Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КУМ ДЕВОЈЧИЦА ИЗ ОБРЕНОВЦА ОПИСАО КАКО ЈЕ ЗАТЕКАО ЊИХОВА БЕЖИВОТНА ТЕЛА! Испитује се кривична одговорност мајке

04.10.2021. 20:02
Пише:
Србија Данас/Блиц
devojčice Obrenovac
девојчице Обреновац / Извор: Фото: Twitter Printscreen/@Silvana71376830/Youtube Printscreen/Marko Леонтијевиц

Званична информација коју поседујемо је да су деца преминула услед струјног удара.

Два дана након стравичне несреће у којој су две девојчице, М. В. (7) и М. В. (5) страдале од струјног удара у изнајмљеном стану у Карађорђевој улици у Обреновцу, овим градом завладао је мук.

КАМЕРА СА ЈЕДНЕ КУЋЕ ОДМОТАЛА КЛУПКО! Погледајте ПУТАЊУ СМРТИ убијене породице Ђокић (ФОТО)

КАМЕРА СА ЈЕДНЕ КУЋЕ ОДМОТАЛА КЛУПКО! Погледајте ПУТАЊУ СМРТИ убијене породице Ђокић (ФОТО)

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА У БЕОГРАДУ: Новим џипом се закуцао у аутобус

САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА У БЕОГРАДУ: Новим џипом се закуцао у аутобус

ПОРОДИЦА ЂОКИЋ УБИЈЕНА СА ПО ДВА МЕТКА! Најновији детаљи језивог злочина који је згрозио Србију

ПОРОДИЦА ЂОКИЋ УБИЈЕНА СА ПО ДВА МЕТКА! Најновији детаљи језивог злочина који је згрозио Србију

Из Основног јавног тужилаштва у Обреновцу незванично кажу да се вештаци већ два дана налазе на терену и да се још испитују све околности под којима је дошло до ужасне несреће.

- Тренутно се испитују околности под којим је дошло до несреће. Званична информација коју поседујемо је да су деца преминула услед струјног удара. Вештаци се већ два дана налазе на терену - кажу из овог тужилаштва.

Како се сазнаје, против мајке настрадалих девојчица, Марије В. (25), која је у тренутку несреће била на послу, а деца су у стану била сама, никада није била поднета ниједна кривична пријава. Међутим, према незваничним сазнањима, тужилаштво сада испитује да ли у овом случају постоји њена кривична одговорност јер је старатељством над њеном децом имала њена мајка, односно баба девојчица.

- Сада се испитује и старатељство над децом - наводи кратко извор.

Комшије из Карађорђеве улице у Обреновцу за ову породицу имају само речи хвале. Како кажу, самохрана мајка са троје малолетне деце у зграду се доселила тек пре неколико месеци.

- Девојчице су увек биле насмејане и добре. Кад год бих их срела у лифту оне би се постиделе. Дешавало се да се враћам из продавнице са кесама које су пуне хране, али и свежег хлеба и увек бих откинула корицу и дала им. То би их усрећило као и мог сина. Оне су биле као оно... Па које дете не воли хлеб - каже једна од комшиница.

У згради у којој је прекјуче дошло до незапамћене трагедије данас је одзвањала непријатна тишина.

- Биле су добре. Кад год бих прошетала пса, оне би ме виделе на тргу и дотрчаке би да га помазе. Играле су се стално ту, увек су трчкале, деца.. Ово је трагедија, све нас је погодило - каже једна комшиница.

Александар, кум настрадалих девојчица, рекао је кратко да ће Марија и трогодишња девојчица од сада живети код њега. Он је додао и да ће преузети старатељством над трогодишњом девојчицом, најмлађом сестром настрадалих, као и бригу о њиховој мајци.

devojčica
девојчица / Извор: Фото: Twitter/Printscreen/@Silvana71376830

- Њих две ће живети од сада код мене. Ја ћу тражити старатељство над девојчицом - рекао је он.

Подсетимо, седмогодишњакиња и петогодишњакиња настрадале су у прекјуче у купатилу током игре, док је у другој соби спавала њихова најмлађа сестра (3). Мајка девојчица, Марија В. у тренутку несреће била је на послу у једној фабрици, а ћеркице је, како каже, по други пут у животу оставила саме. Она је, како је раније испричала, рекла да је морала да оде на посао како би зарадила новац да прехрани децу, као и да је о девојчицама бринула сама јер јој је супруг у затвору због силовања детета.

- Пре неколико година, мој супруг је отишао у затвор након што је обљубио моју млађу сестру која је тада имала само 11 година. Отац је извршио самоубиство, а мајка ме је избацила са троје мале деце на улицу. Напољу је било хладно, нисам имала где. Морала сам да се снађем и почела сам да радим - рекла је неутешна мајка.

Она каже да су деца иначе ишла у вртић, а најстарија у основну школу, и да су је кобног дана позвале комшије да се хитно врати кући.

- Тај дан сам кренула на посао. Морала сам да одем да не бих добила отказ, а децу није имао ко да чува. Радним данима иду у вртић, а најстарија је ишла у први разред. Мене су комшије позвале и рекле ми да вода цури из мог стана. Уплашена, кренула сам пешке ка кући која је око 7км удаљена од мог посла, а у међувремену сам позвала Александра да оде до стана - наводи неутешна мајка.

Кум настрадалих девојчица, Александар, први је кобног дана ушао у стан и у купатилу затекао тела девојчица. Он је рекао да је призор био стравичан и да су девојчице лежале једна преко друге, на поду, поред веш машине.

Хитна помоћ је сат времена покушавала да реанимира девојчице.