Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КО ЈЕ БИЛА ГОРДАНА ЂОКИЋ? Убијена крај ћерке и супруга - у поноћ је рекла ОВО и никад их више нису видели

08.10.2021. 18:19
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: СД/илустрација

Злочин какав Србија не памти догодио се прошле недеље у околини Алексинца, када је за сада непознати починилац, отео трочлану породицу Ђокић док се враћала из оближњег села Моравац где су спремали зимницу.

Мајка Гордана (56), ћерка Лидија (25) и отац Горан (57) упуцани су, а потом спаљени. Њихова тела пронађена су готово недељу дана пошто је породица пријавила њихов нестанак. Неми од бола, њихови најближи сада желе само да онај који је убио њихове најмилије буде ухваћен. О Горану, Гордани и Лидији само имају речи хвале. Не само они, већ сви који су их познавали. Са тугом у гласу причају о животима ове породице и како су живели.

СПАС ЗА УГОСТИТЕЉЕ: Ова апликација олакшава свакодневни посао, а потпуно је БЕСПЛАТНА!

СПАС ЗА УГОСТИТЕЉЕ: Ова апликација олакшава свакодневни посао, а потпуно је БЕСПЛАТНА!

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ ПОНОВО НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ! Осумњичен за прање пара - нова одлука Апелационог суда

БИВШИ ФУДБАЛЕР ЗВЕЗДЕ ПОНОВО НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ! Осумњичен за прање пара - нова одлука Апелационог суда

СРПСКИ ГЛУМАЦ ОСУЂЕН ЗБОГ ДРОГЕ! Ово је казна која га очекује

СРПСКИ ГЛУМАЦ ОСУЂЕН ЗБОГ ДРОГЕ! Ово је казна која га очекује

Како причају убијена Гордана била је домаћица која је бринула да породица има све шта јој је потребно. Увек насмејана, била је обожавана од свих. Чланови њене породице испричали су да је волела птице, које је чак и чувала у стану. Птице о којима нико није бринуо неколико дана фамилији су указали да се нешто лоше догађа са породицом.

- Гордана их никада не би оставила саме - рекла је њена снаја Верица.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

О томе колико је била обожавана говори и говор који је изречен на сахрани ове трочлане породице.

- Наша тета, жена чисте душе и најчистије намере, најпожртвованија мајко, тетко, пријатељице, храбра жено памтићемо те само по лепом. Недостајаће нам наше приче које су трајале сатима, твоји савети, љубав коју си нам пружала на свој посебан начин. Чекали смо вас сатима на породичним слављима, и шалили се на тај рачун. Радо ћемо се сећати испијених кафа које си ти посебно спремала... - прочитао је свештеник на сахрани.

Кобне вечери, како су испричали чланови породице, Гордана није ни слутила какав ће се ужас догодити. Пила је кафу са снајком, до поноћи су седеле и дружиле се. У поноћ јој је рекла: "Види колико је сати, касно је, идемо ми..." Породица их више никада није видела...

Lidija Đokić
Лидија Ђокић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Горан

Глава ове трочлане породице Горан био је поштован где год да се појави. Прави хедониста, причају најближи. Волео је да путује са супругом и ћерком, а сваки слободан тренутак користио је да буде са својом породицом. Марљиво је радио, а како су његови најближи рекли послове око мењачнице је обављао сам, јер се више пута нашао на мети разбојника, те жени и ћерки није дозвољавао да му помажу и раде тамо.

Горан је, како сви причају, новац увек носио у својој близини, а сумња се да је место где га је крио био управо аутомобил у којем су убијени.

Лидија

Лидија је, како причају њихови најближи, била прави анђео. Родитељи су је добили касно, а о њој су бринули максимално. Кажу, држали су је као мало воде на длану, а ћерка је за родитеље била јако везана. Увек насмејана била образована, културна, добра, привржена породици, живела је мирно. Завршила је Вишу пословну школу струковних студија у Лесковцу. Није имала дечка. Време је волела да проводи са породицом, са њима је често путовала, тако је провела и последње дане.

На сахрани, јецаји су се проламали гробљем у Алексинцу.

- У конзумирању лепоте земаљског живота могли смо да учимо од њих. Са њима је све било посебно лепо. Драгом богу је требало мало више времена да састави дивну душу наше Лиде па је зато била тако посебна. Мали, плави, насмејани зврк. Чекали смо је, а када смо је дочекали онда смо је потпуно размазили. Док се окренеш мали зврк расипао пола сока по поду, погледаш је, а она насмејана до ушију. Помислиш да ли можеш више волети ово дете. тетино и течино испуњење снова и зеница у оку. Можда није постојало вољеније дете од наше Лиде од стране њених родитеља, за њу су могли да скину и звезде са неба - прочитано је на сахрани.

Подсетимо, прошле недеље на сеоском бедему, крај Јужне Мораве, откривена су угљенисана тела Горана, Гордане и Лидије Ђокић из Алексинца који су под још увек, званично неутврђеним околностима, нестали 26. септембра. Њихов спаљени аутомобил "пасат" пронађен је недалеко од Тешице, 12 километара од места где су нађена тела.

Док траје опсежна полицијска потрага за починиоцима монструозног злочина, Моравчани живе у страху.

- Страх се увукао свима под кожу. Убица још није откривен, па како онда да будемо спокојни када су монструми и даље на слободи и још се не зна ко су и одакле су. Где баш у наше село дођоше - прича једна мештанка Моравца.

Њен комшија каже да када год падне мрак улице се опустоше.

- Не мож’ ни куче да видиш да претрчи са једне на другу страну пута, а камо ли човека. Сви се замандалили у своја дворишта и куће. Ово убиство све нас је дубоко потресло. Еј, да ти човеку побијеш целу фамилију, па да их спалиш, па шта има црње од тога - рекао је комшија.

Подсетимо, полиција је у суботу пронашла спаљена тела власника мењачнице из Алексинца, Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), шест дана од нестанка, у рупи у атару села Моравац, 12 километара даље у селу Тешица био је њихов аутомобил "пасат", који је такође спаљен.

Више вести о нестанку и убиству породице Ђокић погледајте ОВДЕ.