Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИЗА ВРАТА ПАРТИЗАНА ЧИНИЛИ ИСТЕ УЖАСЕ КАО У РИТОПЕКУ! Нови докази - слика која доказује кад је Митић последњи пут виђен жив (ФОТО)

14.07.2022. 16:20
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић - МН Press

Вељко Беливук, Марко Миљковић и припадници њихове криминалне групе, након што су отели Николу Митића, одвезли су га у просторије стадиона ФК Партизан у Хумској улици, где су га тукли и испитивали.

Након што је донета одлука да се Митић убије у Ритопеку, морали су да обришу снимке са сигурносних камера и киселином очисте просторије стадиона Партизана, а Никола Спасојевић је за ту прилику донео фарбу.

Иза затворених врата базе у Хумској, како је криминална група називала стадион Партизана, одигравали су се готово идентични ужаси које је крила кућа у Ритопеку, такозвана кланица. Како се може видети из оптужница која је против клана Беливук-Миљковић подигнута за убиство Николе Митића, управо у "бази" мучен је и Митић.

ЖИВОТ СА АМБРОЗИЈОМ - ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА ПРИЧА

ЖИВОТ СА АМБРОЗИЈОМ - ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА ПРИЧА

СРАМНО! Беливуков војник тукао младића до смрти, а на суђењу ово шокирало све

СРАМНО! Беливуков војник тукао младића до смрти, а на суђењу ово шокирало све

ПОРУКА "АКО УЛЕТИМ МЕЂУ НЕВИНЕ ЉУДЕ КОЛИМА, СПРЕМАН САМ И ДА ВАС ПОБИЈЕМ" Почиње борба за Беливуково место?

ПОРУКА "АКО УЛЕТИМ МЕЂУ НЕВИНЕ ЉУДЕ КОЛИМА, СПРЕМАН САМ И ДА ВАС ПОБИЈЕМ" Почиње борба за Беливуково место?

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 Митић је, како смо већ објавили, отет у непосредној близини америчке амбасаде у Београду, пред великим бројем људи. Беливук и Миљковић су ту отмицу извели лично, својом блиндираном "шкодом суперб" због чега су касније стрепели да би могли бити ухапшени, управо због великог броја сведока. Беливук је зато тражио да буду додатно опрезни...

Након што су га стрпали у аутомобил, Митића су одвезли у просторије стадиона где су га, поред Беливука и Миљковића, Срђан Лалић, Милош Будимир, окривљени сарадник Бојан Хрватин, Дејан Тешић и Сенад Решовић наизменично испитивали и тукли захтевајући да каже ко га је послао да их прати. Узели су му криптовани телефон са инсталираном апликацијом "Скај" и принудили га да им да шифру за откључавање.

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: Нестали Србија /Рас Србија

Беливук: "Реци ко те послао, причај одмах, убићу те, причај ко те послао", рекао је Беливук Митићу.

Митић: "Како мислиш ко ме..." (чује се ударање у позадини)

Беливук: Ко те послао маму ти ј***ем кур***у, изговори име, изговори име убићу те.

Митић: "Лаза, брате"

Беливук: "Који Лаза?" (у позадини се чује ударање)

Митић: Вукићевић.

Беливук (у гласовној поруци): Ево, сад откључава телефон, Лаза га послао да нас убије, ј***ем ли му маму. (у позадини се поново чује ударање).

У оптужници налази се у једна фотографија Митића из те просторије, на којој се види како он седи на угаоној гарнитури, док су други окривљени око њега.

И Бојан Хрватин, који је одлучио да тужилаштву исприча све што зна о злочинима, говорио је о овом догађају, рекавши да је Миљковић тада гледао кога све Митић има у контактима, а када је утврдио да је међу њима и Вукићевић, послао му је поруку. У том разговору Миљковић му "замера" што је стао на страну Александра Шарца (касније убијен), на шта му је Вукићевић одговорио да он није ни са ким, да је сам. Вукићевић је питао за Митића и Миљковић му је рекао да ће бити пуштен. То се ипак није догодило.

Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Митићев телефон су Владимир Грек и Алекса Стошић потом однели до Пупиновог моста и бацили га у Дунав. Њихови шефови, Беливук и Миљковић, замерали су им касније јер телефон нису искључили, што ће се касније показати као велика грешка, имајући у виду да су његов сигнал ухватиле све базне станице. Митићев аутомобил су одвезли најпре на Кошутњак, обрисали га и потом оставили у Улици Пере Велимировића, где је пронађено 1. априла 2021. године.

Пошто су Митића одвели у Ритопек, Беливук и Миљковић су остали на стадиону јер су страховали да им је неко за петама, будући да су Митића отели насред улице. Осим тога, желели су да се увере да ће просторије Партизана бити детаљно очишћене - Никола Спасојевић је донео фарбу којом су окречили просторије у којима је боравио Митић. Пребрисали су све просторије соном кисеином, а затим су кревет са јастуцима, на којима је седео Митић, исекли и бацили на депонију.

Задатак Срђана Лалића, такозваног ИТ стручњака клана, био је да обрише снимке свих сигурносних камера на којима се види Митић.

- Брате, морали смо на стадион, отели смо га на сред улице, пред људима, сведоци, сви су нас видели ал то је небитно. Како се зове, чекамо да дођу остали да га возе, ми ћемо да чекамо увиђај, рећи ћемо да немамо појма ништа, а возиће га Бари (Срђан Лалић прим. аут) и још један момак - послао је Миљковић Беливуку, на шта му је овај одговорио: "Чекај брате да нађемо где ћемо са њим, пријавиће нас ови овамо, дигли смо га пред пет људи, пред пет људи смо га киднаповали на сред улице, својим колима, блиндама нашим, значи сад ће да улете овде. Хоћу да га макнем одавде па ћемо онда све, какав Лаза, какви бакрачи, пашћемо за отмицу је**те. Чим да Лазу, јављамо вам брате, па нека га деру, нек иде неко од ових ћопавих ако има".

Како се може видети из оптужнице, мотив за убиство Николе Митића био је тај што их је он, по сопственом признању, пратио по налогу Лазара Вукићевића. Са друге стране, Беливук и Миљковић су мислили да је Митић особа коју је послао Александар Шарац. Подсећања ради, Александар Шарац је убијен октобра 2020. године у гаражи Тржног центра Ушће на Новом Београду.