Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИНТЕНЗИВНО СЕ ТРАГА ЗА ДВОЈИЦОМ НАПАДАЧА: Полиција идентификовала лица која су учествовала у бруталној тучи у Инђији (ВИДЕО)

06.07.2021. 20:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
tuča u Inđiji
туча у Инђији / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/online starlight видеос

Извор из полиције који је упознат са током истраге каже да је идентитет мушкараца који су у бекству познат, те да је само питање времена када ће они бити приведени правди и процесуирани.

Полиција и даље трага за двојицом од петорице насилника који су брутално претукли једног младића у Инђији а другог отели са улице, пребили га, узели му сат и новчаник, запалили одећу и припретили му да у одређеном временском року мора да им исплати 2.000 евра.

ЗАТВОРЕНИК ЗА СТРОЖИ РЕЖИМ: Рутовић пребачен на издржавање казне у Забелу

ЗАТВОРЕНИК ЗА СТРОЖИ РЕЖИМ: Рутовић пребачен на издржавање казне у Забелу

ТРЕНУТАК КАДА ЈЕ АЛЕКСИ ЗАДАТ СМРТОНОСНИ УДАРАЦ! Испливали снимци сигурносних камера - шокантан преокрет (ВИДЕО)

ТРЕНУТАК КАДА ЈЕ АЛЕКСИ ЗАДАТ СМРТОНОСНИ УДАРАЦ! Испливали снимци сигурносних камера - шокантан преокрет (ВИДЕО)

РАСКРИНКАНА СЛОВЕНАЧКА ЋЕЛИЈА КАВАЧКОГ КЛАНА: Адвокат и рачуновођа радили за Звицера и Вељу, одале их поруке преко "Скаја"

РАСКРИНКАНА СЛОВЕНАЧКА ЋЕЛИЈА КАВАЧКОГ КЛАНА: Адвокат и рачуновођа радили за Звицера и Вељу, одале их поруке преко "Скаја"

Овај инцидент догодио се 3. јула испред једног локала у центру Инђије, а припадници полиције су интензивним оперативним радом идентификовали учеснике туче, тројицу ухапсили а за двојицом издали потерницу. Ухапшени су Л. Н. (20) и У. П. (20) из Земуна и А. Л. (18) из Старе Пазове и они се терете да су са још двојицом поменутих мушкараца за којима се интензивно трага извршили кривична дела насилничко понашање, изнуда у покушају и разбојништво.

Извор из полиције који је упознат са током истраге каже да је идентитет мушкараца који су у бекству познат, те да је само питање времена када ће они бити приведени правди и процесуирани.

- Снимак туче који се појавио на друштвеним мрежама открио је неколико детаља који ће тужилаштву свакако помоћи да брзо расветли овај случај и процесуира починиоце овог кривичног дела зато што се приликом узимања изјава од сведока овог инцидента дошло до опречних информација и неки искази се нису поклапали са чињеницама које су утврђене након што се у јавности појавио снимак бруталне туче – објашњава саговорник.

Подсетимо, на снимку туче види се да један младић непомично лежи на земљи док га неколико њих мучки пребија. Камере су забележиле и моменат када несрећном младићу који лежи један нападач прилази и шутира га ногом у главу, а потом други нападач узима плочу од стола и баца је на жртву. У тој тучи лакше телесне повреде задобила су четворица младића који су након указане лекарске помоћи пуштени кући.

- Прва пријава полицији стигла је око пола два након поноћи са кратком информацијом да је пребијен један младић у центру. Када је екипа изашла на терен утврђено је да се десила масовна туча више младића из за сада непознатих разлога. Испоставило се да су изгледа насилници који су ухапшени и за којима се трага дошли у Инђију буквално да траже кавгу те су се закачили са неколико мештана а затим су се сви разбежали. Насилници су сели у кола и кренули ниже улицом где су видели једног осамнаестогодишњака који није учествовао у тучи али су они мислили да јесте зато што је био присутан на месту инцидента. Тада су га увукли у свог "алфа ромеа", одвезли на периферију, пребили га, узели му сат и новчаник, запалили му одећу и тражили од њега да им у одређеном временском року исплати 2.000 евра. Младић је на срећу задобио лакше телесне повреде које су му констатовали лекари и цео случај је пријавио полицији која је утврдила да је реч о истим младићима који су учествовали у тучи – прича извор.

Додаје да насилницима ни то није било доста јер су се код кружног тока поново сукобили са истим младићима из центра на које су случајно налетели или су трагали за њима.

- Исте групе су се поново сукобиле и опет на срећу није било озбиљније повређених. Сви виновници туче прошли су са лаким телесним повредама у виду хематома по глави и телу а због тог инцидента поднете су и прекршајне пријаве против двојице мештана док се тројица ухапшених и двојица који су у бекству терете за кривична дела насилничко понашање, изнуда у покушају и разбојништво - објашњава саговорник.

Како се незванично сазнаје, ухапшени младићи којима је одређено полицијско задржавање до 48 сати требало је јуче да буду приведени у надлежно јавно тужилаштво у Сремској Митровици ради давања исказа о инциденту у коме су недвосмислено учествовали.

Не може да прође викенд без окршаја у Срему

Током викенда у коме се десила туча коју су забележиле камере, у Инђији се догодило још неколико сукоба. У служби Хитне помоћи у том граду кажу да су забележили велики број туча чији виновници су на срећу прошли са лакшим телесним повредама те да скоро сваког викенда имају сличан проблем у том и околним сремским местима.