Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЛАЖНО САМ ОПТУЖИО ЈОЈКЕ" Џонић променио исказ, али наставља да манипулише: Осумњичени за убиство породице Ђокић све негирао

14.07.2022. 17:29
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
porodica Đokić
породица Ђокић / Извор: СД/илустрација

Више јавно тужилаштво наставиће са новим доказним радњама у оквиру допуне истраге 26. јула када ће бити саслушани полицијски службеници који су радили на случају с озбиром на Џонићеве тврдње о подметању доказа.

Горан Џонић из алексиначког села Моравац оптужен за тешко убиство трочлане породице Ђокић, на данашњем саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом у Нишу признао је да је за стравичан злочин лажно оптужио своје комшије Александра и Костадина Милошевића. Горан и његов син Стефан поново су дали исказ пред ВЈТ јер је Виши суд у Нишу крајем јуна по други пут одбио да потврди оптужницу и наложио допуну истраге против Џонића у циљу потпуног утврђивања чињеничног стања.

Адвокат Зоран Витковић, пуномоћник родбине жртава, саопштио је да је Џонић наставио са тактиком коју примењује од хапшења а чији је циљ да избегне одговорност и замагли стање ствари.

ЖИВОТ СА АМБРОЗИЈОМ - ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА ПРИЧА

ЖИВОТ СА АМБРОЗИЈОМ - ЈОШ ЈЕДНА УСПЕШНА ПРИЧА

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВЕЉИНОГ КЛАНА: Познато о којим убиствима се ради

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВЕЉИНОГ КЛАНА: Познато о којим убиствима се ради

УКЛЕТО МЕСТО НА ТАРИ! На само неколико метара више смрти - једно од најлепших места на овој планини крије страшне приче

УКЛЕТО МЕСТО НА ТАРИ! На само неколико метара више смрти - једно од најлепших места на овој планини крије страшне приче

- Он је данас учинио оно што се од њега и очекивало, оно што је радио од почетка истраге, а то је мењање исказа у сваком тренутку у којем процени да му то иде највише у корист. Горан је искључио браћу Милошевиће као извршиоце овог кривичног дела и устврдио да их је оптуживао за злочин јер му је то наредио неки полицијски инспектор из Београда. Наставио је да покушава да избегне кривичну одговорност и да замагљује доказе који га терете а позива се на неке друге који не могу да се испитају. Очигледно је да сматра да је то за њега најбољи начин да покуша да измакне правди али верујем да у томе неће успети јер је досада у његовом исказу утврђено много нелогичности па и очигледних лажи које га сврставају у ред најтежих извршилаца кривичних дела на овим просторима. Надам се да ће у даљем току истраге бити прецизно утврђено све што је досада било спорно што омогућити да Виши суд потврди оптужницу за најтеже кривично дело - казао је Витковић.

Младен Магделинић, бранилац браће Милошевић, познатијих под надимком "Јојке" изразио је задовољство што је Џонић најзад признао да је његове клијенте неосновано умешао у монстроузан злочин.

- Присуствовао сам саслушању Стефана и Горана Џонића које је након испитивања оптужнице а у оквиру допуне истраге, наложило веће Вишег суда. Мислим да ни данашњим саслушањем тужилаштво није добило неку значајнију чињеничну грађу бар на основу одбране Горана Џонића. За мене као браниоца оптужених Милошевића битно је његово признање да је измислио њихово учешће у злочину те да ниједног ни другог брата уопште не познаје. Што се тиче Стефановог саслушања, очигледно је да је циљ тужилаштва био да његовим исказом рашчисти ко и на који начин користи породичну и кућу која се води на Стефаново име с обзиром на то да су бројни трагови злочина пронађени и у једној и у другој. То је кључно за утврђивање да ли је Стефан повезан са овим догађајем док што се тиче Горана, мислим да нико више нема дилему да је он можда и једини извршилац - казао је Магдаленић.

Goran Džonić
Горан Џонић / Извор: Србија Данас

Коментаришући Џонићев исказ, Магдаленић је потврдио оцену свог колеге Витковића да Горан и даље покушава да избегне оптужбу за злочин.

- Његов исказ сматрам конфузним али не бих да детаљишем о садржини изнетих навода с обзиром на то да је истрага још у току - рекао је адвокат.

На саслушање је први пут приступила адвокат Тамара Антић, из канцеларије адвоката Мирослава Ристића коју је као свог пуномоћника ангажовала Стојанка Ђокић, мајка убијеног Горана.

- Очекујем да оптужница ускоро буде потврђена јер мислим да је стање ствари у доброј мери рашчлањено али не бих да га коментаришем у интересу истраге - казала је Антић.

Како др незванично сазнаје, Горан Џонић наставља да тврди да је невин и тврди да му је све намештено.

- Он истиче да приликом првог полицијског претреса није нађено ништа а да су другог дана пронађени и меци и новац. Са друге стране не оспорава да је та муниција од његовог пиштоља, што доказује да манипулише доказима. Што се тиче Стефана, он такође негира учешће у злочину и објашњава да је његов отац могао да користи његову кућу док је он био на службеном терену - наводе саговорници.

Више јавно тужилаштво наставиће са новим доказним радњама у оквиру допуне истраге 26. јула када ће бити саслушани полицијски службеници који су радили на случају с озбиром на Џонићеве тврдње о подметању доказа.

Власник мењачнице Горан Џонић, његова супруга Гордана и двадесетпетогодишња ћерка Лидија, нестали су 26. септембра прошле године када су се из Моравца, након посете Горановој мајци Стојанки, враћали у Алексинац. Њихова спаљена тела пронађена су 2. октобра у атару села Моравац док је њихов "фолксваген пасат", који је такође запаљен затечен недалеко од Тешице. Двадесетак дана након злочина ухапшен је жртвин брат од тетке, Горан Џонић, његови синови Стефан и Милан и браћа Александар и Костадин Милошевић. Милошевићи и Милан су пуштени из притвора али истрага против њих још није обустављена. Горан Џонић се терети за тешко убиство а његов син Стефан за исто кривично дело али помагањем. Такође, Више јавно тужилаштво обојицу је оптужило за недозвољено држање оружја и експлозивних материја. За тешко убиство Кривични законик прописује казну затвора од десет година до доживотне робије.

БОНУС ВИДЕО: Убиство у Лесковцу - Биљана забетонирала мужа