Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПЛИВАЛЕ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - КАКО ЈЕ ПРОПАО ПЛАН "БОГИЊЕ МАФИЈЕ": Ево шта је Хркаловићка тражила Тужилаштву, негирала ЈЕДНУ СТВАР

13.12.2021. 08:06
Пише:
Србија Данас/Блиц
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: СД/илустрација

Управљала подземљом и полицијом а онда завршила иза решетака

Против бивше државне секретарке Министарства унутрашњих послова Дијане Хркаловић подигнут је оптужни предлог због кривичног дела трговина утицајем, а осим ње предлогом су обухваћени и Дејан Миленковић Багзи, бивши начелника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције, и Милорад Шушњић, бивши начелник Полицијске управе Нови Сад, који се терете за злоупотребу службеног положаја.

ОД НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ ДО БЕЛИВУКОВОГ ОДАНОГ ВОЈНИКА: Ево ко је Филип Ивановски Фила, чија је жена ухапшена због прања пара

ОД НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ ДО БЕЛИВУКОВОГ ОДАНОГ ВОЈНИКА: Ево ко је Филип Ивановски Фила, чија је жена ухапшена због прања пара

ДЕТАЉАН СПИСАК ИМОВИНЕ БЕЛИВУКА И МЕСАРА ПОД ИСТРАГОМ! Станови, новац, луксузни сатови - шта су све куповали крвавим парама

ДЕТАЉАН СПИСАК ИМОВИНЕ БЕЛИВУКА И МЕСАРА ПОД ИСТРАГОМ! Станови, новац, луксузни сатови - шта су све куповали крвавим парама

ИСПЛИВАО ТРАНСКРИПТ РАЗГОВОРА БОЈАНЕ И ВЕЉКА БЕЛИВУКА! Опуштено ћаскао о ролетнама за "Малу Шилерову" док је припремао МОНСТРУОЗНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ

ИСПЛИВАО ТРАНСКРИПТ РАЗГОВОРА БОЈАНЕ И ВЕЉКА БЕЛИВУКА! Опуштено ћаскао о ролетнама за "Малу Шилерову" док је припремао МОНСТРУОЗНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ

Истрага против Дијане Хркаловић, за коју је сумња да је трговала утицајем, завршена је у четвртак, по саслушању свих сведока, након чега је подигнут оптужни предлог, у оквиру ког је и предлог за продужење притвора, због постојања опасности од бекства и утицаја на саучеснике.

Према ономе што је Дејан Миленковић Багзи испричао, Хркаловићева је тражила да се Тужилаштву не доставе на време извештаји о отварању телефона који су пронађено након убиства каратисте Властимира Милошевића, које се догодило 30. јануара 2017. године у центру Београда, а које је остало упамћено као убиство на шинама. Он је у два наврата Унутрашњој контроли говорио о злоупотребама у истрази убиства каратисте.

Миленковић се у овом случају терети за злоупотребу службеног положаја. Наиме, Хркаловићева је негирала да је утицала на њега да изврши одређене службене радње.

- Миленковић је предочио да Дијана Хркаловић није на време тужилаштву доставила извештаје о отварању телефона који су нађени након убиства Милошевића, већ тек пред почетак суђења - објашњава извор и додаје да је Багзи, по свему судећи, преговарао о свом даљем статусу у поступку.

Шушњић и Хркаловић

Она је саслушана 24. новембра у Тужилаштву за организовани криминал у оквиру проширене истраге која се против ње води због трговине утицајем, а којом се терети да је незаконито наредила да се слуша Дарко Елез. У пријави се наводи да је то урадила преко бившег начелника Полицијске управе Нови Сад Милорада Шушњића којем је, како се сумња, наложила да га стави на мере. Хркаловић је изнела одбрану у којој је негирала све наводе из кривичне пријаве.

Иначе, Хркаловић и Шушњић су под истрагом за кривично дело трговина утицајем за које је запрећена казна затвора до 8 година.

- Њих двоје су тако наводно помагали Елезу да избегне пријаве које су против њега подношене у МУП Нови Сад. Шушњић је заташкавао његова кривична дела и осталих "кавчана". Наводно, реч је о убиствима, рекетирању, уценама... Такође, тиме што су га ставили на мере онемогућили су друге Полицијске управе да га прислушкују. Дакле, Шушњић се терети да је заправо био главни Елезов "заштитник" - наводи особа блиска истрази и истиче да је кључан део пријаве тај да је незаконито стављен на мере, што значи да за то није постојао судски налог.

Док је Елез био на мерама, догодила су се два убиства у Новом Саду. Реч је о Марку Маркушу и Драгану Амиџићу Амиџи.

Дијана Хркаловић је ухапшена у октобру ове године због сумње да је, док је била на позицији државне секретарке у Министарству унутрашњих послова, прикривала доказе након убиства каратисте Властимира Милошевића 2017. године, за које су били окривљени, а након, како се сумња, одређених интервенција људи из врха полиције, ослобођени Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић Месар.

Она је, иначе, била блиска пријатељица убијеног вође Партизанових навијача Александра Станковића званог Сале Мутави, који је Вељка Беливука довео на трибину и са којим је направио клан. Преко њега су се, како се сумња, Беливук и Хркаловићева упознали и након убиства њиховог заједничког пријатеље 2016. године наставили су сарадњу, односно, она је са позиције на којој се нашла била заштитник клана, односно прикривала је и помагала криминалне радње које су изводили.

Тако су, успомоћ залеђине коју су имали у полицији, Беливук и његови људи започели неприкосновену владавину у навијачком и криминалном свет. Постали су власници луксузних станова, блиндираних аутомобила, трговали су дрогом, силовали, отимали и убијали противнике.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.