Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕДНА НАВИКА УБИЈЕНОГ ЂОКИЋА КОШТАЛА ЈЕ ГЛАВЕ ЧИТАВУ ПОРОДИЦУ! Ево шта је скривао у аутомобилу

31.10.2021. 20:30
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Profimedia/PRTSC/Yt/Kurir/Novosti/FB/Goran Дзониц

Полиција је 21. октобра ухапсила Горана Џонића (59), Ђокићевог брата од тетке након чега је у воћњаку иза куће његовог сина Стефана, који у то време није био кући, нађено је закопано 43.000 евра а мањи износ био је сакривен у усисивачу у кући.

Више од 50.000 евра који су после убиства Горана (57), Гордане (56) и Лидије (26) Ђокић 27. септембра украдени из њиховог аутомобила "фолксваген пасат" било је сакривено у отвору у гепеку у којем је требало да стоји резервни точак.

"ЏОНИЋ СЕ НИЈЕ ГРОЗИО, БИО ЈЕ ФАСЦИНИРАН" Пре масакра Ђокића у селу причао о КОЉАЧКИМ УБИСТВИМА

"ЏОНИЋ СЕ НИЈЕ ГРОЗИО, БИО ЈЕ ФАСЦИНИРАН" Пре масакра Ђокића у селу причао о КОЉАЧКИМ УБИСТВИМА

СПАС ОД ЗАТВОРА ЗА ЏОНИЋА? Да ли овако осумњичени за убиство Ђокића може да избегне затворске решетке?

СПАС ОД ЗАТВОРА ЗА ЏОНИЋА? Да ли овако осумњичени за убиство Ђокића може да избегне затворске решетке?

"ИШЛИ СМО НА ПЕЦАЊЕ ДАН НАКОН ШТО ЈЕ ПОБИО ЂОКИЋЕ" Џонићев пријатељ изнео ЈЕЗИВЕ детаље - открио како се понашао Горан након злочина!

"ИШЛИ СМО НА ПЕЦАЊЕ ДАН НАКОН ШТО ЈЕ ПОБИО ЂОКИЋЕ" Џонићев пријатељ изнео ЈЕЗИВЕ детаље - открио како се понашао Горан након злочина!

Тај део Ђокићевог "пасата" био је прерађен у својеврсни бункер у којем је он чувао девизе када би ишао негде а колико је новца на том месту било у моменту убиства и пљачке за сада се само нагађа. Оно што се са сигурношћу може рећи јесте да је у питању сума од најмање 50.000 евра а сумња се да је на том месту могло да се налази и до 100.000 па и 200.000 евра!

- Ђокић је био човек старог кова. Уличним диловањем девиза у Алексинцу почео је да се бави још деведесетих година прошлог века. Тада се све завршавало на улици, и дилери девиза су новац углавном држали у својим аутомобилима који су им биле покретне "канцеларије". Од тада му је по свему судећи и остала та навика. Када је дозвољено отварање мењачница, он је међу првима почео да ради мењачки посао, али поверење у банке није имао па је задржао старе навике и скоро сав свој новац је увек носио са собом у аутомобилу када би негде ишао. Зато га није испуштао из вида ни на трен. Када није он могао да мотри на ауто, онда би гледао неко од најближих чланова породице, каже извор.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ђокићи су нестали у ноћи између 26.и 27.септембра када су из Моравца кренули ка стану у Алексинцу. Њихова угљенисана тела нађена су 2.отобра у атару Моравца, на месту званом Дудине баре док је спаљени "пасат" пронађен 12 километара даље, на старој сепарацији шљунка у околини Тешице. Полиција је 21. октобра ухапсила Горана Џонића (59), Ђокићевог брата од тетке након чега је у воћњаку иза куће његовог сина Стефана, који у то време није био кући, нађено је закопано 43.000 евра а мањи износ био је сакривен у усисивачу у кући. На врећи и парама нађен је ДНК материјал Горана Џонића који је за сада главноосумњичени за тешко убиство и пљачку Ђокића. Према незваничним информацијама он је неколико дана након нестанка Ђокића једном рођаку вратио дуг од око 10.000 евра, па се основано сумња да је и то новац новац који потиче из пљачке.

Иако су због сумње да су учествовали у убиству Ђокића ухапшена оба сина Горана Џонића, Стефан и Милан, као и двојица мештана Моравца браћа К.М. и А.М. који припадају криминалном миљеу, за сада сви докази директно са злочином повезују само Ђокића. Он је откривен је након што је један бравар из Моравца полицији пријавио да му је тражио пре око месец месец до и по дана да му направи металну цев за коју је рекао да је део за пољопривредну машину, а за коју се испоставило да је пригушивач пиштоља. У његовом стану у Алексинцу пронађен је пиштољ "берета" за који је балистичким вештачењем потврђено да је из њега почињено убиство. Пиштољ је нађен тек када је Џонић рекао да га је сакрио у вентилациони отвор а калибар "берете" одговара калибру пригушивача. Осим тога, на дан нестанка Ђокића, 26.септембра, Џонић је снимљен како на пумпи у Житковцу сипа гориво у канту. Истог дана је био у Тешици, близу места где је касније, 2.октобра, нађен запаљен пасат. У ноћи убиства Џонићев скутер је снимљен у Тешици како се враћа ка Моравцу...

Goran Džonić
Горан Џонић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Одбрана на стакленим ногама

Џонић је у истрази испричао да су га браћа Јојке уценила и присилила да им помогне да зауставе ауто Ђокића и да је један од њих наводно убио Горана, Гордану и Лидију. Браћа су на почетку истраге била на полиграфу и ништа их није повезивало са злочином. Пошто су у међувремену отишли у иностранство где живе, на позив полиције вратили су се у Србију када су ухапшени. Осим Џонићеве оптужбе, према доступним информацијама ништа их не повезује са злочином, али полиција и даље проверава све чињенице. Такође, и на сада нема показатеља и да икакве везе с аубиством имају оба Ђокићева сина која су ухапшена јер их је отац довео у везу са злочином јер је на питање да ли способни да почине убиство одговорио "можда и јесу". Касније је променио исказ и рекао да синови немају везе те да иза злочина стоје браћа Јојке који су њега уценили И приморали наводно да буде саучесник. Оба Џонићева сина имају алиби за ноћ убиства јер је један био на послу у Копненој зони безбедности а други на раднм месту ватрогасца, али су ухапшени да би се проверило да ли имају икакве везе са злочином.