Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИВАН УБИО ЧОВЕКА ЗБОГ ЦИГАРЕТЕ, А ОНДА КРЕНУО У СИЛОВАЊЕ! Монструозно: обљубио и сина (7) рођене сестре - ту није крај

02.09.2022. 08:45
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
hronika
хроника / Извор: Фото: Shutterstock/Srbija Данас

Човек који је целу младост провео по затворима и то због силовања, на крају је починио злочин који је потресао целу Србију.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Иван Новаков (тада 38 година) пре пет година, тачније 5. октобра 2017. године, око 22 часа, починио је злочин који је Србију оставио без речи. Он је у Белој Цркви убио Јона Мезинку, али се ту није зауставио. Он је покушао и да силује пријатељицу своје жртве. Драгица Јовановић (тада 52 године) успела је да побегне.

Њено сведочење, али и исповест рођене сестре Ивана Новакова саблазнила је све.

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

ЗАРИО БИЉАНИ НОЖ У СРЦЕ НА ЊЕН РОЂЕНДАН! Свирепо убиство се догодило пред ћеркицом и бебом у Панчеву

СТАРАЦ ИСПАЛИО ДВА ХИЦА У САЊУ ДОК ЈЕ ЛЕЖАЛА У КРЕВЕТУ! Крвави пир код Коцељева шокирао Србију, а његове речи изазивају језу

СТАРАЦ ИСПАЛИО ДВА ХИЦА У САЊУ ДОК ЈЕ ЛЕЖАЛА У КРЕВЕТУ! Крвави пир код Коцељева шокирао Србију, а његове речи изазивају језу

"ВОЛИМ ЈЕ И ТАКО МРТВУ И ЗГРЧЕНУ" Даријан брутално убио чувену српску манекенку - умирала је болно и полако, а онда ОБРТ

"ВОЛИМ ЈЕ И ТАКО МРТВУ И ЗГРЧЕНУ" Даријан брутално убио чувену српску манекенку - умирала је болно и полако, а онда ОБРТ

Драгица је рекла да је отишла код Мезинке како би се консултовала око судског спора који са мужем води око куће, јер је његов отац био адвокат. Њене речи о свему што се десило никога нису оставиле равнодушним:

- Песницом ме је ударао у главу, ја сам се онесвестила, све црно сам видела. Трчала сам после кући, али где да бежим кад сам сама? Био је пијан, ја сам стајала код прага у ходнику, он је убадао Мују где је стигао. Ја сам викала: "Немој, молим те". Мујо је покушао да се брани, он га држи, овај га боде.

Онда је кренуо на њу. Ставио јој је нож под грло и запретио јој да ће је убити ако мрдне, а потом је одвео у другу собу.

- Вриштала сам: "Немој, немој". Под стресом сам, не могу да стојим на ногама колико ме боле колена, колико ме је тукао, колико сам падала - причала је она.

Успела је да побегне када је он покушао да упали цигарету, због чега је олабавио стисак. Одмах је пријавила полицији, а убица је изашао из куће у којој се догодио крвави пир и ушао у кафану да попије пиће. Мештани Беле Цркве говорили су да је он причао да је убио човека, а убрзо потом дошла је полицијска патрола и ухапсила га.

Новаков је Јона убио на самом прагу, са више убода ножем у пределу груди. Јовановић је била смештена у Дом здравља, и није била животно угрожена.

- Новаков је тог дана дошао у кућу сада покојног Јона Мезинке, покуцао на улазна врата, а када му је оштећени отворио, затражио је од њега цигарету. Након што му је Мезинка рекао да нема и да га не узнемирава, покушао је да затвори врата. Међутим, Новаков је гурнуо ногу између прага и врата, главом разбио стакло на улазним вратима, гурнуо их и ушао у кућу. Угурао је Мезинку у предсобље, извадио нож и почео да га убада по телу. Од повреда које је задобио, Мезинка је убрзо преминуо – наводи се у пресуди.

Рођена сестра убице, Силвана Новков, за "Новости" је открила како је Иван постао монструм.

- Иван је најмлађи од нас седморо. Има нас четири сестре и три брата. Увек смо живели у беди, а једино је он још као мали почео да краде. Још као млад увек се тукао са другом децом, био је насилан, али нису могли да претпоставе да ће постати силоватељ, који изнова понавља исти злочин. Прво је силовао старицу па сестру од тетке, која је том приликом остала трудна, а затим је обљубио је и седмогодишњег сина рођене сестре.

- Силовао га је и тукао, а потом бициклом вукао од Ковина до Брестовца - открила је Силвија уз коментар да њен брат треба да "труне у затвору".

И пре него што је починио злочин који је згрозио Србију, Иван је покушао да силује и своју сестричину, Силванину рођену ћерку која је у том тренутку била у шестом месецу трудноће. То је био разлог да га сестра тужи:

- Песницама ју је ударао у стомак, говорио да ће да је силује, а потом баци у језеро. Некако је успела да побегне и преживи. Полиција га је по мојој пријави привела исте вечери, али су га одмах пустили, иако сам им рекла да је више пута лежао у затвору због исте ствари - огорчено је причала ова жена.

Средином октобра 2018. године завршено је суђење овом монструму. Правоснажно је проглашен кривим за четири кривична дела: убиство, покушај силовања, крађу и наношење лакших повреда. Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену пресуду Вишег суда у Панчеву из јуна те године којом је Новаков осуђен за убиство Јона Мезинке (55) и покушај силовања Драгице, али и друга два кривична дела које је починио 5. октобра 2017. године и одредио му казну затвора од 20 година.