих пет чланова породице Деспотовић. Јована и малени Давид издахнули су загрљени на кревету.

Мали Давид, те 2013. једина беба у селу, био је обожаван и све комшије су се играле са њим и волеле га.

СТРАЖАРИ ГА ВЕЗАЛИ ЗА БОЛНИЧКИ КРЕВЕТ: Манијак из трамваја ЈЕДНОМ ЦАКОМ избегава робију!?

Весело дете од 18 месеци убијено је без икаквог разлога и трунке гриже савести. Овај 4. новембар посебно боли његове рођаке, јер малишан је требало да напуни седам година, крене у школу и искуси све оно што ће његови вршњаци имати прилику.

- Много је тешко на овај дан. Сада идем на гробље. Уместо да се спремам за рођендан да гасимо свећицу, ја идем на гробље да му палим свећу - каже сломљена Бојана Маринковић Милутиновић.

ЗАКЛАО ЖЕНУ КАД МУ ЈЕ РЕКЛА ДА ЋЕ ГА ОСТАВИТИ: Детаљи језивог злочина код Уба! Махао комшији, па се ОБЕСИО!

Како додаје, више од пет година је прошло од дана када су јој одузети најмилији, међутим тешко је као и првог дана, а одговора на питање "зашто?" и даље нема. Жена убице Јаворка Богдановић никада с њима није контактирала.

- Од те жене ниједно "извини" нисмо добили. Најлакше је изјавити "не знам шта му је било". А како ми да знамо ако она не зна која је живела са њим?! Свесна сам да никада нећемо добити одговор. Тешко је много. Најтеже је кад помислиш да идеш на рођендан, на било које славље. Исто тако као што би они код мене долазили. Њихова места су празна и никада се неће попунити - додаје Бојана.

"Ногице моје бебе вире из канте..." Мајка преминуле Данијеле (1) описала сцену која јој је још пред очима

Монструм јој је, додаје она, ускратио нешто најлепше што је могла имати. Осећања навиру највише када помисли да би њена ћерка Милица и сестрић Давид, истих година, сада заједно седели у школској клупи.

- Ускратио је мојој ћеркици Милици брата. Они би ишли у први разред, писали би саставе и слова заједно, играли се. Све је то нестало. А зашто? Шта му је скривио сав тај народ? Шта му је мали Давид скривио? Био је тако весело дете, сви су га волели - додаје она.

Син аутора песме "Пукни, зоро" умро у 24. години: Истражује се да ли је реч о самоубиству (ФОТО)

- Како му није задрхтала рука пред њим? - питање је које ће Бојану прогањати заувек.

- Колики монструм и нечовек треба да будеш да би убио дете од 18 месеци? Нека им свима бог суди. Од синоћ ми стоји кнедла у грлу. Ћутим, мислим и не верујем. Јесте прошло више од пет година, али исто ће бити и за још пет и за десет и док сам жива. Тек су требали да живе, имали су много планова - каже Бојана.

Трагедија у породичном дому: Муж УБИО супругу, па пресудио себи? Разлог ЖАЛОСТАН (ВИДЕО)

Подсећања ради, крвави пир у којем је Љубиша Богдановић убио 13 особа, своје комшије, догодио се 9. априла 2013. године око пет сати ујутру.

Љубиша је најпре у својој кући убио сина Бранка (42) и мајку Добрилу (83) хицем у главу, а потом се упутио ка кућама комшија где је направио масакр.

ТРАГЕДИЈА У НИШКОЈ ФАБРИЦИ ЛЕОНИ: Жени позлило, отишла до кантине и само се СРУШИЛА

Провалио је у суседну кућу породице Деспотовић, где је побио свих пет чланова, Микаила и Милену, њиховог унука Горана Деспотовића, његову деветнаестогодишњу супругу Јовану и њиховог двогодишњег сина Давида. Затим је убио по двоје чланова породица Јешић, мајку и сина Љубину и Милоша; породице Мијаиловић, где је убио брачни пар Вељу и Олгу; и породице Стекић, где је усмртио мајку и ћерку Даницу и Драгану. Ланчано убиство које је трајало око пола сата завршило се доласком полиције и самоубиством крвника из Велике Иванче.

Несрећа код Чачка: Моториста се одбијао о аутомобиле? Сумња се на ЗАБРАЊЕНЕ радње

Бојана Маринковић Милутиновић, Давидова тетка и Јованина сестра, јуче је поделила потресан статус на свом Фејсбук профилу посвећен малом Давиду и њеној сестри Јовани. Текст који је угравиран на спомен-плочи ове убијене младе породице.

Она је уз њихову фотографију написала - Отишли сте, а тек је требало да живите! Живот вам нестаде у тренутку, али сећање на вас остаје заувек. Време које пролази никада неће донети заборав у нама који вас волимо. Да је наша љубав могла да вас живи, вечно бисте живели, анђели наши. Срећан ти рођендан, љубави теткина .

Успешна сарадња ЈП ЕПС и МУП Србије: Хапшење због злоупотребе

Пратите нас и на нашем инстаграму СрбијаДанас.