Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕБЕО ДОСИЈЕ "УБИЦЕ НА ТРОТИНЕТУ" Извор открива како је Стефан од СИТНОГ криминалца убио Жижића, након чега је МУЧКИ ПРЕТУЧЕН

06.05.2022. 22:42
Пише:
Србија Данас/Курир
Luka Žižić
Лука Жижић / Извор: Фото: TwitterPrintscreen/zoranceran2

Овај Краљевчанин је раније привођен због ситнијих кривичних дела - крађа, поседовања наркотика, туча...

Стефан М. (23) из Краљева, који је прекјуче ухапшен у родном граду због сумње да је 28. априла на Новом Београду ликвидирао Луку Жижића (37), власника кафића "Ритуал", добро је познат полицији, а до сада је хапшен 12 пута и осуђиван три.

ДВА "СИТНА" КРИМИНАЛЦА И ДВА БРУТАЛНА УБИСТВА! Језива сличност: ликвидација Жижића одрађена по овом рецепту (ФОТО)

ДВА "СИТНА" КРИМИНАЛЦА И ДВА БРУТАЛНА УБИСТВА! Језива сличност: ликвидација Жижића одрађена по овом рецепту (ФОТО)

ХОРОР У ПИРОТУ! Старац (68) силовао десетогодишњу девојчицу

ХОРОР У ПИРОТУ! Старац (68) силовао десетогодишњу девојчицу

НА САХРАНУ УМЕСТО НА СЛАВУ: Трагична судбина Марка (38) и његовог млађег сина (8) - старији син и ТРУДНА ЖЕНА још у болници

НА САХРАНУ УМЕСТО НА СЛАВУ: Трагична судбина Марка (38) и његовог млађег сина (8) - старији син и ТРУДНА ЖЕНА још у болници

Овај Краљевчанин је раније привођен због ситнијих кривичних дела - крађа, поседовања наркотика, туча...

- Први пут је осуђен пред Основним судом у Краљеву 2. октобра 2020. због кривичног дела неовлашћеног држања дроге, и то на три месеца затвора условно, са роком провере од годину дана. Само два месеца касније, 1. децембра, поново је осуђен због наношења тешких повреда. Тада је кажњен са шест месеци затвора условно, с роком провере од две године - потврђено је Куриру у краљевачком суду. Они су додали да је Стефан М. и трећи пут осуђен пред истим судом.

Дрога, туче, крађе

- Он је 3. августа 2021. осуђен на новчану казну од 180.000 динара због крађе возила и угрожавања јавног саобраћаја. Казну је био дужан да уплати у року од 30 дана од правоснажности пресуде, а уколико то не учини, новчана казна му се замењује затворском, и то тако што један дан у затвору представљала 1.000 динара - објашњено је.

Мотив непознат

Испитује се ко је наручилац

Мотив ликвидације Луке Жижића и даље је непознат. Његови пријатељи и комшије тврде да он није био криминалац, већ културан и пристојан човек. Многима је запало за око да му је читуљу у новинама дао контроверзни црногорски бизнисмен Брано Мићуновић.

- Очито да је Стефан М. ангажован да га убије, не верујемо да је клинац сам дошао да убије Жижића. Сада се испитује ко му је платио да почини злочин и због чега - каже извор.

Kraljevčanin
Краљевчанин / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Извор каже да не чуди што је Стефан М. сада осумњичен и за тешко убиство.

- Једноставно, дечко се одувек кретао у мутним круговима и правио разне глупости. Сигурно се упетљао с мало опаснијим људима. Не верујемо да је добио неки велики новац за ову "услугу". Више нам личи на то да је остао дужан или нешто попут тога, па је морао да се реваншира - објашњава извор упознат са случајем.

Шта се дешава?

Краљево као гето

Интересантно је да је и Лазар И. (25), осумњичен за убиство Александра Шарца, који је у новембру 2020. ликвидиран у ТЦ "Ушће" у Београду, из Краљева и има сличну биографију као и сада ухапшени Стефан М.

- Лазар је, као и Стефан, од ситног криминалца постао плаћени убица. Његов досије је мало богатији од Стефановог. Он је наводно хапшен чак 100 пута, и то због крађе патика, обијања трафика, крађе кола, туча, убадања ножем... - подсећа извор.

- Откако се у Краљеву прочуло да је и Жижићев убица из овог града, неки су Краљево прозвали гетом и регрутним центром за плаћене убице.

Краљевчанин је јуче саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Београду и бранио се ћутањем, након чега је тужилаштво затражило да му се одреди притвор.

- Осумњиченом се на терет ставља тешко убиство на подмукао начин и кривична дела изазивање опште опасности и недозвољено оружје. На саслушању је искористио законско право да не износи одбрану - потврђено је за Курир.

Пресуде

2. октобар 2020. - Осуђен условно на три месеца затвора са роком провере од годину дана због неовлашећеног држања дроге
1. децембар 2020. - Осуђен на шест месеци условно са роком провере од две године због наношења тешких телесних повреда
3. август 2021. - Осуђен на 180,000 динара новчане казне због крађе возила и угрожавања безбедности јавног саобраћаја
Подсетимо, Стефан М. је кобног дана ушао у кафић "Ритуал" и питао да ли може до тоалета. Када је изашао, пришао је столу за којим је седео Жижић и с пола метра почео да пуца. Жижићеви другови и брат скочили су на егзекутора и почели да га бију. Жижићев брат је дограбио нож да га закоље, али су га другови спречили, што је овај искористио и побегао на електричном тротинету.

Кокаин и паре

- Камере из кафића су снимиле злочин и лице убице. Био је обучен у радно одело, имао је качкет, маску преко уста и рукавице. Док су га тукли, спао му је качкет, рукавица и маска, а на месту злочина је остао и пиштољ, као и трагови његове крви. Његов ДНК већ постоји у бази, па истражитељима није било тешко да га идентификују - објашњава извор.

Стефан М. је после злочина побегао у свој родни град, где је седам дана касније и ухапшен.

- Нађен је у штек-стану. Код себе је имао пар хиљада евра и мању количину кокаина и марихуне. Имао је и видљиве повреде по глави - додаје извор.