Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЈЕЛЕНА НИЈЕ МОГЛА ТОЛИКО ДА ТРЧИ" Зоран Марјановић на дан нестанка урадио ЧУДНУ СТВАР, откривени досад НЕПОЗНАТИ детаљи

12.07.2022. 08:11
Пише:
Србија Данас/Курир
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Новинарка Љиљана Станишић која је прва сазнала за нестанак певачице Јелене Марјановић и која се прва и нашла на лицу места.

Каква год да буде пресуда за убиство певачице Јелене Марјановић то неће значити да је шестогодишња сага о овом случају завршена, сматра новинар Младен Мијатовић. 

За убиство супруге Јелене Марјановић тужилац Никола Ускоковић затражио је максималну казну затвора за Зорана Марјановића.

МАСОВНА ТУЧА У БОРЧИ: Хитна помоћ имала пуне руке посла, повређено више особа

МАСОВНА ТУЧА У БОРЧИ: Хитна помоћ имала пуне руке посла, повређено више особа

МРТАВ ПИЈАН СЛЕТЕО СА ПУТА У НЕГОТИНУ: Мотоциклиста возио са 2,25 промила, задобио лакше телесне повреде

МРТАВ ПИЈАН СЛЕТЕО СА ПУТА У НЕГОТИНУ: Мотоциклиста возио са 2,25 промила, задобио лакше телесне повреде

ДРАМА У НИШУ: Затвореник побегао из затвора, ево где су га полицајци пронашли

ДРАМА У НИШУ: Затвореник побегао из затвора, ево где су га полицајци пронашли

Тужилац Ускоковић каже да је успешно доказао Марјановићеву кривицу, те да је оптужени свесно и са намером убио супругу.

Адвокати одбране траже ослобађајућу пресуду јер, како тврде, ниједан траг тужилаштва није доказан на суду.

Новинари Младен Мијатовић и Љиљана Станишић, која је и открила нестанак певачице Јелене Марјановић, говорили су у Пулсу Србије на Курир телевизији о овом случају уочи изрицања пресуде Зорану Марјановићу.

- Судско веће има ће имати озбиљан задатак испред себе. Не верујем да ће сага која је почела 02. априла 2016. године бити окончана сада. Имаће право жалбе и тужилаштво и адвокати одбране - каже Младен Мијатовић.

Новинарка Љиљана Станишић која је прва сазнала за нестанак певачице Јелене Марјановић и која се прва и нашла на лицу места открила је детаље тог дана када је пријављен нестанак несрећне певачице.

- Тај дан је био сасвим обичан, нашла сам се са адвокатицом Зором Добричанин и један сасвим обичан разговор се претворио у праву акцију и истраживачко новинарство. Зору су контактирали пријатељи и саопштили јој да је нестала њихова пријатељица на насипу у Црвенки и тог тренутка она је рекла да уколико муж не жели да да информацију да се објави у Куриру, он је први осумњичени. То је Зора рекла жени која је позвала. Након тога, Зоран Марјановић је позвао Зору и дао јој све информације и ми смо то објавили. Убрзо сам се упутила на насип где су били чланови породице, био је Зоран, Владимир његов брат и пријатељи. Зоран је тада био баш узнемирен, бесан, љут, деловало ми је као да је она отета, а тако су они то и представљали. Они су рекли како је она истрчала три трасе, а тек када сам дошла сутрадан на то место схватила сам да оно ни маратонац не би могао да истрчи - испричала је Љиљана Станишић.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Након тога почела је да се отвара "Пандорина кутија" и ствари које су се дешавале након 3. априла биле су добар повод за размишљање.

- Када је тело 3. априла извађено из жабокречине канала код насипа Црвенка, свима је било јасно да је Јелена сурово убијена и да је тако окончала свој живот. На обдукцији је утврђено како је Јелена убијена, колико је удараца тупим предметом нането Јелени, које су повреде биле смртоносне итд. Зоран Марјановић је једини у том тренутку који је био осумњичен и једини против кога је и покренута истрага у том моменту. У том тренутку када је дело почињено, максимална казна је била 40 година затвора, тако да ће се она и применити, ако Марјановић буде оптужен - рекао је Младен Мијатовић, који је навео да су обе стране навеле да имају доказ и за оптужбу и за ослобађајућу пресуду.

На страни суда је озбиљан тужилац који одлично ради свој посао.

- Он је на основу низа вештачења дошао до тога да предложи суду да се Марјановићу изрекне 40 година затвора. Такође и тим адвоката Зорана Марјановића дошао је до закључка да докази не постоје - истакао је Мијатовић.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Љиљана Станишић је истакла да је свих ових година Зоран Марјановић увек био и доступан и захвалан за сарадњу.

- Након што је сахранио супругу контактирао ме је. Урадили смо интервју и много пута сам му и ја поставила питање да ли је убио супругу. Он је тврдио да није, а какву ће суд одлуку донети видећемо 22. јула. Сви жељно ишчекујемо да се овај случај закључи. Много пута је мени Зоран говорио да једва чека да се овај случај заврши, да ће јавност бити изненађена када буде чуо ко је злочин извршио, јер је он био уверен да иза тог злочина стоји неко кога су и он и Јелена познавали - каже новинарка Љиља Станишић.

Младен Мијатовић истакао је да очекује да се овај злочин коначно расветли.

- Јелену сада нико и ништа не може да врати, али због мале Јане, очекујем да сви сазнамо истину, колико год она била тешка. Због целе породице Марјановић очекујем да се сазна истина, колико год она била болна - истакао је Мијатовић и похвалио колегиницу Љиљану Станишић која од самог почетка максимално професионално обављала посао.