Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАСАПИН ПОКУШАО ДА УБИЈЕ ШАРИЋА! Страховите приче иза решетака, ево шта о свему каже нарко-бос: Осећао сам се као актер у филмовима

28.12.2021. 21:42
Пише:
Србија Данас/Курир
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: YouTubePrintscreen/RTV/Profimedia

Дарко Шарић је након седам година проведених иза решетака пуштен у кућни притвор са наногицом! Ту одлуку јуче је донео Апелациони суд у Београду, после чега је Пљевљак бребачен у кућу своје супруге Лане Поповић.

Да подсетимо да је могао да буде убијен у затвору убрзо по хапшењу. Наиме бивши припадник "земунског клана" Сретко Калинић (40), познат и по надимцима Звер и Касапин, покушао је у децембру 2014. у притвору, у згради Специјалног суда, да нападне пљеваљског нарко-боса Дарка Шарића (44). Већи инцидент спречили су тада затворски стражари, али је Калинић истог дана хитно пребачен из београдског притвора у пожаревачки затвор Забелу.

КАКО НАРКО-БОС ПРОВОДИ ВРЕМЕ У КУЋНОМ ПРИТВОРУ? Уколико Шарић не испоштује ово пали се АЛАРМ

КАКО НАРКО-БОС ПРОВОДИ ВРЕМЕ У КУЋНОМ ПРИТВОРУ? Уколико Шарић не испоштује ово пали се АЛАРМ

ЗАТВОРЕНИЦИ КОЈИ ИМАЈУ ИСТУ СУДБИНУ! Ево ко још поред Шарића служи казну код куће са НАНОГИЦОМ

ЗАТВОРЕНИЦИ КОЈИ ИМАЈУ ИСТУ СУДБИНУ! Ево ко још поред Шарића служи казну код куће са НАНОГИЦОМ

Дарко Шарић НИЈЕ ВЛАСНИК луксузне виле у којој служи казну: Газда куће је ПОЗНАТИ КОШАРКАШ за кога је чуо цео свет

Дарко Шарић НИЈЕ ВЛАСНИК луксузне виле у којој служи казну: Газда куће је ПОЗНАТИ КОШАРКАШ за кога је чуо цео свет

- Обојица су била смештена у посебном одељењу притворске јединице у Устаничкој улици. Инцидент се догодио кад су се случајно срели током извођења у шетњу. Калинић је покушао да нападне Шарића, а пошто је познат као сурови убица, питање је шта би се догодило да стражари нису муњевито реаговали и спречили већи инцидент - рекао је извор и објаснио да су стражари увек у приправности кад је реч о злогласном "земунцу".

Страх и трепет

- Калинић је више пута у притвору доказао да је спреман на све. Покушао је да побегне из притвора у Централном затвору, а Сретена Јоцића, познатијег као Јоца Амстердам, гађао је плочицом коју је одвалио из свог купатила у ћелији док су овог спроводили стражари. У његовој ћелији су 2013. пронађени жилет и конопац.

Ко је Сретко Калинић

- рођен је 1974. у Задру, био је припадник злогласног "земунског клана"

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- ухапшен је у Загребу и изручен Србији 2010. године због учешћа у убиству Зорана Ђинђића и бројних других злочина осуђен је на 40 година затвора

- због покушаја бекства из затвора осуђен је на годину и по дана затвора

- суди му се због сумње да је као припадник групе Луке Бојовића извршио неколико убистава

Хитно је "исељен" из Београда

- Калинић је одмах после покушаја напада на Шарића, у року од само сат времена, уз огромне мере обезбеђења и у највећој тајности транспортован до Пожаревца. Смештен је у седми павиљон овог затвора - рекао је саговорник.

Саговорник није могао да каже због чега је Калинић желео да се обрачуна са Шарићем.

- Њих двојица нису делила ћелију, нити су имали прилику да се срећу у притвору. О томе се строго води рачуна. Неспоразум вероватно датира још из периода када су обојица била на слободи - објашњава он.

Како је Калинић покушао да побегне из притвора специјалног суда

7. фебруара 2012. године у 5.30 Калинић бонсеком пресекао решетке ћелије. У просторији на првом спрату савладао затворског стражара, развалио решетку на прозору и искочио у двориште. У дворишту га ухватили припадници Жандармерије и вратили у ћелију.

Шарић причао о Калинићу

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Балканс

Док су ови притвореници били у бекству, медији су спекулисали да Калинић ради за Шарића, који је то негирао у јуну 2010. у писму послатом на више адреса.

- Представљање мене као налогодавца разноразних убистава и повезивање с Луком Бојовићем, Цветком Симићем, Сретком Калинићем и "земунским кланом" ортодоксне су лажи - написао је Шарић пре него што се нашао у притвору.

Име Сретка Калинића поменуо је и приликом првог појављивања пред судом.

- Сећам се кад је ухапшен Калинић. Пробудим се ујутру, упалим телевизор и чујем‚ "све ово је наређивао Дарко Шарић“. Осећао сам се као актер у америчким филмовима, кад је главном јунаку све намештено, а он јури све време и доказује да то није тачно - рекао је тада пљеваљски нарко-бос.

Ко је Дарко Шарић

- рођен је 1970. године у Пљевљима

- 2010. године за њим је расписана потерница- 18. марта ове године сам се предао српском правосуђу

- суди му се за шверц 5,7 тона кокаина и прање више од 22 милиона евра

Сретко Калинић оптужен је да је 2009. године у Мадриду убио Милана Јуришића, пошто је шпански суд ослободио Луку Бојовића за то кривично дело. Како се наводи у пресуди у коју је Курир имао увид, о убиству Јуришића пред судом су сведочили и Калинић и Милош Симовић. Калинић је навео да је злочин починио Лука Бојовић, док је Симовић за убиство Јуришића оптужио Калинића.

- Симовићев исказ био је много убедљивији и суд у Шпанији нема потребе за даљом провером његове истинитости - наводи се у пресуди којом је Бојовић ослобођен.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Профимедиа