Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Ко је Београђанин који је осумњичен да је учествовао у ликвидацији Мише Огњановића? ДЕБЕО ДОСИЈЕ, ВЕЗА С МИСИЦОМ...

07.03.2019. 10:49
Пише:
Србија Данас/Блиц
Miša Ognjanović
Миша Огњановић / Извор: Танјуг

У досијеу Страхиње Стојановић стоји и да је хапшен у фебруару 2015, због сумње да је у пуцњави 21. јануара ранио З. Љ. (54), припадника БИА

У случају убиства Драгослава Мише Огњановића истрага је утврдила да иза злочина стоје најмање две особе, које су га данима пре ликвидације пратиле, на шта се и сам Огњановић пожалио својим пријатељима и сарадницима. Како је лист "Политика" данас објавио позивајући се на изворе из истраге један од њих је Београђанин Страхиња Стојановић (29).

Драгослав Миша Огњановић убијен је 28. јула у хаустору зграде на Новом Београду у којој је живео са својом супругом и бебом, док је са њим у друштву у тренутку ликвидације био његов старији син Петар, ког је један од хитаца погодио у шаку.

Miša Ognjanović
Миша Огњановић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Седам месеци касније истражне радње и прикупљени докази довели су до двојице осумњичених који би могли бити или директни извршиоци убиства или логистичка подршка, од којих је један, како су медији пренели, брат убијеног вође навијача Црвене Звезде, а други, како је "Политика" писала, Страхиња Стојановић из Земуна.

Осумњиченог за убиство Огњановића ОДАЛА ДЕВОЈКА?! Објавила фотографију, па ОБРИСАЛА, али КАСНО (ФОТО)

Осумњиченог за убиство Огњановића ОДАЛА ДЕВОЈКА?! Објавила фотографију, па ОБРИСАЛА, али КАСНО (ФОТО)

Ко је Страхиња Стојановић?

Страхиња Стојановић доспео је у жижу јавности у августу прошле године, када је у земунском насељу Галеника експлодирао аутомобил марке "ауди" у ком је, у тренутку детонације, била бивша мисица из Шпаније Олат Билбао Гонзалес (21), али је по својим криминалним радњама одавно познат полицијским и судским органима.

Из затвора у ком је био због изазивања опште опасности изашао је у априлу прошле године, а у августу у експлозији "аудија" која је, по свему судећи, била намењена њему, тешко је повређена мисица из Шпаније, док је Стојановић стицајем околности прошао неповређен јер се баш у том тренутку вратио до стана по мобилни телефон.

КРИМИ ОБРАЧУН УМАЛО БИО ФАТАЛАН: Након бомбе и борбе за живот, шпанска мисица ПОСЛАЛА ПОРУКУ! Све због Страхиње!

КРИМИ ОБРАЧУН УМАЛО БИО ФАТАЛАН: Након бомбе и борбе за живот, шпанска мисица ПОСЛАЛА ПОРУКУ! Све због Страхиње!

Све се догодило две недеље након убиства Огњановића, те је у самом старту постало сумњиво да су ова два случаја повезана, будући да се, према информацијама које су се сада појавиле, Огњановић и сам рекао да сумња да га Стојановић са још једним мушкарцем континуирано прати.

Стојановића је иначе познавао са суђења у случају убиства брата Луке Бојовића, Николе, где се његов могући егзекутор појавио у својству сведока.

Ипак, то није прво Стојановићево појављивање на суду, будући да иза себе има бурну криминалну прошлост и изузетно шарен досије у полицијској евиденцији.

Мисица која је умало погинула у експлозији у Земуну, сада донела ОДЛУКУ, а тиче се Страхиње који је БИО МЕТА

Мисица која је умало погинула у експлозији у Земуну, сада донела ОДЛУКУ, а тиче се Страхиње који је БИО МЕТА

Страхиња је хапшен неколико пута због тешких кривичних дела, а осуђиван је због принуде и оружја. Његова блискост са кланом Шарановића огледа се у пријатељском односу који је имао са Милошем Делибашићем, Шарановићевим сестрићем, који је из аутомобила у покрету ликвидиран 2017 године у Будви.

