Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРВАВА ОСВЕТА ШКАЉАРАЦА! Испливали нови детаљи из истраге - спремали бомбе за Звицерове полицајце

06.12.2021. 21:54
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Србија Данас

Милан Брајовић звани Фитиљ и Зоран Перовић су били задужени да прикупљају податке о месту становања специјалног тужиоца Саше Чађеновића и двојице Лазовића.

Баранин Стефан Мићић (29) требало је, по наређењу шефова "шкаљарског клана", да постави бомбу под ауто тројице високопозиционираних црногорских полицајаца за које су сумњали да директно раде за Радоја Звицера, првог човека "качвана", показују нови детаљи из истраге обрачуна две мафијашке групе.

Садњом једног дрвета годишње се елиминише 21 килограм карбонског отиска

Садњом једног дрвета годишње се елиминише 21 килограм карбонског отиска

ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ, ТУКАО И СКИДАО ДО ГОЛЕ КОЖЕ! Стравична тортура над девојком - ево каква је пресуда

ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ, ТУКАО И СКИДАО ДО ГОЛЕ КОЖЕ! Стравична тортура над девојком - ево каква је пресуда

НА БАДЊЕ ВЕЧЕ УБИО БИВШУ ПАРТНЕРКУ И ЊЕНЕ РОДИТЕЉЕ ПРЕД ДЕТЕТОМ (4): Добио доживотну казну затвора - ово су његове речи (ВИДЕО)

НА БАДЊЕ ВЕЧЕ УБИО БИВШУ ПАРТНЕРКУ И ЊЕНЕ РОДИТЕЉЕ ПРЕД ДЕТЕТОМ (4): Добио доживотну казну затвора - ово су његове речи (ВИДЕО)

ЧЕКАЛИ СМЕНУ

Такође, планирана је и ликвидација главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, специјалног тужиоца Саше Чађеновића, Барана Јасмина Османагића и Николе Д. и Подгоричанина Марка Јанковића.

- Специјално државно тужилаштво је дошло до сазнања да је Мићић прихватио задатак који је добио од Јована Вукотића и Слободана Кашћелана да ликвидира Зорана Лазовића, некадашњег помоћника директора Управе полиције, и још двојицу службеника управе - Зорановог сина Петра и Ивана Ђоковића. План је био да буду побијени одмах пошто буду смењени због шуровања са "кавачким кланом" - преносе извори црногорских медија.

Декодиране поруке из скај телефона

- Ево веле Чађеновић нуди споразум за Данијелу. Он је луд човек, а само да га макну разнећу га у 100 комада и њега и брата му

- Ошегат и њега (Катнића) и Ћађеновића

- Љигав онај Чађеновић

- Само да га макну, убити смеће

- Е који скот

- То намерно ради та фукара глибава, да ће га маћ' само

- А само да га макне, он је мртав човек

Милан Брајовић звани Фитиљ и Зоран Перовић су били задужени да прикупљају податке о месту становања специјалног тужиоца Саше Чађеновића и двојице Лазовића.

- Треба их разнети кад их макну с посла. Када се расформира Специјално државно тужилаштво, њих треба одрадити. Па много је лакше кад их смене све, брате. А мораш се пазити, брате мој. А ђе, видиш ти то што се ради, мој брате - гласи једна од порука с криптованог скај телефона које су успеле да декодирају стране службе, а коју су вође "шкаљараца" послале преко Баранина Стефана Ђукића.

Мада се у списима СДТ тврди да су Ђукић и Подгоричанин Емил Тузовић целу акцију осмислили из украјинског затвора, где се налазе због покушаја атентата на Звицера (погледај оквир), основано се сумња да иза свега стоје Вукотић и Кашћелан. Наиме, они никад нису крили да су отац и син Лазовићи били већи непријатељи клана него Звицер и Кашћелан.

Преживео кишу метака

Стефан Ђукић и Емил Тузовић налазе се у затвору у Украјини под сумњом да су хтели да убију Радоја Звицера. Они су тада на шефа "кавчана" испалили кишу метака, али га је спасла супруга Тамара, која је запуцала на нападаче. Упркос тешким повредама, преживео је, потом изручен Црној Гори, одакле је побегао пре хапшења, очигледно по дојави.

Tamara Zvicer
Тамара Звицер / Извор: Фото: детецтиве-инфо. цом.уа

На црногорској оптужници због планирања убиства високих полицијских функционера се налазе још осморица "шкаљараца".

Стефан Мићић, који је требало да убије Лазовиће, хапшен је 2014. у Будви, након што је полиција у његовом аутомобилу пронашла око 120 грама кокаина. Његов брат Марко Мићић (31) убијен је у мају те године у Бару - с више хитаца погодио га је суграђанин Ненад Мрдак.

Мићићи су, према полицијској евиденцији, били блиски клану који је некада водио покојни Лука Ђуровић.

НА СЛАВИ С ВЕЉОМ

- Зоран Лазовић је као први полицајац Службе за борбу против криминала и корупције функцију користио да пружи максималну заштиту "кавчанима". Не само да је пружао логистику за нарко-бизнис већ је радио о глави, првенствено Вукотићу. Откривено је и да је Петар Лазовић био на слави код Радоја Звицера у Котору, где су међу гостима били и Веља Невоља и Маре Миљковић - откривају полицијски извори.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Вукотић и његови сарадници су месецима живели у тоталној илегали, страхујући за живот, а Јовица се два пута за само пола године нашао на мети нападача.

Судији поломити и руке и ноге

Припадници "шкаљарског клана" месецима су пратили кретање судије Специјалног одељења подгоричког Вишег суда Биљане Ускоковић, чекајући погодан тренутак да јој металном палицом поломе обе ноге и тако је спрече да настави суђење појединим члановима ове групе.

Напад није требало да буде плаћен новцем, већ кокаином.

- Ово је био јасан показатељ "шкаљарцима" да су Лазовићи на директној вези са Звицером. Зоран је био најважнији део безбедносне структуре Црне Горе, врло важан и пре функције у МУП, будући да је раније био особа која је практично годинама оперативно руководила црногорском Агенцијом за националну безбедност и особа која је на вези држала све најзначајније личности црногорског подземља. И оне који су подземље држали под својом контролом и оне који су им све то време били политички заштитници - закључују саговорници из црногорске полиције.