Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Јуче је могло дете да страда, он је ишао на то да их побије све" До крвавог пира у Поповцу дошло због комшијског пса?

25.01.2021. 22:37
Пише:
Србија Данас/Блиц
Policija
Полиција / Извор: Профимедиа/илустрација

Разлог за крвави пир по свему судећи налази се у Додићевом психијатријском стању

Прво је избо мог сина, па снајку. Онда је кренуо и за четворогодишњом унуком која је била са њима да и њу избоде ножем. Јуче је могло дете да страда, он је ишао на то да их побије све. Срећа што их није дохватио, што су их убацили у ходиник комшијине куће...

"Лизао ме и додиривао по интимним деловима" Још једна жртва открила детаље: Имала осам година када је прошла кроз Микин пакао

"Лизао ме и додиривао по интимним деловима" Још једна жртва открила детаље: Имала осам година када је прошла кроз Микин пакао

БИЗАРНЕ ИЗЈАВЕ "НАСМЕЈАНОГ УБИЦЕ" Чаба Дер наставља да шокира пред судом: Убиства саставни део његовог живота

БИЗАРНЕ ИЗЈАВЕ "НАСМЕЈАНОГ УБИЦЕ" Чаба Дер наставља да шокира пред судом: Убиства саставни део његовог живота

УЖАС У СУБОТИЦИ! Двогодишње дете ударила струја

УЖАС У СУБОТИЦИ! Двогодишње дете ударила струја

Овако још у шоку због преживљеног стреса, говори О. М. из Поповца, чијег је сина и снају А.М. (39) и М.М (35)  јуче поподне ножем избо психијатријски болесник Саша Додић (50) из Поповца код Ниша. Њена четворогодишња унука С. М. успела је да умакне ножу помахниталог човека захваљујући комшији С. И. (46) који је и сам избоден у покушају да их заштити.

Разлог за крвави пир по свему судећи налази се у Додићевом психијатријском стању, а окидач је било то што је, како причају мештани, Додићу сметало што комшијин пас јури његове мачке!

О. М. каже да већ више од годину дана живе у страху од Додића који им је већ претио и показивао нетрпељивост.

- У децембру прошле године ишла сам са унуком када је он истрчао на улицу из собе и почео да виче: "удари ме, удари ме". Прво ме је псовао. Рекао је: "до овде сте ми дошли", прелазећи прстом преко гркљана. Смета му што он чува мачке, а ми имамо овог малог пса јазавичара, али је он углавном на повоцу, али када га пустимо некад изађе из дворишта. Смета му и то што и син и унук и ја возимо мотор. Гледали смо да избегавамо да пролазимо поред његове куће. Јуче су Александар и Марија са четворогодишњом ћерком кренули да шетају када их је пресрео и почео да псује. Син му је одбрусио и рекао: "Ако нешто имаш обрати се мени, не смемо на улицу да изађемо од тебе, доста више". Није прошло 10 минута, када су се враћали напао их је ножем - прича О.М.

Додић је са кухињским ножем у рукама чекао да поново наиђу.

- Мој син се није надао томе. Прво је Александра оборио на земљу и избо га, изненадио га је, па када је видео да је њега онеспособио, кренуо је на снају Марију која је почела да дозива помоћ. То се десило испред куће комшије Саше Илића који је одмах изашао напоље са још једним комшијом Ацом. Ухватили су унуку и снају и убацили их у ходник Сашине куће. Међутим помахнитали Додић је већ закачио Марију ножем... - прича она и додаје:

- Он живи сам, родитељи су му умрли, млађи брат је у психијатријској установи, жена га је оставила... Он је потпуно изгубљен човек, не би смео да буде на слободи. Претио је и другима у комшилуку још прошле године. Више од годину дана живимо у страху - каже она.

М. М., први комшија С. И. и његов брат од ујака, каже да је његов син А. М. спасио девојчицу од помахниталог Додића, тако што ју је убацио у ходник С.И. куће.

- Посвађали су се због мачке, јер куче Мичића наводно јури Додићеве мачке. Прво је њих убо ножем тамо испред куће па је дошао за дететом, хтео је да га закоље. Мој син Александар је убацио дете у кућу, а Саша Илић се ухватио за кваку и није пуштао врата. Додић никада није правио проблеме Саши Илићу јер му је он помагао доста, будући да живи сам, од социјалне помоћи. Али човек није што би се рекло "у нормалу", да јуриш дете ножем, то је ван памети - прича М.М.

"Давао му је храну, а он га је избо"

Један од мештана каже да је С. И. био убеђен да ће убедити Додића да стане са нападом, што га је скупо коштало, јер је и сам у нападу најтеже рањен.

- Илић је толико био убеђен да ће комшија Додић да га послуша, пошто је код њих и јео и пио, помагали су га на све начине. Чак су му и прали ствари. Саша је држао врата, јер су у кућу увукли рањену Марију и четворогодишњу девојчицу која је успела да побегне. Саша га је убеђивао да одустане, држећи врата. Кажу да је Додић у једном тренутку спустио нож и Саша је помислио да је успео да га смири, а он га је тада убо мучки два пута на вратима. Држао је врата и није могао да се брани. Избоден је иако са Додићем није имао никакав конфликт. То је један добар човек кога ниједан рат није заобишао а и даље је без посла и издржава се преко повремених послова - каже један од мештана.

С.И. најтеже повређен

Он је задобио задобио повреду трбуха и јетре, због чега је јуче хитно оперисан, а након операције, у недељу поподне, био је витално стабилан. М. М. (35) је убодена у леву страну грудног коша те јој је одмах урађена торако дренажа, па је и она била тренутно стабилно, и у недељу поподне није била непосредно животно угрожена. И њен супруг А. М. (39) задобио је пенетрантну повреду на левој страни грудног коша која је санирана па и он није био животно угрожен и хоспитализован је, као и М.М., ради даље опсервације.

Додић је након крвавог пира побегао, али га је полиција убрзо пронашла и ухапсила. Он се сумњичи да је починио кривично дело тешко убиство у покушају и по налогу Вишег јавног тужилаштва одређено му је задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен на саслушање.