Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОДМОТАВА СЕ КЛУПКО УБИСТВА И САМОУБИСТВА У НОВОМ САДУ?! Инспекторима ЈЕДНА ствар и даље ЕНИГМА, а од ОВИХ детаља диже се коса на глави!

19.03.2024. 07:58
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ubistvo i samoubistvo u Novom Sadu
Убиство и самоубиство у Новом Саду / Извор: Фото: Инстаграм Printscreen/192_rs

И даље се истражује шта је мотив овог злочина

Језив злочин који је шокирао јавност када је млади брачни пар из Новог Сада убио своја два сина стара једну и три године а затим извршили самоубиство скоком са солитера и даље не престаје да интригира јавност јер се у јавности полако појављују резултати обдукције који су довели до података како су деца убијена, шта су супружници имали у крви, али све је и даље прекривено велом мистерије зато што надлежни не могу да утврде најважнију ствар у истрази, а то је мотив.

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ДОРЋОЛУ! Хитна помоћ интервенисала 96 пута у току ноћи Hitna pomoć

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ДОРЋОЛУ! Хитна помоћ интервенисала 96 пута у току ноћи

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД КАРАЂОРЂЕВОГ ПАРКА: Точак аутобуса жену приковао за ограду, лекари јој се борили за животNesreća kod Karađorđevog parka

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД КАРАЂОРЂЕВОГ ПАРКА: Точак аутобуса жену приковао за ограду, лекари јој се борили за живот

МАРЈАНОВИЋ ПОНОВО НА СУДУ: Данас износи детаљну одбрану поводом оптужбе да је убио супругуZoran Marjanović

МАРЈАНОВИЋ ПОНОВО НА СУДУ: Данас износи детаљну одбрану поводом оптужбе да је убио супругу

Злочин се догодио 1. марта када је јавност сазнала да је двоје младих скочило са 17. спрата солитера а тек сутрадан се сазнало да су за собом оставили своју мртву децу у кући у Петроварадину где су живели као подстанари .

Тада се још није знао узрок смрти малишана нити ко их је могао убити, али је сумња одмах пала на родитеље који су, како су тада причале комшије, били чудни и повучени. 

Комшије у шоку, мук у родитељским кућама Мартине и Лава

Вест о стравичном злочину који је уздрмао читав регион проширила се брзо а у јавност су испливали и детаљи о приватном животу брачног пара који је, према речима комшија и познаника, живео усамљено, без пријатеља, а чак ни са својим породицама нису били у добрим односима.

Све то су потврдиле комшије које су их ретко виђале, а потом и рођаци девојке будући да најближи чланови њихових породица нису хтели да разговарају са новинарима.

Њена рођака кратко је рекла да за све криве њеног супруга те да су убеђени да је он крив за све и да ју је на неки начин натерао то да ураде. 

Децу убили етанолом

Обистиниле су се стравичне сумње да су за смрт њихове деце криви управо они а то су показали досадашњи резултати истраге која је обухватила токсиколошке налазе обдукције деце.

- Токсиколошки налази показали су да је у телима малишана поред још неких супстанци било и етанола који би могао вероватно да буде узрок смрти деце. Ипак, и те друге супстанце су могле да проузрокују смрт тако да се још вештачи колики је проценат нађен у телима и колико је могао штете да нанесе деци с обзиром на концентрацију и узраст и тежину малишана.

Додаје да је истрагом утврђено и да у овом злочину није учествовало "треће лице" али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали децу или је то учинио неко од њих двоје, код којих је обдукцијом пронађен алкохол у крви.

Оно што највише интересује истражне органе јесте мотив гнусног злочина који за сада може само да се нагађа. Један траг о могућем мотиву убиства и самоубиства води ка припадности некој секти што се и даље утврђује.

Претрага на интернету леди крв

Клупко језивог злочина полако се одмотава, њих двоје су све детаљно испланирали тако да све личи на сценарио за неки хорор филм и докази се крију у компјутеру и телефонима осумњичених.

Истрагом је поред обдукционих налаза обухваћено и вештачење компјутера и телефона покојних у којима постоје докази да је све унапред било планирано.

- Провером компјутера и телефона дошли смо до узнемирујућих резултата. Историја претраге по интернету показала је да су данима пре трагедије претраживали којим супстанцама се може неко отровати и како се то може урадити, а "гуглали" су и "високе зграде у Новом Саду- вероватно планирајући са које ће скочити. Ти подаци нагоне на закључак да је све унапред планирано али и ту морамо имати задршку, јер не можемо доказати да ли је само једно криво за трагедију или су починиоци оба родитеља.

Novi Sad
Нови Сад / Извор: Фото:Србија Данас/Саша Џамбић

Истрага се наставља - језиви симболи на зидовима куће

Вештачење компјутера и телефона се наставља како би се утврдило да ли је за овај злочин одговорна идеологија неке секте.

- Утврђује се да ли је неки концепт секте утицао на овако страшан злочин и трагедију и да ли има, у жаргону, "секташких елемената" злочина. Томе се приступа веома озбиљно и у сарадњи са консултантима и експертима на ту тему тако да не би долазило до узнемирења јавности до краја истраге неће се прецизно знати да ли постоји и такво нешто - објашњава саговорник.

Зидови у дневној соби куће у којој су они живели са децом били су исцртани египатским симболима међу којима се истичу они о загробном животу.

Kuća u Petrovaradinu
Кућа у Петроварадину / Извор: Фото:Србија Данас/Саша Џамбић

Девојка је са децом сахрањена у Бачком Петровцу, а мушкарац у Београду

Без обзира на то што нису били у добрим односима, њени родитељу су преузели тела своје ћерке и унучића и сахранили их у Бачком Петровцу у присуству родбине и пријатеља.

За разлику од жене и несрећне деце, његова породица је преузела тело тек након неколико дана по завршетку обдукције и он је сахрањен у Београду а погребу није присуствовао нико.

Umrlica
Умрлица / Извор: Фото:Србија Данас/Саша Џамбић,/Фацебоок Printscreen/Sztr Requiem

Извор:Србија Данас/Блиц