Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРИСТИНИ ПУЦАО У ГЛАВУ ЗБОГ 10.000 ДИНАРА? Сребрић тражи да иде у кућни притвор, а у затвору урадио нешто незамисливо

30.08.2023. 17:23
Пише:
Србија Данас/Информер/Вечерње Новости
Kristina Kaplanović
Кристина Каплановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Kristina Каплановић

Недостаје кључних пет минута пред сами тренутак убиства, а браниоци сматрају да је неко њима манипулисао и секао их.

Милош Сребрић, звани Флекица, оптужен за убиство Кристине Каплановић (19) на бензинској пумпи у Великом Мокром Лугу у Београду 2017. године, налази се у изолацији у притвору и против њега је покренут дисциплински поступак.

О овоме је Виши суд у Београду, који суди Сребрићу за тешко убиство, обавестио управник затвора.

СНИМАК УБИСТВА КРИСТИНЕ ЈЕ МОНТИРАН?! Поништена пресуда за свирепу ликвидацију у Малом Мокром Лугу - суд наложио РЕКОНСТРУКЦИЈУ догађаја

СНИМАК УБИСТВА КРИСТИНЕ ЈЕ МОНТИРАН?! Поништена пресуда за свирепу ликвидацију у Малом Мокром Лугу - суд наложио РЕКОНСТРУКЦИЈУ догађаја

"НИШТА НИЈЕ ДОВОЉНО ДА МИ ВРАТИ ДЕТЕ" Реакција Кристининог оца на пресуду Милошу Сребрићу (ФОТО)

"НИШТА НИЈЕ ДОВОЉНО ДА МИ ВРАТИ ДЕТЕ" Реакција Кристининог оца на пресуду Милошу Сребрићу (ФОТО)

ПУЦАО ЈОЈ У ГЛАВУ ЗБОГ 10.000 ДИНАРА: Ово је казна Сребрићу за убиство Кристине Каплановић на бензинској пумпи

ПУЦАО ЈОЈ У ГЛАВУ ЗБОГ 10.000 ДИНАРА: Ово је казна Сребрићу за убиство Кристине Каплановић на бензинској пумпи

Против Сребрића је поведен дисциплински поступак, јер је означен као вођа групе која је мучила и малтретирала једног притвореника. Тај човек је дао изјаву Управи и испричао ко га је све од других притвореника и како малтертирао, а због задобијених повреда је на крају завршио у болници на ВМА.

Ово је био и један од разлога зашто је судско веће које суди Сребрићу јуче одбило да му укине притвор и замени га за кућни. Сребрићев бранилац, Владан Јевтић, претходно је поднео такав предлог суду, наглашавајући да је Сребрић већ шест година и 13 дана у притвору, што је најдужи притвор у Окружном затвору у Београду. Он каже да не постоје материјални докази да је Сребрић починио кривично дело тешко убиство девојке на пумпи и да се цео случај заснива на исказима Стефана Роквића, осуђеног за непријављивање кривичног дела и радника пумпе Дарка Станкова.

Иначе, Сребрићева одбрана предложила је да суд затражи од МУП-а снимак који су узели са пумпе и да се са хард-диска извади и пренесе цео материјал који су у периоду убиства Кристине Каплановић снимиле све надзорне камере и достави тужилаштву и одбрани. Сада се у судским списима налазе само делови снимака, недостаје кључних пет минута пред сами тренутак убиства, а браниоци сматрају да је неко њима манипулисао и секао их.

Kristina Kaplanović
Кристина Каплановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Kristina Каплановић

Подсетимо, Апелациони суд усвојио је жалбу одбране Милоша Сребрића који је првостепено осуђен на 30 година затвора за убиство Кристине Каплановић, раднице бензинске пумпе и наложио поновно суђење, које је у току.

Убијена девојка била је радница на бензинској пумпи, а осумњичени је наводно кобног дана дошао да је опљачка и пуцао је девојци у главу.

Кристини Каплановић је хицем из пиштоља тешко ранио пљачкаш пумпе на аутопуту Београд-Ниш у Великом Мокром Лугу, метак је разнео мозак, а један део је чак излетео напоље, тако да јој није било спаса.

За трагично настрадалу Кристину у родном селу Вилово код Нове Вароши имају само речи хвале, као и за њене родитеље и две млаше сестре.

- Живели су скромно од једне пензије и од онога што зараде од пољопривреде. Имају неколико крава, а обрађују и земљу. Кристина се није либила ниједног сељачког посла, родитељима је помагала у пољу, око стоке и у кући, али то јој није била препрека да буде добар ђак. А сваки дан је путовала десетак километара у град, у школу - испричали су мештани. Кристина је завршила Техничку школу у Новој Вароши, а у Београд је дошла 2016. када је полагала пријемни испит за Вишу пословну школу.

- Рекли су нам да је она отишла до касе да узме мобилни и да је у тај моменат иза пумпе, из шуме, искочио пљачкаш, који је ухватио Кристининог колегу за раме и гурнуо га. Рекао им је: "Склоните се, ово је пљачка!", а све време је држао пиштољ на рамену Кристининог колеге. Кристина је покушала да се склони, али како је разбојник ударио њеног колегу по рамену, пиштољ је опалио и она је пала - ispričalli су тада Кристинини рођаци.

Он додаје да је пљачкашев пиштољ сигурно био репетиран и да је одмах побегао у шуму.

- Сви смо у шоку, а Кристину смо могли само накратко на видимо у Ургентом центру. Глава јој је била у завојима, а она се није будила из коме. Сви који смо је видели дозивали смо је, али она нас није чула. Убио је једно дивно дете, за које нико није ружну реч рекао. Нека убицу стигне божја казна, ми немамо снаге ни за шта - рекао након убиства Кристинин рођак из Београда.