Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА Ова грешка била је кључна: На дан убиства договорио се са Радошевићем једну ствар - нови детаљи истраге

06.07.2023. 13:38
Пише:
Србија Данас/Курир
Ranko Radošević
Ранко Радошевић / Извор: Фото: МУП/МУП РС/Друштвене мреже

Детаљи из истраге.

Марко Пјановић (28), који је јуче изручен Србији због истраге која се води против њега за помагање у убиству Ранка Радошевића (53) Шула, како се сазнаје, направио је кобну грешку током припреме ликвидације тако што је изнајмио рентакар аутомобил на своје име! Пјановић, који иначе важи за вођу навијача Партизана из Брчког, сумњичи се и да је на дан убиства са територије Босне и Херцеговине намамио Радошевића да дође на пумпу, али и да је у злочин увукао своју девојку, тако што је повео да заједно украду аутомобил који су у ликвидацији користиле убице.

Више јавно тужилаштво у Београду, подсетимо, води истрагу против четворо осумњичених за учешће у убиству које се 9. марта догодило на бензинској пумпи у насељу Рушањ.

САВЕТ УРОЛОГА: Пазите се ове инфекције, посебно ЛЕТИ!

САВЕТ УРОЛОГА: Пазите се ове инфекције, посебно ЛЕТИ!

МАРКО ПЈАНОВИЋ ИЗРУЧЕН СРБИЈИ: Вођа навијача Партизана осумњичен за убиство Ескобара

МАРКО ПЈАНОВИЋ ИЗРУЧЕН СРБИЈИ: Вођа навијача Партизана осумњичен за убиство Ескобара

КЉУЧАН ДОКАЗ Пиштољ којим је ликвидиран Радошевић решава многа мистериозна убиства? Балистички извештај открио све

КЉУЧАН ДОКАЗ Пиштољ којим је ликвидиран Радошевић решава многа мистериозна убиства? Балистички извештај открио све

- Због сумње да су директни извршиоци убиства истрага се води против мушкарца (28) из Лебана и младића (26) из Краљева. Држављани Босне и Херцеговине, Марко Пјановић (28) и његова девојка (22) истрага се води због сумње да су помагали у извршењу убиства. Прва двојица су ухапшени неколико дана после ликвидације и на салушању су се бранили ћутањем и њима је на предлог Вишег тужаилаштва у Београду судија за претходни поступак одредио притвор у ком се налазе и даље - објашњава саговорник Курира и додаје да је и Пјановићу после изручења суд потврдио раније решење о одређивању притвора и он је спроведен у Централни затвор.

Наредбом о спровођењу истраге младићима из Лебана и Краљева на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин убили Радошевића, који је услед задобијених повреда преминуо у 11.32 сата. Истовремено, осумњичени су довели у опасност и животе три госта кафића.

- Сумња се да су они носећи хируршке маске преко лица, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Када је схватио шта се дешава, Радошевић је покушао да побегне у кафић, а за њим је за њим ушао осумњичени и испалио му неколико пројектила у леђа. Радошевић је пао на под, а он му је потом, како се сумња, пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Након тога, обојица осумњичених су побегла са лица места "голфом 4" који су запалили на Петловом бруду, а одатле побегли у изнајмљени стан на Новом Београду - наводи се у наредби за спровођење истраге против четворо осумњичених.

Како се сазнаје, у потпуности је откривена и улога изрученог Пјановића и студенткиње на чије се изручење још увек чека.

- Сумња се да су они створили услове првој двојици тако што су у периоду од 27. фебруара до 9. марта када се убиство догодило, помагали тако што су им обезбедили украдени аутомобил којим су и ишли да изврше кривично дело - додаје саговорник.

Марко Пјановић, који иначе живи у Босни и Херцеговини, како сазнајемо, у Србију је ушао 11. фебруара.

- У једној рентакар агенцији у Београду изнајмио је на своју личну карту "фијат 500" и 27. фебруара моблилним телефоном контактирао покојног Радошевића, претварајући се да од њега жели да купи "голф 8". Наредног дана, са убијеним је разменио неколико порука и договорили су се да се нађу на бензинској пумпи у Рушњу. Пјановић је дошао изнајмљеним "фијатом" да погледа аутомобил. Девет дана касније, на дан убиства, поново је преко ватсапа контактирао Ранка Радошевића, и договорио с њим да се око 11 сати састану на истој пумпи, претварајући се да жели да купи аутомобил, икао је Пјановић у то време налазио на територији Босне и Херцеговине - открива саговорник Курира како је, како се сумња, навијач Партизана намамио Радошевића.

- Девојка је, како се сумња, у Србију дошла 24. фебруара. Она је заједно са Марком Пјановићем у Краљеву, са једног паркинга украла "голф 4 караван", који су убице користиле током извршења кривичног дела и касније га запалиле. Она га је, како се сумња, довезла у Београд, док се Пјановић вратио "фијатом" који је изнајмио на своје име. "Голф" су паркирали у Улици Крајишке дивизије, одакле су га осумњичени за убиство преузели и користили у убиству - наводи саговорник  које су, према наредби Вишег тужилаштва у Београду, улоге имали сви осумњичени за учешће у убиству Радошевића, који је важио за особу блиску никшићкој криминалној групи и шкаљарском клану.