Крваво кумство са Видаковићем

Причало се да је Страхиња у априлу 2013. на Галеници ранио кума, Милоша Видаковића, а разлог је била Видаковићева жена. Иако је знао ко га је повредио, Видаковић то полицији није желео да открије.

Такође се сумњало да је управо Стојановић наручио убиство свог кума Видаковића, које се одвило пред 500 сведока у Будви 2. јула 2013. То убиство признао је Милош Војновић, али је у оптужници као налогодавац био наведен Бранислав Шарановић.

У оптужници је такође наведено да је Стојановићев ДНК нађен у стану у Будви у коме су се крили Милош Делибашић и остали оптужени за убиство.

За учешће у тој ликвидацији, али и у ликвидацији Николе Бојовића, осуђен је и Страхињин пријатељ Славиша Новаковић, који је у бекству. Новаковић се, иначе, помињао и као учесник у егзекуцији Радета Ракоњца, пријатеља Луке Бојовића 2014.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Профимедиа

На суђење доведен са букагијама

Као једна од упечатљивих сцена свакако ће остати довођење Стојавновића са букагијама на суђење у случају убиства Бојовића и Видаковића, приликом чега је истакао да "нема IQ 20".

- С Милошем Видаковићем сам био у кумовским односима и нисмо били у сукобу. Немам ја IQ 20, па да ми се исто питање поставља на различите начине. Не желим да учествујем у овој фарси јер не могу да допринесем овом случају. Знам да се овде суди за убиства Милоша Видаковића и Бојовића, не знам ни како се зове - рекао је на суђењу Стојановић.

СВЕДОК САРАДНИК РАЗОТКРИО "ШКАЉАРСКИ КЛАН": Кораћ је ДЕСНА РУКА Луке Бојовића, а иза ОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ стоји?

СВЕДОК САРАДНИК РАЗОТКРИО "ШКАЉАРСКИ КЛАН": Кораћ је ДЕСНА РУКА Луке Бојовића, а иза ОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ стоји?

Рањавање припадника БИА

У досијеу Страхиње Стојановић стоји и да је хапшен у фебруару 2015, због сумње да је у пуцњави 21. јануара исте године на углу улица Римске и Војислава Илића ранио З. Љ. (54), припадника БИА.

Код њега је тада нађен и пиштољ. Наиме, из аутомобила марке BMW је пуцано у "ауди", у чијој близини је био "пунто", у којем је Зоран Љ. био са супругом, која је седела на месту сувозача.

policija
полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

З. је био случајна жртва обрачуна две групе, чији су припадници из кола у покрету пуцали једни на друге.

Током судског процеса који се водио против Стојановића 2014. године, интересантно је да се у Палати правде појављивао Велибор Дуњић, који је убијен само месец дана након појављивања на суду. Из овога се може закључити да Стојановић и навијачи Црвене Звезде нису први пут доведени у везу током истраге убиства адвоката Огњановића.

Крије се у Шпанији код мисице?

Иако се о Стојановићу након експлозије у јавности није говорило, то је практично уместо њега учинила његова девојка, мисица која је рањена у експлозији "аудија".

Она је поносно објавила почетком године да су се она и Стојановић венчали, поставивши на свој Инстаграм профил и заједничку фотографију, испод које је написала "Господин и госпођа Стојановић". Уз то је и променила име на профилу, у Олат Стојновић Билбао, што је Стојановића вероватно наљутило.

Како су медији масовно почели да преносе ту њену објаву, она је фотографију обрисала а име вратила на старо, након чега је написала и да није удата. Због овог поступка се сумња да се Стојановић сада скрива у Шпанији.