Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КРВАВИ ТРАГ балканског "ШАКАЛА": Чаба после БРУТАЛНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ прошао ЦЕЛУ ЕВРОПУ, пиштољи КРИЈУ ТАЈНЕ (ФОТО/ВИДЕО)

07.03.2019. 07:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
Čaba Der
Чаба Дер / Извор: Фото: Pink.rs/Instagram/PrintScreen/dercaba80

Плаћеник Чаба Дер (39) осумњичен за три убиства у различитим државама Европе, од прве ликвидације до петка и хапшења у Прагу, током "рада" прешао је на хиљаде километара, и то са лажним документима.

За Дером су због егзекуција трагале су Мађарска, Холандија и Србија, а само десет месеци пре него што је убио Ивана Сердушића у амстердамском ресторану, босанска полиција га је ухапсила и тако спречила ликвидацију Алана Кожара, вође барске криминалне групе.

НАСМЕЈАНИ УБИЦА ОДЛУЧИО ДА ПРОПЕВА: Чаба Дер открива наручиоце ликвидација и шта раде ДВА НАЈЈАЧА КЛАНА

НАСМЕЈАНИ УБИЦА ОДЛУЧИО ДА ПРОПЕВА: Чаба Дер открива наручиоце ликвидација и шта раде ДВА НАЈЈАЧА КЛАНА

- После одслужене казне због убиства Бранислава Јелачића, Дер је на слободи издражао само седам месеци. Из затвора је пуштен у фебруару, а већ у септембру је ухапшен и тада је босанској полицији признао да је требало да ликвидира Алана Кожара - каже особа упозната са истрагом.

Čaba Der
Чаба Дер / Извор: Фото: Youtube/printscreen/Republika

Од септембра 2017. до јула месеца наредне године, када је у Амстердаму убио Ивана Сердушића, његов опус рада је непознаница за европске полиције.

- Десет месеци је веома дуг период за неког за кога се зна да је за упола краће време убио три особе. Управо због тога ће се вештачити пиштољи нађени код њега приликом хапшења да би се установило да ли је повезан са још неком ликвидацијом, чији се извршилац сада води као непознат. Оно што је засад извесно је да је 30. јула прошле године убио Сердушића у Амстердаму, као и да је непуна два месеца касније ликвидирао и мађарског бизнисмена Ласла В. у Будимпешти. "Затишје" између убистава у Будимпешти и Београду, када је ликвидирао Небојшу Марковића, трајало је само три и по месеца - наводи особа упозната са случајем.

"Надам се да ће ускоро наћи ЈЕЛЕНИНОГ УБИЦУ" Тетка убијене певачице из Борче ТРИ ГОДИНЕ ЧЕКА НА ОПТУЖНИЦУ!

"Надам се да ће ускоро наћи ЈЕЛЕНИНОГ УБИЦУ" Тетка убијене певачице из Борче ТРИ ГОДИНЕ ЧЕКА НА ОПТУЖНИЦУ!

Да ли је у том раздобљу убио још некога, и по чијој наруџбини, биће утврђено у сарадњи европских полиција.

- Оно што је занимљиво у његовом случају је да се после "одрађеног посла" у иностранству враћао у Нови Сад, где му је, могло би се рећи, била база. Није се крио, имао је обичај да седи у кафићима у центру "српске Атине", али ни са ким од виђених криминалаца није се дружио. Бар не јавно - каже наш извор и додаје да је Дер у то време био слободан човек јер је прву потерницу за њим расписала Мађарска, и то тек у новембру.

Упркос томе, Дер је у Србији, до убиства Небојше Марковића, могао слободно да се креће јер у домовини није био осумњичен ни за један злочин, а ми своје држављане (без обзира што има и мађарско држављанство) не изручујемо осим ако немамо билатерални уговор.

Ко је рођени брат убијеног навијача Црвене Звезде, осумњичен да је убио Огњановића? Ту је и СВЕДОК САРАДНИК

Ко је рођени брат убијеног навијача Црвене Звезде, осумњичен да је убио Огњановића? Ту је и СВЕДОК САРАДНИК

- Претходна два пута када је хапшен, у Новом Саду и Сарајеву, био је спреман за сарадњу са истражитељима и одао је по чијем је налогу убио или требало да неког ликвидира. Засад има доказа за три ликвидације и прети му максимална казна, без обзира којој држави буде изручен. Управо због тога могуће је да открије наручиоце ликвидација, али и да можда призна још неке своје жртве - констатује наш саговорник.

Бранислав Јелачић

Нови Сад - 11. мај 2004.

Прва жртва Дера био је Бранислав Јелачић, члан криминалне групе “Фирма”, кога је ликвидирао у ресторану “Марина”, наочиглед бројних гостију, и то по налогу Војислава Шкрбића. Био је осуђен на 15 година затвора, а иза решетака провео је мало мање од 13 година.

ПОКУШАЈ УБИСТВА КОД ЛЕСКОВЦА! Ухапшени осумњичени за напад ножем!

ПОКУШАЈ УБИСТВА КОД ЛЕСКОВЦА! Ухапшени осумњичени за напад ножем!

Алан Кожар

Сарајево - 20. септембар 2017.

Седам месеци по изласку из затвора, Дер је ухапшен у Сарајеву и то са Баранином Марком Гојчевићем. Код њих су нађени аутоматски пиштољи са пригушивачима, а сумњало се да је требало да ликвидирају Алана Кожара, вођу барске криминалне групе, као освету за убиство Армина Муше Османагића.

Иван Сердарушић

Амстердам - 30. јул 2018.

Холанђанина пореклом из Хрватске Ивана Сердарушића (62) Чаба Дер је ликвидирао хицем из пиштоља наочиглед бројних гостију италијанског ресторана у коме је седео. Камере су снимиле његово кретање, а на месту злочина оставио је ДНК траг. Верује се да је Сердарушићево убиство наручено због шверца 100 килограма кокаина.

Стигла вештачења у случају Марјановић: ПОЗНАТ СЛЕДЕЋИ КОРАК ЗА ПРОНАЛАЗАК УБИЦЕ

Стигла вештачења у случају Марјановић: ПОЗНАТ СЛЕДЕЋИ КОРАК ЗА ПРОНАЛАЗАК УБИЦЕ

Ласло В.

Будимпешта - 20. септембар 2018.

У престоници Мађарске, Чаба Дер је на паркингу убио контроверзног бизнисмена Ласла В. Жртви, коју је приморао да клекне, пуцао је у главу, а затим тело бацио у поток. Претпоставља се да је убиство наручено, а у колима Ласла В. нађени су новац и дрога.

Небојша Марковић

Београд - 5. јануар 2019.

Жртву је убио док је вадила дечја колица из аутомобила у насељу Баново брдо. Ликвидацију су снимиле камере, а Дер се смејао. После злочина, одвезао се у “пунту” у коме га је довезао саучесник Суботичанин Ален Циглер, који је неколико дана после злочина ухапшен.