Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КАО ДА ЈЕ РЕЧ О КОНСИЉЕРЕУ СИЦИЛИЈАНСКЕ МАФИЈЕ: Беливук за адвоката издвојио суму од које ће вам се ЗАВРТЕТИ У ГЛАВИ, унајмио и обезбеђење

28.05.2021. 21:42
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Profimedia/Shutterstock/E-stock/Miloš Рафаиловић/

Око Беливуковог адвоката примећено је обезбеђење из редова Беливукове навијачке групе "Принципи"

Колико новца је протекло кроз канале "кавачког клана" и српског огранка ове банде, сведоче не само куће и викендице које је купио Вељко Беливук уз помоћ десне руке Марка Миљковића и девизе нађене у тајним сефовима већ и износ који је Беливук одвојио за ангажовање адвоката који треба да брани њега и Миљковића. Како се сазнаје, реч је о чак четири милиона евра.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА од 469€: Дубаи и Кипар! Платиш 5, добијеш 7 ноћи – платиш 7, добијеш 9 ноћи

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА од 469€: Дубаи и Кипар! Платиш 5, добијеш 7 ноћи – платиш 7, добијеш 9 ноћи

ЗВИЦЕР ИМА ДРУШТВО У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ? Ко је "Лавитесе" и који је његов "специјални задатак" међу КАВЧАНИМА?

ЗВИЦЕР ИМА ДРУШТВО У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ? Ко је "Лавитесе" и који је његов "специјални задатак" међу КАВЧАНИМА?

ВЕЉИНА КРИМИ БАНДА БИЛА СПОСОБНА ДА УБИЈЕ ВУЧИЋА: Један је професионални снајпериста, други био на ратишту - нова сазнања полиције

ВЕЉИНА КРИМИ БАНДА БИЛА СПОСОБНА ДА УБИЈЕ ВУЧИЋА: Један је професионални снајпериста, други био на ратишту - нова сазнања полиције

Добро обавештени извор из истраге каже да одвајање великих износа за адвокате у оваквим случајевима нису реткост ни у свету, а за наше услове то је, ипак, невероватна сума.

- Као да је реч о консиљереу сицилијанске мафије. Али у тим организацијама адвокати нису задужени само за одбрану у судници. Они активно учествују и у планирању и саветовању око мафијашких послова - коментарише саговорник и додаје:

- Оволики износ више указује на то да је Беливук свестан да су у истрази прикупљени чврсти докази против њега и да ће бити право чудо ако на суду прође некажњено или с малом казном. А то много кошта.

Адвокат Дејан Лазаревић није био први избор Беливука и Миљковића. Међутим, незванично се сазнаје, остали адвокати одбили су да их бране.

Саговорник каже и да је у склопу полицијске акције и истраге која траје већ месецима полиција запленила блиндирани аутомобил мерцедес Е класе овог адвоката, који је послат на вештачење.

- Колико адвоката у Србији вози блиндиране мерцедесе - пита се извор из истраге.

Он наводи и да је необично да је око адвоката примећено обезбеђење из редова Беливукове навијачке групе "Принципи". Реч је, наводно, о двојици браће која су одраније позната полицији.

ВУЛИН: ЗВИЦЕР ЈЕ БЕСАН, ТРАЖИ ОСВЕТУ

Коментаришући на телевизији Пинк наводе о планираном атентату на председника Александра Вучића приликом отварања Споменика Стефану Немањи, министар Вулин је казао да ће детаљна истрага све утврдити, али да је чињеница да су они који су хтели смрт Вучића били способни да то спроведу у дело. Министар се осврнуо и на Радоја Звицера, одбеглог вођу "кавачког клана" и шефа Вељка Беливука, истакавши да је сарадња са Интерполом од кључног значаја.

- Где се он налази, ја у овом тренутку не могу да се изјашњавам. Имамо веома добра сазнања, па нека размишљају, али нећемо одустати. Док год је тај човек на слободи и председник Вучић је веома угрожен. Знате, он је врло срећно и мирно је живео. Он је живео савршено, а након што је председник Вучић објавио рат мафији, након што смо спровели његова наређења, Звицеру се живот потпуно покварио. Сад је у бекству, сав тај новац може да послужи да ликвидира некога, али не може да послужи да лепо живи. Уопште не сумњам да је веома киван, веома љут и да тражи освету, као што имамо обавештења - поручио је министар.

Aleksandar Vulin
Александар Вулин / Извор: Фото: Министарство унутрашњих послова

Беливуков клан се очигледно много истрошио протеклих месеци. Притом је, захваљујући кртицама у својим редовима, пресечен и словеначки крак "кавачког клана" који је новац од дроге и оружја прао у Србији уз велику провизију Невољи и екипи. Група похапшена у неколико словеначких градова убацила је у њихове џепове током протеклих неколико година око шест милиона евра, утврђено је у Љубљани.

Уз новац, у Србију је стизало и оружје преко фирми основаних у Копру, а којима су руководили словеначки чланови клана. Процењује се да је ова група словеначких "кавчана" бројала око 60 чланова, а разбијена је после хапшења Беливука, односно пошто су поједини припадници клана у Србији одлучили да проговоре да би се изборили за повлашћенији статус пред правосудним органима. После хапшења Беливука полиција је широм Србије открила тајне сефове и велику количину девиза. Сада су прљави послови стали, тако да новац члановима клана више није доступан. Због тога је Беливук одредио да његовој и Миљковићевој супрузи сваког месеца сваки припадник "Принципа", али и члан обезбеђења локала које је он поставио мора да достави по 50 евра.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Светозар Вујачић, саветник министра Александра Вулина, да подсетимо, потврдио је да је остатак ове екипе који је на слободи под присмотром полиције. Такође, Беливуков црногорски шеф Радоје Звицер је у бекству и после међународних потерница Србије и Црне Горе ограничено му је кретање и пословање. Ни с те стране новац више не пристиже.

- Да ли је милионски износ одвојен за браниоца у Београду извучен из последње преостале сламарице, брзо ћемо сазнати. Занимљиво је да се, кад је новца понестало, повећао и број припадника клана вољних да сведоче о злочинима - закључује саговорник.

ЛАЗАРЕВИЋ: ДА САМ ЈА МЕСИ...

Адвокат Дејан Лазаревић је изјавио:

- Не избегавам новинаре и одговарам на сва питања. Јављам се чим сам уграбио време за то. Данас ми је рођендан, а питања су ме баш насмејала, посебно прво, у ком кажете да ме Беливук и Миљковић плаћају четири милиона евра. То апсолутно није тачно. Да сам Меси или Роналдо, па да имам тај новац - рекао је адвокат Лазаревић. Он пориче да је остао без луксузног аутомобила.

- На друго питање, у ком се каже да ми је полиција одузела блиндирани аутомобил, морам опет да вас разочарам и да кажем да немате добре информације. Имам и даље свој блиндирани аутомобил и возим га. Ево управо се њиме враћам из притворских посета - каже бранилац Веље Невоље.

Не негирајући да има лично обезбеђење, адвокат је поручио да га не чувају озлоглашени навијачи.

- Што се тиче мог обезбеђења, имам другаре који су уз мене одраније, а који немају никакве везе с навијачким групама - закључио је Лазаревић.