Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЈОЈ, АНЂЕЛИ МОЈИ, ТАТА ПРАТИ СВОЈЕ СИНОВЕ" Чонопља завијена у црно - погинули мајка и два сина, ове речи КИДАЈУ душу

27.10.2021. 17:24
Пише:
Србија Данас/Блиц
nesreća
несрећа / Извор: Фото: Фото: Youtube/Printscreen/Index.hr/Facebook/Printscreen

Незванично се сазнаје да су Душко, Дамир и Радмила у петак кренули у Босну да обиђу кућу Радмилине покојне мајке која је преминула пре непуних годину дана.

Синови и мајка, Душко (35), Дамир (38) и Радмила Перић (54) који су страдали у стравичној саобраћајној несрећи код Окучана у Хрватској сахрањени су данас у родној Чонопљи у присуству скоро целе варошице.

КОРОНА ЈОШ ЈЕДНУ ПОРОДИЦУ У СРБИЈИ ЗАВИЛА У ЦРНО! Преминуо возач Хитне помоћи, изгубио и жену и мајку

КОРОНА ЈОШ ЈЕДНУ ПОРОДИЦУ У СРБИЈИ ЗАВИЛА У ЦРНО! Преминуо возач Хитне помоћи, изгубио и жену и мајку

ЈЕЗИВИ СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА! Место на Остружничком мосту где је ПОГИНУО МЛАДИЋ под опсадом (ВИДЕО)

ЈЕЗИВИ СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА! Место на Остружничком мосту где је ПОГИНУО МЛАДИЋ под опсадом (ВИДЕО)

УБИЛА МУЖА У СТАНУ НА ЧУКАРИЦИ? Ево како се бранила осумњичена

УБИЛА МУЖА У СТАНУ НА ЧУКАРИЦИ? Ево како се бранила осумњичена

- Јооој, јоој, анђели моји, тата прати своје синове, моје анђеле. Одоше моја три лепа анђела - одјекује гробљем у Чонопљи.

Више стотина људи из овог места, Сомбора и околине испратило је на вечни починак Радмилу Перић и њене синове Душка и Дамира. Бројна родбина је над три ковчега јецала и грлила фотографије настрадалих.

- Тетка моја, браћо, јооој, анђели моји - пролама се селом.

Чонопљани не памте оволику сахрану нити овако страшну несрећу која је задесила њихово место и потресла српску јавност, а за преминуле Периће имају само речи хвале.

- Можда сада све звучи као клише и оно ’"о покојнику све најлепше’" али Душко и Дамир су били дивни момци и многима су могли служити за пример. Душко је завршио за кувара и био је прави виртуоз у кухињи те је због тога и добио посао у Хрватској у једном познатом ресторану где је са братом одлазио сезонски током лета да заради нешто новца. Он је радио као кувар а Дамир као конобар и све је то добро функционисало. Сналазили су се, били су поштени и вредни и имали су довољно за живот који је сада нажалост превремено прекинут – прича пријатељица покојне браће.

Каже да је Душко за собом оставио дивну супругу Ивану са којом је већ две године у браку и са којом је планирао да има децу само да се финансијски довољно обезбеде док се Дамир још није био оженио.

- Сви смо неми од туге и не знамо шта су богу згрешили да тако заврше. Цела Чонопља плаче за њима. Нас је овде мало, свега око 5.000 становника и свако свакога познаје а Душка, Дамира и Радмилу знали су сви и памтиће их само по добром - закључује саговорница одмахујући главом у неверици.

Душкова свастика Вања скрхана болом каже да још не може да верује да јој нема зета, Дамира и тетка Радмиле, како ју је звала, те да се јако брине за сестру Ивану и чика Чедомира, оца и супруга погинулих.

- Ево од када су нам јавили за ову страхоту не можемо да дођемо к себи а ја се колико - толико трудим да будем присебна не бих ли пробала некако да утешим сестру Ивану и чика Чедомира који по цео дан јеца и једино што изговара јесте: "Да ми је бар један син остао жив." Не знам како ће се све ово завршити и како ће Ивана и њен свекар све ово издржати. Пристижу родбина и пријатељи са свих страна у нади да ће им некако пружити утеху и помоћ али џаба. Нема њихових најмилијих. Надам се да ће смоћи снаге да после ове страхоте наставе да живе колико толико нормалним животом - јада се Вања.

Подсетимо, Душко, Дамир и Радмила погинули су у петак око 15 часова код Окучана у Хрватској када је на њихов аутомобил ’"рено’" налетео камион хрватских регистарских ознака којим је управљао Армин Б. (25) држављанин Босне и Херцеговине. Према првим резултатима истраге до несреће је дошло када је Армин возећи камион са приколицом за превоз кола покушао да сиђе са ауто-пута те када је скренуо лево није прилагодио брзину кретања због чега је прешао у траку којом се кретао ’’рено’’ којим је управљао Дамир Перић. Камион је прво ударио у заштитну ограду, а онда је задњим делом закачио предњи део аутомобила. Како је наставио да се креће неконтролисано, ударио је и задњи део возила. Без обзира на брзу реакцију екипе Хитне помоћи лекари су на месту несреће само могли да констатују смрт породице из Чонопље који су подлегли тешким повредама задобијеним у судару.

Кренули да обиђу кућу покојне баке

Незванично се сазнаје да су Душко, Дамир и Радмила у петак кренули у Босну да обиђу кућу Радмилине покојне мајке која је преминула пре непуних годину дана. Како тврде њихови пријатељи, ту кућу са окућницом Радмила је планирала да остави унуцима које нажалост није дочекала. Према извештају хрватске полиције, возач камиона Армин Б. није био под утицајем алкохола али је ипак упућен у болницу на додатну контролу након чега је приведен и против њега ће бити поднета кривична пријава због сумње да је починио тешко дело против безбедности саобраћаја.