Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИВАН (19) УМРО МАМИ НА РУКАМА! Крвави пир у Књажевцу - деда решетао из калашњикова, желео да убије и новорођенче

21.09.2022. 18:46
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Zločin
Злочин / Извор: Фото: СД/илустрација - Facebook

Породична свађа претворила се у крвави пир.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Ненад Ронић (тада 63) убио је хицима из аутоматске пушке зета Јастреба Асановића (38) и унука Ивана Ронића (19), а тешко ранио снају Роману (20) и другог унука Б. Р. у дворишту породичне куће у Књажевцу, у јулу 2019. године. Злочин се догодио у кући Ненадове ћерке у коју је дошао због свађе двојице унука. Наиме, Иван се потукао са братом од ујака. Како су медији преносили, кад је Ронић то чуо дохватио је пушку...

- Ненаду је неко рекао да је Иван убио свог брата. Њега је то толико разбеснело, па је сео у ауто и отишао до ћеркине куће, која се налази неколико улица даље од његове. Чим је ушао у двориште, рекао јој је: "Твој син је убио мог унука!" Ћерка га је убеђивала да је то лаж, али он је није слушао. Поново је сео у ауто, отишао кући, узео пушку и вратио се код ћерке. Чим је ушао, почео је да решета по дворишту. Рођеној ћерки је убио мужа и сина, док јој је снају и другог сина ранио. Био је пијан.

Jastreb Asanović
Јастреб Асановић / Извор: Фото: Facebook

ЈЕЛЕНУ ИЗМАСАКРИРАО ПРЕД ДЕЦОМ! Стравичан злочин у Косјерићу ОПОМЕНА за наше друштво: Убићу те и спаковати у сандук (ФОТО)

ЈЕЛЕНУ ИЗМАСАКРИРАО ПРЕД ДЕЦОМ! Стравичан злочин у Косјерићу ОПОМЕНА за наше друштво: Убићу те и спаковати у сандук (ФОТО)

ИВАН УБИО ЧОВЕКА ЗБОГ ЦИГАРЕТЕ, А ОНДА КРЕНУО У СИЛОВАЊЕ! Монструозно: обљубио и сина (7) рођене сестре - ту није крај

ИВАН УБИО ЧОВЕКА ЗБОГ ЦИГАРЕТЕ, А ОНДА КРЕНУО У СИЛОВАЊЕ! Монструозно: обљубио и сина (7) рођене сестре - ту није крај

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

Да трагедија буде још већа спречио је први комшија:

- У ћеркину кућу је дошао с "калашњиковом", укућани су били у дворишту, а он је кренуо да пуца. Насељем су одјекивали рафали, а ја сам чуо и дотрчао. Прескочио сам ограду, пришао сам Ненаду с леђа и дохватио пушку. Отео сам је, а Ненад је побегао. Погледао сам пушку, у њој је остао само један метак, а унутра стаје 30 комада - препричавао је детаље покоља.

Knjaževac
Књажевац / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Јастреб је преминуо на лицу места, док је Иван подлегао повредама у болници. Снајка и други унук су са повредама смештени на лечење. Оно што је посебно растужило Србију била је информација да су Иван и Романа месец дана пре злочина добили бебу. Иван је последње тренутке искористио да мајку замоли само једно:

- Лежао је у ходнику обливен крвљу и кроз шапат је више пута поновио: "Мама, ја знам да сам готов. Само те једно молим, чувај ми сина. Не дај да га нико други узме. Чувајте га само ти и моја Романа." Мајка га је тешила и говорила му да ће остати жив - открила је Анђела, којој је брат умро пред очима.

Према њеним речима, када је крвави пир почео она је улетела у собу, узела бебу и сакрила се. Ненад је говорио да иза њих ништа неће остати.

Отац убијеног Асановића открио је да је Ненад био насилан и да је волео да пије:

- Мој син је убијен, а снајка Романа се бори за живот. Сви смо знали какав је мој прикан Ненад, ја с њим годинама нисам ни говорио. Ненад је увек, кад попије, изазивао тучу, нема с ким се није докачио. Ко зна колико је пута долазила полиција због њега.

Ivan Ronić
Иван Ронић / Извор: Фото: Facebook

Ненад је након убиства бацио пушку у двориште куће и кренуо да бежи. Међутим, полиција је успела брзо да га локализује и ухапси. У тренутку када је починио убиство Ронић је био под дејством алкохола, а за оружје није имао дозволу! Убица није желео да открије од кога је, када и којим поводом набавио аутоматску пушку АК-47.

Против њега је Више јавно тужилаштво у Зајечару подигло оптужницу због тешког убиства и затражило казну од 40 година затвора. Ронићева одбрана покушала је да то дело представи као убиство. Суд је, ипак, донео одлуку да Ненад наредне четири деценије проведе иза решетака. Апелациони суд у Нишу је крајем 2020. године потврдио пресуду Вишег суда и правоснажно осудио Ненада Ронића. 

Ненаду Ронићу је добио максималну казну по старом закону јер је злочин починио пре увођења доживотне казне затвора.

Због освете коју је тада најавила породица убијених, полиција је након хапшења убице још дуго чувала његову кућу јер је постојала опасност да је ожалошћена фамилија запали.

}