Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОН ЈЕ ПРВА ЖРТВА БЕЛИВУКА И МЕСАРА? Насмејани кољач открио о убиствима клана за која се НИЈЕ ЗНАЛО (ВИДЕО)

07.09.2022. 11:23
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV PINK/Youtube/Danas Цонференце Центер

Срђан Лалић сведок-окривљени у судском поступку против клана Вељка Беливука и његових саучесника, у свесци коју је својеручно писао за Тужилаштво открио је до сада непознате жртве криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Једно од убистава, нерасветљено пуних седам година, починилац непознат, мотив на погрешном трагу, јесте ликвидација једног од власника Пинк таксија Теодора Гаћеше.

До Лалићевог признања нерасветљено убиство сувласника Пинка, једно је од првих егзекуција ове криминалне групе. Ова егзекуција се међутим, разликује од каснијих убистава које су починили Вељко Беливук, Марко Миљковић па и Лалић.

СПРЕМА СЕ ШОКАНТАН ОБРТ НА СУЂЕЊУ? Веља Невоља поново на оптуженичкој клупи, сви чекају ЈЕДНО

СПРЕМА СЕ ШОКАНТАН ОБРТ НА СУЂЕЊУ? Веља Невоља поново на оптуженичкој клупи, сви чекају ЈЕДНО

ПИСМО ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Пише о мору, месецу... Обраћање на које се дуго чекало

ПИСМО ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Пише о мору, месецу... Обраћање на које се дуго чекало

СВЕ ПРАТЕ ПРЕКО КАМЕРА! Невоља и Месар се укључују преко видео-линка да причају о убиству шкаљарца

СВЕ ПРАТЕ ПРЕКО КАМЕРА! Невоља и Месар се укључују преко видео-линка да причају о убиству шкаљарца

Сви детаљи убиства Гаћеше

Реч је о класичној сачекуши и убиству хицима из пиштоља од којих је један- последњи у главу, "оверавање". Касније, како је расла моћ ове групе, убиства постају монструозна и дивљачка иживљавања над жртвама.

Сувласник Пинка убијен је 22. маја 2015. године у Београду, када су Вељко Беливук и Марко Миљковић словили више за жестоке момке него прекаљене убице. Гаћеша је ликвидиран у бруталној сачекуши у Козарчевој улици, око 15.30 часова. Усмрћен је са два хица у леђа и главу и преминуо је на лицу места. Као мотив убиства Гаћеше (49), навођени су дужници и новац који је позајмљивао.

- Према опису очевица, у Гаћешу је пуцао младић који је на себи имао белу дуксерицу. Обојица нападача су Гаћеши пришла пошто је изашао из свог "мерцедеса" и Козарачком улицом кренуо према кафићу у којем је имао заказано виђење с колегама. Направио је неколико корака када је младић у белој дуксерици испалио у њега три хица. Када је пао на улицу, убица му је пришао и испалио му још један хитац у главу - опис је тренутка ликвидације.

Лалић је испричао след догађаја који су окончани ликвидацијом. Према сазнањима, Лалић је навео да је постојала идеја да се Гаћеша рекетира. Међутим, изнуда није прошла, јер је Гаћеша не само имао искуства са таквим покушајима већ је и робијао због убиства.

Иначе, он је убио Љубомира Негра (43) у мају 2000. године, а који га је уцењивао и рекетирао. Када је Гаћеша требало да плати, Негровим црним "аудијем 80" кренули до породичне куће сувласника Пинк таксија. Гаћеша, касније и сам жртва, није изнео новац из куће већ је изашао са пиштољем и испалио неколико хитаца у Негра. Сувласник Пинка се потом предао.

- Нису хтели да одустану... Кренуле су узајамне претње, везане и за чланове породице... Знало се да Гаћеша није наиван и када је и после претњи одбио да плаћа рекет, сматрало се да је ризично оставити га у животу. Убијен је - део је сведочења насмејаног кољача.

Којић отрован у Ритопеку

Осим годинама нерасветљеног убиства Гаћеше, Лалић - који је откривањем криминалних радњи и убистава злогласне групе, добио статус сведока-окривљеног - расветлио и убиство предузимача Мирка Којића Које.

За Мирком Којићем се трагало и у случају убиства Властимира Милошевића, у јануару 2017. године, али је након ослобађајуће пресуде, он престао да се крије, и постао је слободан човек. Три године касније, у јулу 2020. године, полицији је пријављен његов нестанак.

Како се сумња, Којић је отрован у викендици у Ритопеку, а потом су се припадници клана решили његовог тела.

- После неколико месеци у Београду се Којићу изгубио сваки траг. У прво време се мислило да се опет склонио, али је онда његов нестанак и званично пријављен. Стизале су информације са улице да је убијен. Сада су неки од оптужених припадника Беливукове и Миљковићеве криминалне групе то и потврдили. Описали су да га је Миљковић намамио, а онда и отровао. Ушао је жив у викендицу у Ритопеку, али никада, попут осталих жртава, из ње није изашао - писали су београдски медији.

Поред расветљавања ове две ликвидације, у медијима се помиње да је Лалић описао и убиство и нестанак Гаћешиног сарадника, сувласника "Пинк таксија" Мирослава Ранковића.

"Држе се као да су чврсти"

Насмејани кољач јуче се у судници Специјалног суда сусрео са некадашњим шефовима. Извор наводи да се и Вељко Беливук и Марко Миљковић пред другима "држе као да су чврсти".

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Али, њихово психичко стање се нагло погоршало када је пронађена тајна соба односно кланица. Све потом био је нови лом од хапшења адвоката, преко људи који су били високо у групи а нуде се као сведоци до чињенице да им је отказао адвокат. Беливук се држи боље од Миљковића и кад се затворе затворска врата. Али, код обојице је приметна тешка депресија и немир - каже извор.

Лалић је у судницу доведен са тајне локације. Он је пребачен из затворске ћелије у једну од сигурних кућа коју обезбеђује полиција. Лалић у кући није са лисицама, нити под било којим обликом присиле. Унутар сигурне куће има право да се креће, али нема да напушта објекат.