Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"КАЗАО МИ ЈЕ ДА ВИДИ НЕГАТИВНУ ЕНЕРГИЈУ У МОЈОЈ КУЋИ" Болесној Нишлијки рекли да је под дејством црне магије, тукли је и узели 200.000 динара

15.01.2022. 14:46
Пише:
Србија Данас/Телеграф
vračara
врачара / Извор: Профимедиа/илустрација

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу и Новом Саду интензивним оперативним радом, расветлили су разбојништво и превару и по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу поднеће кривичне пријаве против тридесестчетворогодишњег мушкарца и двадесетчетворогодишње жене из околине Бачке Паланке.

Како се сазнаје, кључни доказ против превараната су картице мобилних телефона, пронађене у њиховим становима које су доказале телефонску комуникацију са жртвом.

- Они се сумњиче да су прошле године више пута позивали šezdesettrogodišnju жену из Ниша, говорили јој да је под дејством црне магије, понудили јој да јој скину штетни утицај уз новчану надокнаду што је она прихватила. Почетком децембра део новца је уплатила електронским путем у складу са упутствима која су јој дали осумњичени, а затим се са њима нашла како би им предала остатак суме. Том приликом мушкарац јој је задао ударац у стомак и отео јој коверту са новцем. Сумња се да је Нишлијка оштећена за више од 200.000 динара - навела је нишка Полицијска управа.

РАДОСТ У СЕЛУ ГОРАЖДЕВАЦ: Меридиан посетио децу на Косову и Метохији

РАДОСТ У СЕЛУ ГОРАЖДЕВАЦ: Меридиан посетио децу на Косову и Метохији

УЖАС НА ЗВЕЗДАРИ: Младић ИЗБОДЕН ПО РУКАМА И НОЗИ, одбио да сарађује са полицијом?

УЖАС НА ЗВЕЗДАРИ: Младић ИЗБОДЕН ПО РУКАМА И НОЗИ, одбио да сарађује са полицијом?

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД УЖИЦА: Возач Хитне помоћи заспао за воланом, возило се преврнуло (ФОТО)

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД УЖИЦА: Возач Хитне помоћи заспао за воланом, возило се преврнуло (ФОТО)

Како је оштећена Љ.С. испричала, разбојништво се догодило 2. децембра испред њене куће у нишкој градској општини Палилула.

- Неколико дана раније ступила сам у контакт са видовњаком "господином Симонидом" наводно из Српске Црње. Казао ми је да види негативну енергију у мојој кући, да су ми чини направљене на новцу, те да морам да му пошаљем новчанице како би ме спасао. Када сам му казала да немам пара, рекао је: - Боље да се снађете за новац, него да га дајете за сахране, толико вам лоше стоје ствари. Много сам се уплашила, па сам одлучила да га послушам. Подигла сам 1. децембра кредит у износу од 200.000 динара и истог дана уплатила 18.000 динара на име његове сараднице. Сутрадан ми је телефонирао и наредио да одрадим један ритуал како бих спасила себе и породицу. Објаснио ми је да поређам новчанице на црвеном платну, поред новца ставим наше фотографије, запалим свећу, те да му све то сликам. Учинила сам како ми је речено , а он ме је упитао зар само толико пара имам у кући. Казао ми је да ништа не кријем од њега, те да сав новац до последње паре морам да му предам како би га очистио од нечистих сила. Даље је рекао да ће ми послати своју најбољу сарадницу која ће у Ниш стићи око поноћи и за пола сата спровести ритуал уклањања чини са пара. Објаснио ми је да све то морају да одраде ван моје куће јер је она наводно под утицајем негативне енергије а да ја не могу даприсуствујем ритуалу јер ће ме напасти нечисте силе - описује Нишлијка превару чија је жртва била.

Око поноћи, како каже, добила је телефонски позив, и изашла иза куће да би се срела са "сарадницима" видовњака.

- Чекала ме је једна јако млада жена и један црномањасти мушкарац који је казао да се зове Миле. Када сам им пришла, чула сам да разговарала са Симонидом и прича шта ће то урадити. Била сам опрезна па сам им затражила личне карте. Тада ме је тај човек силовито два пута ударио у пределу слезине, изгубила сам дах и клецнула, отели су ми фасциклу са новцем и побегли – описује Љ.С. агонију кроз коју је прошла.

