Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДРЕМА И ЧИТА ВЕСТИ О СЕБИ: Срамно понашање масовног убице Уроша Блажића после масакра

06.06.2023. 09:48
Пише:
Србија Данас/Блиц
uroš blažić
урош блажић / Извор: Фото: Shutterstoc/MUP/YYoutube printscreen/Radio Слободна Европа

Сведочење таксисте учинило је доступним јавноси многе до сада непознате детаље.

Таксиста (58) којег је отео масовни убица из Младеновца након свог крвавог пира, саслушан је прошле недеље у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву где је до детаља испричао кроз какву је агонију, дугу шест сати, пролазио након што је у његово возило са бомбама улетео убица.

ОТКРИВЕНО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ПАР САТИ ПРЕ МАСАКРА У МЛАДЕНОВЦУ: Ево шта је убица рекао породици пре крвавог похода

ОТКРИВЕНО ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ПАР САТИ ПРЕ МАСАКРА У МЛАДЕНОВЦУ: Ево шта је убица рекао породици пре крвавог похода

"ТАЈ ДЕЧКО СЕ ИГРАО СА МОЈИМ СИНОМ ОТКАКО СУ БИЛИ МАЛИ" - Младеновац, Мало Орашје и Дубона месец дана након масакра

"ТАЈ ДЕЧКО СЕ ИГРАО СА МОЈИМ СИНОМ ОТКАКО СУ БИЛИ МАЛИ" - Младеновац, Мало Орашје и Дубона месец дана након масакра

ИЗРЕШЕТАО ЉУДЕ ЗБОГ СВАЂЕ ОКО ДЕЧАКА-УБИЦЕ СА ВРАЧАРА?! Месец дана од крвавог пира у Младеновцу, Урошу продужен притвор

ИЗРЕШЕТАО ЉУДЕ ЗБОГ СВАЂЕ ОКО ДЕЧАКА-УБИЦЕ СА ВРАЧАРА?! Месец дана од крвавог пира у Младеновцу, Урошу продужен притвор

Још увек под стресом због свега што је преживео кобног 4. маја, он је смогао снаге и присетио се свих детаља током вожње са убицом, као и како се он понашао док је био у његовом возилу.

Таксиста је у Тужилаштву испричао да је кобне ноћи примио позив од диспечерске службе у којем му је речено да има вожњу до места у близини Уба.

"Вози, имам бомбу"

Како је испричао он се док је возио путницу искључио са аутопута на наплатној рампи Мали Пожаревац.

- Тада је, испричао је он, приметио више полицијских возила у супротној траци, а он је наставио да вози полако. Чекао је ред на наплатној рампи и испред њега је било неколико возила. Око 23.30 у његово возило је упао младић који је држао торбу у руци - каже извор упознат са случајем.

Према његовим речима, Блажић се таксисти обратио речима: "Вози, имам бомбу".

- Таксиста му је рекао да има муштерију, међутим Блажић је био упоран и пошто је претио бомбама таксиста је схватио да има бомбу. Убица је сео поред девојке која је већ била у возилу. Она је ћутала, а он јој се обратио: "Види, имам бомбу" - каже саговорник.

Како даље наводи, таксиста је додао да је на наплатној рампи била полиција, а да се убица тада узнемирио и рекао му да вози, да не стаје и да држи осигурач.

- Таксиста је рекао да је био уплашен за сигурност, а убица му је тада рекао да је убио више од 20 људи!

Таксиста је рекао да је ћутао и возио, а девојка је рекла осумњиченом да се смири и да је она трудна. Убица се тада смирио и тражио таксисти да га вози ка Младеновцу. Таксиста је испричао и да је убедио Блажића да девојку одвезу за Уб да неко не би посумњао да се нешто догађа - каже извор упознат са случајем.

mladenovac
младеновац / Извор: фото: SrbijaDanas,shutterstock

Дао девојци да се јави момку, таксиста разговарао са диспечерком

Такође, таксиста је испричао и да је током вожње њега позвала диспечерка и питала га да ли нешто зна о убиствима. Убица му је дозволио да се јави, а таксиста је својој колегиници рекао да "не зна много".

- Током вожње девојку је чак назвао и њен момак и она се јавила. Кратко су причали, а убица ју је упозорио да пази шта говори. Таксиста је испричао и да је чуо Блажића како говори: "Неће вам бити ништа само морате да ме слушате".

Такође, таксиста је рекао и да је покушавао да убеди Блажића да изађе мало раније из возила како момак од девојке не би нешто посумњао, међутим он то није желео да уради.

Како је испричао таксиста, када су стигли у место код Уба, Блажић је упозорио девојку да пази шта ради и да га не пријављује да не би имала проблеме, али и да не би таксиста имао проблеме јер је остао са Блажићем. Њен момак је платио вожњу, а девојка је ћутке изашла из кола.

- Блажић је након што је девојка отишла рекао таксисти да угаси таксиметар и таблет и наредио му да иду за Крагујевац споредним путевима. Како је таксиста остајао без горива стали су на бензинску пумпу у Мионици како би наточио гориво. Таксиста је испричао и да је од Мионице ка Крагујевцу Блажић два пута задремао, био је доста смиренији. Таксиста се из страха да не изазове нешто код Блажића трудио да не разговара превише са њим - наводи наш саговорник.

Читао вести, па тражио таксисти 3.000 динара за храну

Према изјави таксисте, Убица је испричао шта је урадио, да је убио неке људе, да је имао аутоматску пушку коју је негде бацио и мислио је да ту пушку неће моћи да нађу, као и да је код себе имао и пиштољ који му је испао у колима која је претходно украо.

- У једном тренутку је почео и да чита вести, а таксиста је тада сазнао и да убицин отац ради у Војсци. Таксиста је рекао и да ће му отац имати силне неприлике.

Према речима таксисте, Блажић је рекао и да ће ако га ухвате ићи на доживотну робију, или ће да га убију или ће сам себи да одузме живот. Када су стигли у Вињиште Блажић је од таксисте тражио 3000 динара јер му треба за храну и тражио му да обећа да га неће пријавити - наводи наш извор.

Подсетимо, убица је 4. маја у току вечери започео свој крвави поход. Он је у селу Мало Орашје убио петоро мештана, од којих најмлађа жртва има 15 година. Затим је наставио ка селу Дубона, где је убио полицајца, његову сестру и њиховог другара.

Ухапшен је сутрадан у раним јутарњим сатима у близини Крагујевца, након што је отео таксисту и претио му да га вози.