Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИВАНА И БИЉАНА ПРОНАЂЕНЕ МРТВЕ У ШУМИ КОД АДЕ! Топлица им пуцао у главу па комшији честитао Ускрс (ФОТО)

24.04.2022. 15:45
Пише:
Србија Данас/Курир
Toplica Marković
Топлица Марковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Топлица Марковић (42) из села Крушар код Ћуприје на Ускрс убио је своју бившу девојку Ивану Стојковић (25) и њену најбољу другарицу Биљану Обрадовић (18)!

Мештани села кажу да се и даље сећају крвавог Ускрса, патње и боли када су две девојке 4. априла 2010. године нађене мртве у шуми код шљункаре у месту Ада. Марковић је за ово убиство осуђен на максималну казну од 40 година робије. Злочин је признао, уз речи да је "био разочаран што га је Ивана оставила", а навео је и да је "Биљана крива за све".

- Ивана и Топлица су били у вези од њене 15 године, али су се ствари промениле када је она уписала Стоматолошки факултет у Београду. Марковић је остао у селу и радио у локалној шљункари и једина амбиција била му је да ожени Ивану - кажу мештани Крушара, присећајући се тог крвавог Ускрса од пре 12 година.

ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ СРБИЈУ НА ВАСКРС: Броје се трагичне саобраћајне несреће, а пре само ДВЕ ГОДИНЕ на овај дан убијено је ТРОЈЕ ЉУДИ

ЗЛОЧИНИ КОЈИ СУ ПОТРЕСЛИ СРБИЈУ НА ВАСКРС: Броје се трагичне саобраћајне несреће, а пре само ДВЕ ГОДИНЕ на овај дан убијено је ТРОЈЕ ЉУДИ

СРПСКИ КАМИОНЏИЈА ПРЕМИНУО У ИТАЛИЈИ НА ВАСКРС: Младом човеку изненада позлило у кабини - послали хеликоптер по њега

СРПСКИ КАМИОНЏИЈА ПРЕМИНУО У ИТАЛИЈИ НА ВАСКРС: Младом човеку изненада позлило у кабини - послали хеликоптер по њега

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА: Ево од чега је преминуо Никола из Уба који се нашао у кобној тучи

ЗАВРШЕНА ОБДУКЦИЈА: Ево од чега је преминуо Никола из Уба који се нашао у кобној тучи

Житељи се, како кажу, сваког Васкрса присете језивог злочина, а и данас памте да је "проблем" између Топлице и девојака настао када је наводно Биљана својој другарици показала фотографију на којој је он са другим девојкама.

- Ивану је то погодило и удаљила се од њега, а затим и раскинула. Топлица је то веома тешко поднео, али се и даље надао да ће се она предомислити. Сумњао је да је управо Биљана та која је направила раздор међу њима - кажу житељи села и настављају причу са горчином у гласу:

- Топлица је злочин планирао. Пратио их је и прича се да је тада купио веренички прстен и одлучио да запроси Ивану. Међутим, он је смислио и план уколико га она одбије - убиће их обе!

Нажалост, тако је и било. Топлица је ноћ пред Ускрс био у суседном селу са пријатељима, док су девојке биле у Јагодини.

Ivana Stojković
Ивана Стојковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

- Ивана је возила очева кола и негде око четри сата ујуту кренуле су кући. Тада су у центру села виделе Топлицу, који им је тражио да га одвезу на посао, што су оне и урадиле - присећају се мештани.

Топлица је, према њиховом сећању, кад су се паркирали извадио прстен и запросио Ивану која га је одбила. Без размишљања је узео пиштољ, који је претходно украо од оца, и пуцао јој у потиљак, јер је седео на задњем седишту. Несрећна Биљана која је седела на месту сувозача успела је да истрчи из кола, али је Топлица сустигао и ранио у бутину.

Биљана је почела да вришти и запомаже, али узалуд. Топлица јој је пуцао у главу.

- Након убиства отишао је кући пешке. Само неколико сати након злочина, Топлица се понашао као да се ништа није десило. Био је код комшије и честитао му Ускрс видно раположен - кажу комшије:

- С друге стране, породице несрећних девојка пријавиле су њихов нестанак полицији. Тела је нашао човек који код шљункаре има викендицу. Видео је кола марке "хонда" и у њему убијену Ивану за воланом, а само неколико метара од ње у локви крви у шуми лежала је Биљана.

Toplica Marković
Топлица Марковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Породице девојака кад су чуле да су оне убијене били су ван себе.

- Сцене су биле језиве! Пресео нам је и Ускрс и празник и све што смо спремили. Полиција на све стране, скупили се мештани, девојке леже убијене у шуми, а њихове породице желе макар да их виде. Плачу, кукају, кидају се из руку родбине и полиције, како би видели своје ћерке и сестре - наводи саговорник и додаје да су на месту злочина нађене чауре које су довеле до Топлице Марковића.

Несрећне девојке на вечни починак испратило више од 2.000 људи, а Биљана је сахрањена у матурској хаљини.

Страшно

Учествовао у потрази за убицом

Док је трајала опсежна потрага за убицом девојака, према речима мештана села, нико није сумњао да је Топлица починио злочин.

- Сво време је учествовао у потрази, распитивао се и деловао забринуто, а опет хладно. Након нађених чаура установљено је да је његов отац има тај калибар пиштољ. Претресом куће пиштољ је нађен у димњаку, а он је у џепу имао опругу - подсећа саговорник:

- Сви су били ван себе када су схвати да је он пресудио девојкама. Нико није сумњао у њега, а најмање породице.

Убио је, па глумио да му је жао

Туговао за девојком на Фејсу

Када се сазнало да су девојке убијене Топлица Марковић је на свом Фејсбук профилу опростио од своје бивше девојке.

fejsbuk
фејсбук / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

- Ко год је провео и минут с Иваном у друштву зна колики је ово губитак. Живећеш вечно у нашим срцима. Надам се да си сада на неком лепшем и сигурнијем месту - написао је на дан Ускрса Марковић.

 Иванин брат:

Не желимо да се присећамо злочина, ставили смо тачку

Иван Стојковић, брат убијене Иване рекао је да не жели много да прича о злочину који је Топлица Марковић починио.

- Не би се враћао на ту причу која је већ одавно испричана. Ми смо ставили тачку на то - рекао је он и додао да нису ни очекивали да ће Марковић добити казну од 40 година.