Искрено је признала да јој то није било први пут да помоћ тражи мимо медицинских протокола.

- Пензионисана сам као медицинска сестра, од депресије патим двадесетак година, добијала сам разне терапије, ишла у дневну болницу, лечена сам и у психијатријској установи али ми се стање погоршавало. Признајем, покушала сам и суицид јер нисам могла да поднесем немогућност нормалног функционисања. Било је периода када сам због депресије била везана за постељу, без могућности да обављам и основне кућне послове - искрено о својој болести прича Нишлијка.

Након што је изгубила наду да ће се опоравити уз медицинску помоћ, Љ.С. на Јујтубу почиње да прати видовњаке од којих се неки декларишу као специјалисти за лечење депресије.

- Приликом првог контакта са једном женом која је tvrrdila да има лек за мене, сазнала сам да је узрок мојих проблема црна магија. Рекла ми је да сам опседнута демонима и нечистим силама, да прети опасност и мом сину и супругу, да нам је кућа пуна негативне енергије и тражила ми да јој уплатим 23.000 динара за „свети материјал“ за моје лечење. Учинила сам то а она ми је послала нешто што је личило на ствари које се купују на вашару. Казала ми је да ће ми доставити и неку амајлију, али то се није десило. Након што сам је више пута позивала телефоном, блокирала ме је. Када је мој супруг сазнао за то, поднео је против те жене кривичну пријаву - рекла је жртва преваре.

Нажалост, болесна жена није одустала од намере да нађе видовњака који ће је излечити.

- После пар месеци сам почела да тражим друге видовњаке, говорили су ми да сам под магијом, да је моја одећа закопана на гробљу, да сам смртно угрожена, да ће ми син настрадати.... Кад вам неко тако нешто каже, желите да се ухватите за сламку да се спасите. Узимала сам кришом новац, да муж не сазна и слала им. Једном сам послала 200 евра, а он је одмах тражио још толико јер је наводно видео на мени проклетство чим је добио први новац. Нисам му послала ништа, било ми је сумњиво, како то да одмах није видео то проклетство кад је видовит, него тек када је добио паре. Више ми се није јавио - наставља своју исповест Љ.С.

Како даље прича узнемирена жена, контактирала је разноразне "Моћне" "Свемоћне", "Мајке", "Очеве" разноразних личних имена, који су листом радили исто, тврдили да је под магијом и тражили паре да би је уклонили.

- Схватила сам да ме варају па сам пар месеци одустала, а и муж ми је забранио да се тиме бавим. Међутим, стање ми се погоршавало, ишла сам и у манастир Тумане, али ми није било боље па сам се опет окренула видовњацима . Неки су наводно бесплатно нудил помоћ, хвалили се да враћају живот у нормалу и обећавали напредак и благостање. Ништа од тога нисам добила ни од неке Николије, ни свемоћног Благомира ни моћног Душана ни других. Чак сам од једног добила опсцен захтев који сам одбила а он ми је одмах блокирао - прича Љ.С.

Њен супруг М.С. каже да је преваранте одмах пријавио полицији али да је покушао да поврати новац контактирајући видовњака Симонида.

- Из разговора са њим схватио сам да се ради о човеку "премазаном свим мастима". Прво ми је рекао да ће вратити новац, нудио сам му да се сретнемо где год жели али је он то одбио. Онда је казао да он није узео новац, па да није дужан ништа да врати. Рекао сам му : - Нисте ви, али јесте неко кога сте ви послали. Постало ми је јасно да он нема намеру да ми паре врати. Криво ми је што сам се те вечери успавао, да сам приметио шта се дешава позвао бих полицију, били би ухваћени. Отели су нам задњи новац, а то није први пут, колико је моја жена дала видовњацима то само она зна. Нашао сам признанице на 24.000. 18.000. 17.000, 6.000... а знам да је многе поцепала. Осим тога нестао ми је ланац, прстење, вредне ствари, фото апарат... верујем да су нас оштетили за четиристотине, можда и петстотина хиљада динара - казао је овај Нишлија.

Истакао је да му је драго што су људи који су преварили његову жену ухваћени.

- Одахнули смо након ове вести, моја жена је била на препознавању, драго ми је што ће бити кажњени због оног што су учинили. Свака част полицији, надам се да ће бити адекватно кажњени како се неком другом не би десило оно што је нама - казао је М.С.