Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИСПОВЕСТ ЛЕКАРА који су спасавали људе у саобраћајки: Било је језиво, МРТВА ТЕЛА на све стране! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

09.10.2018. 21:57
Пише:
Србија Данас/Република
nesreća
несрећа / Извор: Танјуг/​Душан Аничић

У несрећи је погинуло 7 особа

Седам особа је погинуло, а најмање 27 је повређено у ланчаним сударима у оба смера на ауто-путу Београд-Ниш, између Ћуприје и Јагодине код Мијатовца. 

Лекари Опште болнице у Јагодини збрињавали су повређене на ауто -путу из правца ка Нишу.

БОРБА ЗА ЖИВОТИМА НЕ ЈЕЊАВА! Још учесника ЈЕЗИВЕ САОБРАЋАЈКЕ животно угрожено!

- Општи хаос - описује др Дарко Милетић, директор јагодинске болнице, који је са своје две екипе кренуо у помоћ повређенима.

Према његовим речима, први удес се догодио из правца ка Београду и тада су лекаре те болнице у помоћ позвале колеге из Ћуприје. Они су хитно кренули ка лицу места, али се у међувремену, већ десио други ланчани судар из правца Београд - Ниш.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК из Свилајнца: ИМА МРТВИХ, а двоје критично! Делови камиона и аута РАСУТИ! СВЕ БЛОКИРАНО!

- На тај смо прво налетели. Игром случаја данас сам дежуран у Хитној помоћи. Кренуо сам са две екипе на лице места. Призор је био језив. Одмах смо истрчали из санитета и почели да збрињавамао повређене. Почели смо да помажемо повређенима. Збринули смо шесторо њих. Истовремено, констатовали смо и четири смртна исхода - описује тај лекар.

Државни секретар Мнистарства здравља, Влада Ђукић, одао је признање свим екипама Хитне помоћи и особљу болница у Јагодини, Параћину и Ћуприји, који су, како је рекао, у немогућим временским условима учинили све да последице трагичног саобраћајног удеса, који се догодио јутрос на аутопуту Београд - Ниш, буду што мање.

Ђукић је рекао да је Министарство здравља о првог момента било информисано и укључено у све активности болница у Јагодини, Параћину и Ћуприји, као и о припремама које у крагујевачкој болници за евентуални пријем повређених.- Нажалост трагичан исход, седам погинулих укупно са особом која је из болнице у Јагодини пребачен у Ћуприју, где је преминула за време реанимационог поступка. Све остале повреде су компликоване, а реч углавном о повредама локомоторног система - рекао је Ђукић.

Како он наводи, свих шесторо повређених кренули су пут Јагодине.

СЛУЧАЈ ОТМИЦЕ ДЕВОЈЧИЦЕ КОНАЧНО РАЗРЕШЕН: Полиција се огласила, ШОК ТВРДЊЕ

- Имало смо у санитетима четворо лакше повређених и два теже. Најмлађа збринута особа има око 17 година. Врло је тешко да у овом часу процењујемо ко колико има година јер немамо нихове документе. Хитно смо их збрињавали у том општем хаосу. Тренутно траје дијагностика. Сви су на хирургији, а једног повређеног морали смо да транспортујемо у Општу болницу у Ћуприји јер му је било неопходно снимање на скенеру. Он има повреде главе, а наша болница нема тај апарат. Такође, немамо ни одељење неурохиругије тако да може да се деси да тај пацијент остане у Ћуприји на лечењу - наводи др Милетић.

После јутрошњег ланчаног судара на ауто-путу један пацијент примљен је око поднева у Клинички центар у Нишу. Повређени Д. П. (34) из Ћуприје, задобио је у судару прелом карлице и кичме.

УКЛЕТО МЕСТО ГДЕ СЕ ДОГОДИЛА НЕСРЕЋА: Ауто-пут саграђен преко остатака МАНАСТИРА и моштију КАЛУЂЕРА

Ово потврђују у КЦ "Ниш", наводећи да је пацијент ван животне опасности, да му је урађена дијагностика, као и да, за сада, није планирана хитна хируршка интервенција.

Jagodina
Јагодина / Извор: Танјуг/​Душан Аничић

- Он је примљен на Клинику за ортопедију. Има прелом карлице и кичменог стуба. За сада није потребна хитна операција. Сачекаћемо мало и проценити да ли ћемо га оперисати - наводе у Клиничком центру у Нишу.

Како они додају, током преподнева примили су и бебу, стару четири месеца, која је такође довезена с места удеса на ауто - путу.

- Примљена је око 10, 30 часова из предострожности. Дедету није било ништа, али су га,  за сваки случај, детаљно прегледали неурохирурзи у Ургентном центру. Пошто је установљено да је бебино здравствено стање добро, отпустили су је - наводе у тој здравственој установи.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Према процени полиције, на месту удеса, лакше и теже повреде је задобило 35 до 40 особа, а оштећено је преко 40 возила, од којих су нека потпуно уништена.

На том делу ауто-пута догодиле су се, јутрос око 7:20, две саобраћајне несреће, по једна у оба смера, једна од друге удаљена око 400 метара.

ЦРНИ ДАН У СРБИЈИ: Стравичан судар шлепера, аутомобила и камионета, ЧЕТВОРО МРТВИХ КОД СВИЛАЈНЦА

У саобраћајној полицији прецизирају да су три особе погинуле на траци из правца Ниша, и четири на траци из правца Београда.

У Општу болницу у Јагодини смештено је седам повређених особа - двоје држављана Србије и по један Немац, Грк, Турчин, Албанац и Пољак.