Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВАКО ИЗГЛЕДА БОМБА КОЈОМ СУ ХТЕЛИ ДА РАЗНЕСУ КАВЧАНЕ: Откривено и име другог вође Шкаљараца, давао детаљна упутства (ФОТО)

01.09.2021. 21:27
Пише:
Србија Danas/Pink.rs
Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan
Радоје Звицер, Слободан Кашћелан / Извор: Фото: sudovi.me/SDT Црне Горе/Принтсцреен/ТВ ПРВА/МУП Републике Србије

Вукадиновић и Вукотић су заједно организовали покушаје атентата, како на Звицера и Кашћелана, тако и на Вељка Беливука и Марка Миљковића у јанурару ове године у Тивту

Специјални тужилац Саша Чађеновић је на конференцији за медије СДТ-а и Управе полиције пре неколико дана рекао да тужилаштво терети наводног шефа шкаљарског клана Јована Вукотића, који се налази у бекству, за подстрекавање чланова те криминалне групе да убију Радоја Звицера и Слободана Кашћелана. И не само то, већ је откривено и да је мозак целе организације заправо био и Јанко Вукадиновић који тренутно служи робију у Спужу јер је претходно ухапшен због других кривичних дела.

"КОРИТО ЈЕ БИЛО ПУНО ГОКСИЈЕВОГ МЕСА" Хрватин описао до детаља - Миљковић му показао ЈЕЗИВЕ фотографије убијеног вође навијача

"КОРИТО ЈЕ БИЛО ПУНО ГОКСИЈЕВОГ МЕСА" Хрватин описао до детаља - Миљковић му показао ЈЕЗИВЕ фотографије убијеног вође навијача 

ВОЗНИ ПАРК КОЉАЧА ИЗ РИТОПЕКА: Месари користили неколико возила, али "Смарт" крије једну велику тајну!

ВОЗНИ ПАРК КОЉАЧА ИЗ РИТОПЕКА: Месари користили неколико возила, али "Смарт" крије једну велику тајну!

Одређен ПРИТВОР малолетнику који је изазвао несрећу у Земуну у којој је НАСТРАДАЛА ДЕВОЈКА (17): Није се опирао хапшењу

Одређен ПРИТВОР малолетнику који је изазвао несрећу у Земуну у којој је НАСТРАДАЛА ДЕВОЈКА (17): Није се опирао хапшењу

Вукадиновић и Вукотић су заједно организовали покушаје атентата, како на Звицера и Кашћелана, тако и на Вељка Беливука и Марка Миљковића у јанурару ове године у Тивту.

- Прикупљајући доказе у циљу идентификације свих учесника кривично правног догађаја који је обухваћен оптужницом од 2. јула 2021. године идентификован је и други организатор ове криминалне организације која је формирана ради вршења кривичних дела убиство и тешко убиство, као и других кривичних дела на територији Црне Горе - казао је Чађеновић тада на конференцији док је објашњавао шта је све постигнуто у оквиру акцији црногорске полиције под називом "МЕТА".

Поред њих двојице, због планирања убиства Беливука и Миљковића, Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу и против Јанка Вукадиновића, Мила Јовановића (34), Радована Станишића (35), Алмире Мујахоџић (21), Момчића Милића (40) и Душана Ивановића (41).

Velja Nevolja i Mesar
Веља Невоља и Месар / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Службеници Управе полиције трагају сада за Вукотићем на територији Црне Горе, али како се сумња да је увелико негде далеко, за њим је бити расписана и међународна потерница.

У циљу разбијања криминалне организације, заплењена је и експлозивна направа која је требало да буде употребљена за убиства Звицера и Кашћелана.

СДТ је донело наредбу о спровођењу истраге против Вукотића који се сумњичи за стварње криминалне организације, тешко убиство путем подстрекавања и тешко убиство у покушају извршено помагањем. Криминална организација, коју је наводно Вукотић предводио, имала је посебне организоване групе за набавку експлозива, возила и пловних превозних средстава.

Све диктирао из затвора

Јанко Вукадиновић се годинама налази у Спужу због шверца дроге и учествовања у двоструком убиству у центру Подорице, али полиција и тужилаштво верују да је он из затвора организовао и криминалну групу која је требало да изврши убиство Београђана блиских кавачком клану.

Штек станови, експлозив, кола, чамци...

Криминална организација, коју је Вукотић предводио, имала је посебне организоване групе за набавку експлозива, возила и пловних превозних средстава. Чађеновић је објаснио да су Јован Вукотић и други организатор Јанко Вукадиновић поделили улоге односно, да је један био задужен за набављање штек станова, оружја, а други да врбује чланове, налази директне извршиоце.

Рекао је и да су имали посебне групе које су биле задужене за прављење експлозива, обуку, налазак штек станова, прачење мета.

Комуникацију су обављали преко чет група на криптованим телефонима, а све групе задужене за одређену активност надзирао је и контролисао Вукадиновић. Он је, како је наведено на конференцији за медије, давао и упутства како треба "реализовати план у правцу лишења живота више лица".

На објављеним фотографијама се види како су спремали бомбу велике разорне моћи која је требало да лиши живота Звицера и Кашћелана.

Убиство у Подгорици

Група на чијем је челу Вукадиновић доведена је у везу са двоструким убиством у центру Подгорице, када су у башти једног локала упуцани Милош Шаковић и случајна жртва Радивоје Јовановић у 12.00 сати поподне. Као директни извршилац означен је Марко Јовановић, док су Јанко и његов брат Предраг, били оптужени да су убицу довезли до центра града и сачекали га на одређеној локацији након извршења ликвидације.

Кобног дана, Шаковић је у друштву супруге и пријатеља са женом седео у башти подгоричког локала када је видео како Улицом слободе из правца градског стадиона иде сумњиви мушкарац погнуте главе, са капуљачом на глави.

Видевши да је извадио пиштољ, одмах је устао од стола и супругу и пријатеље гурнуо са стране како би их спасио. Након тога је кренуо да бежи у правцу такси возила која су била паркирана наспрам локала. Нападач је одмах потегао пиштољ, из ког је испалио више хитаца у правцу Шаковића.

Један од хитаца погодио је и Јовановића, који је у том моменту седео за суседним столом. Недуго након пуцњаве, обојица младића су подлегли повредама. Убица је побегао са лица места, али је убрзо идентификован као Марко Јовановић.