Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КО ЈЕ БИЛА РАДА МАТИЋ КОЈА ЈЕ ИЗНЕНАДА ПРЕМИНУЛА? Са Зораном Марјановићем веже је афера, веровала да су Јелену убиле секте

08.09.2021. 11:54
Пише:
Србија Данас/Курир
Rada Matić
Рада Матић / Извор: Фото: Друштвене мреже/Србија Данас

Била је један од чланова Фејсбук групе "Подршка Зорану Марјановићу"

Радмила Матић (41), из Беча, жена која је тврдила да се месец дана после убиства певачице Јелене Марјановић дописивала са њеним супругом Зораном, преминула је прошлог петка, а у суботу ће бити сахрањена на локалном гробљу код Коцељеве.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ЂУРЂЕВА! Смрскани и преврнути аутомобили у каналу, секу возила да би извукли путнике

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ЂУРЂЕВА! Смрскани и преврнути аутомобили у каналу, секу возила да би извукли путнике

БЕОГРАЂАНИН УХАПШЕН У АКЦИЈИ "ГНЕВ" КОД ЧАЧКА: Полиција му у колима пронашла више од три килограма дроге (ФОТО)

БЕОГРАЂАНИН УХАПШЕН У АКЦИЈИ "ГНЕВ" КОД ЧАЧКА: Полиција му у колима пронашла више од три килограма дроге (ФОТО)

"ПРОНАШЛА ЛОКВУ КРВИ ИСПРЕД СТАНА" Полиција трага за младићем који је са раном на стомаку тумарао по згради и оставио крваве трагове

"ПРОНАШЛА ЛОКВУ КРВИ ИСПРЕД СТАНА" Полиција трага за младићем који је са раном на стомаку тумарао по згради и оставио крваве трагове

Иначе, Матићева је први пут 2016. доспела у центар јавности, када је обелодањено њено експлицитно дописивање са Зораном Марјановићем, иначе супругом убијене певачице Јелене Марјановић.

- Живим у Бечу, радим негу старих, а у Аустрији сам 11 година. Путем медија сам сазнала за то убиство, видела сам у новинама. Јелену и Зорана нисам познавала, тад сам први пут чула за обоје, рекла је Матићева и навела да је прва ступила у контакт са Зораном. На питање да ли је Зоран убио супругу, одговорила је: - Мислим да Зоран није, али мислим да зна ко је - изјавила је пре 5 година Матићева у једној емисији на ТВ Пинку и додала да сумња да је у убиство умешана секта.

Јелену убиле секте?

- Мислим да је Јелена жртва секте. Чини ми се да је Јелена приложена као жртва. Верујем да је Зоран припадник секте, јер је непрестано причао о Христовим витезовима и да он има кључ спасења - изјавила је Матићева једном приликом.

Она је у интервјуу једном београдском магазину открила шта јој је Зоран признао и од којих детаља јој се ледила крв у жилама:

Након годину дана од како је пратила и провоцирала Зорана Марјановића, Рада Матић поново је дала интервју како верује да је породица Марјановић починила ритуални злочин по налогу секте.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас

- Сигурна сам сто одсто да се дрогирао. Он је дан и ноћ био надрогиран, а сем дрога стално је користио таблете за смрење. Они су сви породично на таблетама, али не због туге и стреса већ да се неком нешто не омакне и да што смиреније причају како се не би одали - каже Рада и додаје да је Зоран ипак једне ноћи рекао нешто веома чудно:

- Рекао ми је да је добро што је Јелена убијена и што је тако испало јер би иначе видела неко веће зло, а сада је слушкиња творца - испричала је раније Рада Матић.

Пружала подршку Зорану

Иначе, она је била један од чланова Фејсбук групе "Подршка Зорану Марјановићу", која је настала већ у првим данима истраге убиства певачице, у тренутку кад се већ увелико у медијима спекулисало да је Зоран убица. Њих двоје су комуницирали најпре путем те групе, да би потом дописивање наставили преко Вајбера. Поруке ласцивне садржине - који никако нису приличиле човеку коме је супруга брутално убијена, а који је истовремено у јавности покушавао да остави утисак уцвељеног удовца - доспеле су у јавност.

Након, ове афере у јавности око порука са Зораном Марјановићем, Матићева је 2018. године отворено подржала Амела Сејфовића, осуђеног на 14 и по година за пљачку банке на Илиџи из које је у новембру 2015. године однесено 300.000 КМ и убиство случајног пролазника, бициклисте Кема Башића. Наиме, Рада је на свом Фејсбук профилу крајем јуна "шеровала" страницу која носи назив "Подршка и правда за Амела Сејфовића", илустровану бројним емотиконима срца.

Држала Јеленину слику у стану

На дан када је певачица рођена и када је породица постављала споменик 2016. године, Матићева је на Фејсбуку објавила своју фотографију са сликом убијене певачице поред кандила и ногама мистериозне особе у позадини. Мајка покојне певачице, питала се "шта ће њој фотографија моје ћерке".

- Када сам боље погледала фотографију, обузела ме је нека језа. Прво сам видела Јецину слику, а потом нисам могла да верујем својим очима. Иза ње су се виделе нечије ноге. У првом тренутку ми је прошло кроз главу да је то Јеленин леш. Да зло буде веће, она је ту фотографију објавила на Јецин рођендан - каже за Курир једна од певачициних пријатељица.Она додаје да је та фотографија не би можда толико узнемирила да се зна ко је убица.