Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИШАО ОД МЕСТА ДО МЕСТА ТРАЖЕЋИ ЛОКАЦИЈУ ДА УБИЈЕ ЂОКИЋЕ: Откривен паклени план Џонића

02.11.2021. 19:11
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić i Goran Džonić
Породица Ђокић и Горан Џонић / Извор: Фото: Приватна Архива/Профимедиа/Принтсцреен/Горан Ђокић

Џонић је, према изјавама његових рођака, пријатеља и комшија који су саслушани током истраге, био страствени риболовац те нико није посумњао да је починио злочин јер је на место злочина ишао како би ловио рибу. Зато он није у први мах ни полицији није био сумњив.

Горан Џонић (59) из Моравца, осумњичен за убиство брата од тетке Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (26) из Алексинца, месецима је планирао злочин обилазећи приобаље Јужне Мораве као риболовац како би пажљиво изабрао локације на којима ће убити и спалити рођаке као и њихов аутомобил.

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ЈЕЗИВ СНИМАК: Погледајте тренутак када теретни воз удара у "пежо" код Шапца (ВИДЕО)

НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ЈЕЗИВ СНИМАК: Погледајте тренутак када теретни воз удара у "пежо" код Шапца (ВИДЕО)

ЊЕГОВА СУДБИНА ЗАВИСИ ОД ТРИ ЖЕНЕ ИСТОГ ИМЕНА! Певачица Јелена је убијена - ево ко су друге две

ЊЕГОВА СУДБИНА ЗАВИСИ ОД ТРИ ЖЕНЕ ИСТОГ ИМЕНА! Певачица Јелена је убијена - ево ко су друге две

ХАОС КОД КРАГУЈЕВЦА! Шлепер ударио у аутомобил па га носио двадесетак метара - возач једва сачувао живу главу

ХАОС КОД КРАГУЈЕВЦА! Шлепер ударио у аутомобил па га носио двадесетак метара - возач једва сачувао живу главу

- Сви су нам исто говорили да је Џонић ишао на пецање и дан уочи убиства и касније. Много његових најближих је саслушано и тврдили су да ништа по њему нису могли закључити. Његов дугогодишњи пријатељ рекао је да је дан након злочина био са Џонићем на пецању и да тада није могао да закључи да седи са осумњиченим за троструку злочин. Тада нико није ни знао где су Ђокићи нити су их спомињали - објашњава саговорник Блица.

Он додаје да Џонић ни у разговору са инспекторима није правио грешке већ је похвално причао о Ђокићима.

Како објашњава извор, Џонић је по свему судећи месецима планирао злочин. Разрађивао је све детаље до најмањих ситница оодлазећи је на места где су касније Ђокићи убијени и спаљени. Желео је да на неки начин навикне људе на своје присуство на тим местима, како касније, не би био сумњив јер би сви који су га видели, рекли да је стратсвен риболовац и да ту долази често.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Људи су га виђали, али никоме ништа није сумњиво јер је био стари риболовац. Како је истрага одмицала тако смо и ми били више става да је злочин могао да уради само неко ко је добро познавао терен. Реч је о забити до које може да дође само мештанин, објашњава саговорник близак истрази.

Да му је риболов био главна маска за злочин, потврђено је и након саслушања његове супруге Сузане Џонић, која је изјавила да је у ноћи када су Ђокићи отети, а потом и убијени, Џонић рекао да иде на ноћно пецање и да то ником није било ништа чудно јер је иначе ишао често у риболов у току ноћи.

Под маском риболовца који стално пеца крај реке, без привлачења превелике пажње и сумње, Џонић је тако могао да и наредних дана посматра ток потраге за Ђокићима у атару Моравца и суседних села јер је врло учестало био на пецању.

Ђокићи су нестали у ноћи између 26. и 27. септембра а њихов нестанак пријављен је 28. септембра, након чега је уследила велика полицијска потрага. Прво је 2.о ктобра у атару Тешице пронађен запаљен аутомобил Ђокића „фолксваген пасат“, а недуго након тога, истог дана, и угљенисана тела троје Ђокића на месту званом „Дудине баре“ у атару Моравца. Оба места су доста удаљена од насеља и налазе се у приобаљу Јужне Мораве.

Оперативним радом криминалитичке полиције на видео снимцима из кобне ноћи уочен је Ђокићев скутер жуте боје који се у 4 часа иза поноћи враћао из Тешице ка Моравцу, истим путем којим је два сата раније прошао Ђокићев „пасат“ у правцу Тешице, а који је како се сумња возио Џонић. Након што је у воћњаку Џоинићевог сина Стефана који је био одсутан, пронађена закопана врећа са око 43.000 евра, Џонићу су стављене лисице на руке. Анализа је потврдила његов ДНК на врећи и новцу а у кући Џонићеве супруге у Алексинцу пронађен је пиштољ којим је почињен злочин. Ухапшени су и Џонићеви синови Стефан и Милан, јер их је отац довео у везу са злочином рекавши, на питање да ли би могли да почине овакав злочин, „па можда би и могли“. Пиштољ је нађен након што је Џонић рекао где је сакривен правдајући се да његови синови немају ништа са убиством већ да су га браћа К.М. и А.М. из Моравца, познати под надимком Јојке, уценили и принудили да кобне ноћи заустави ауто Ђокића, и да је један од њих, наводно убио трочлану породицу из његовог пиштоља и потом му га вратио. Но, сви докази из истраге за сада повезују једино Џонића са злочином.

Džonić
Џонић / Извор: Фото: Друштвене мреже/Принтсцреен

Више јавно тужилаштво почело је саслушање сведока током којег су јуче петорица припадника војске потврдили алиби Стефана Џонића да је у ноћи убиства био у Копненој зони безбедности код Медвеђе.

У среду ће бити саслушана петорица ватрогасаца који ће се изјаснити о алибију Милана Џонића, као и мајка супруга и девојка браће Јојки које ће сведочити о њиховом алибију.

У четвртак ће се у ВЈТ срести браћа Јојке и Џонић ради препознавања.