Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КУЋА КОЈА КРИЈЕ ТАЈНУ! Мајке и даље плачу за својим синовима: Верујем да он зна где су му кости, јер ме је уверавао да је убијен и да га нико није мучио

19.12.2022. 19:08
Пише:
Србија Данас/Дан
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: ekarta.me

Специјално државно тужилаштво испитује да ли је било пропуста у истрази о убиству Барана Дамира Хоџића и Адиса Спахића.

Они су, наводно, ликвидирани у једној кући у Стањевића Рупи код Спужа, а за то кривично дело се сумњиче Вељко Беливук и Марко Миљковић, који су, према наводима истражних органа, били испостава "кавачког клана". Сумња се да су Хоџић и Спахић ликвидирани хицима из пиштоља 14. октобра 2020, а њихова тела никада нису пронађена.

Специјално државно тужилаштво ухапшеног специјалног тужиоца Сашу Чађеновића, између осталог, сумњичи да је 18. августа 2021. године прикрио да су наводни чланови "кавачког клана" Радоје Звицер, Милан Вујотић, Драган Кнежевић и Радоје Живковић организатори убиства Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића.

ЈЕДАН КЛИК И НЕМА ТЕ! Са Аном је пало доста криминалаца, а овом опцијом лоцирани су непријатељи пред ликвидацију

ЈЕДАН КЛИК И НЕМА ТЕ! Са Аном је пало доста криминалаца, а овом опцијом лоцирани су непријатељи пред ликвидацију

ПРИКРИВАО УБИЦЕ, ПА ПЛАКАО СА ЊИХОВИМ МАЈКАМА! Специјални државни тужилац радио за кавчане, испливавају све бизарнији детаљи

ПРИКРИВАО УБИЦЕ, ПА ПЛАКАО СА ЊИХОВИМ МАЈКАМА! Специјални државни тужилац радио за кавчане, испливавају све бизарнији детаљи

ОВАКО ЈЕ СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ "ЧИСТИО" ЗА КАВЧАНИМА! Рогановић остао без обе ноге, убили му оца и брата - али НИЈЕ ЗАВРШИО ИЗА РЕШЕТАКА

ОВАКО ЈЕ СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ "ЧИСТИО" ЗА КАВЧАНИМА! Рогановић остао без обе ноге, убили му оца и брата - али НИЈЕ ЗАВРШИО ИЗА РЕШЕТАКА

- Није покренуо кривични поступак против организатора криминалне организације Радоја Звицера и истакнутих чланова криминалне организације Милана Вујотића, Драгана Кнежевића, Радоја Живковића и других на начин што је, поступајући по кривичној пријави Управе полиције - Одсека за сузбијање тешких кривичних дела поднетој против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Небојше Јанковића и Ратка Живковића... у наредби за спровођење истраге изоставио Радоја Звицера, Милана Вујотића, Драгана Кнежевића и Радоја Живковића, који су у кривичној пријави наведени као Н.Н. лица – пише, између осталог, у наредби СДТ-а за спровођење истраге против Чађеновића.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Напомињу да је навео њихове пин кодове на скај ECC апликацији, иако му је пре 31. марта 2021. године било познато које користе, "чиме им је прибавио корист у виду невођења кривичног поступка и омогућавања бекства".

Представници тужилаштва, према сазнањима, контактирали су и са породицама убијених Хоџића и Спахића како би од њих прибавили одређене информације.

То потврђује и изјава Сабахете Хоџић, мајке Дамира Хоџића, која је потврдила да су позвани у тужилаштво како би испричали шта су они као породица истраживали око убиства и где им нису допуштали да даље испитују. Она је прокоментарисала и хапшење Чађеновића.

- Непрестано сам понављала свима, а поготову њему: ви радите на случају јер сте их ви и одрадили. Не може један тужилац да плаче за мојим дететом, а и не зна га. Знала сам да се крије нешто иза, а сада све испливава – казала је Хоџић.

Adis Spahić
Адис Спахић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

О убиствима Хоџића и Спахића на суђењу Беливуковој групи у Специјалном суду у Београду говорио је Срђан Лалић, сведок окривљени. Он је испричао да су њих двојицу убили Беливук, Миљковић и Небојша Јанковић, а да им је кућу у којој је злочин почињен обезбедио Радоје Живковић, иначе рођак Радоја Звицера, који слови за вођу "кавачког клана". Живковић је у међувремену ухапшен у Турској због сумње да је организовао убиство Јована Вукотића, наводног вође "шкаљарског клана".

Мајка Адиса Спахића, Мирсада Спахић, након хапшења Саше Чађеновића за "Курир" је изјавила да је у шоку.

- У шоку сам јер је предмет у вези са мојим сином био код њега. Ја сам му веровала. Обећавао ми је да ће све решити и да има доказе за његово убиство, ако већ јесте убијен. Пре само неколико дана, 1. децембра, била сам код њега, да замолим да идем у Турску на суђење Радоју Живковићу, само да га у очи погледам. Исто сам га молила и за суђење групи Вељка Беливука у Београду, обећао је и да ћу тамо моћи да одем, али се ни то никада није десило. Нисам имала избора, морала сам да верујем човеку који ми је био једина нада. Само сам захтевала да ми дају неки доказ да ли ми је син жив или мртав. Заиста сада не знам на кога да рачунам и коме да се обратим - казала је Мирсада Спахић.

Према њеним речима, Чађеновић јој је говорио да зна да Спахић није криминалац и обећавао да ће све решити.

- Верујем да он зна где су кости мог сина, јер ме је уверавао да је Адис убијен и да га нико није мучио. Гарантовао ми је да ће га наћи, али то се није десило - рекла је Спахић.