Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛЕПИ БОКИ УБИЈЕН ЗБОГ ЖЕНЕ? Језива позадина убиства у Белвилу - иза свега стоји КУМ

26.11.2021. 22:24
Пише:
Србија Данас
Bojan Mirković
Бојан Мирковић / Извор: Фото: Друштвене mreže/YT/24 седам ТВ/Тв Пинк/Принтсцреен

Сумња се да је Бојан Мирковић платио главом везу с бившом супругом Горана Радомана и нестанак огромне количине новца од продаје кокаина "шкаљараца".

Бојан Мирковић (34), некадашњи вођа бечког огранка "Пинк Пантера" и припадник "шкаљараца", није пао као жртва обрачуна са "кавачким кланом", показују информације из истраге до којих је дошао Српски телеграф. Како се сумња, ликвидација у београдском насељу Белвил 12. новембра прошле године била је последица његове везе с Бојаном Радоман, удовицом Горана Радомана, који је припадао истом клану и страдао од руке "кавчана" још 2015.

TRAVELLAND и БЛАЦК FRIDAY ПОПУСТИ: Грчка - Лето 2022.

TRAVELLAND и БЛАЦК FRIDAY ПОПУСТИ: Грчка - Лето 2022.

УДАРАЦ У ГЛАВУ БИО КОБАН: Настављено суђење за убиство Стефана Филића, ово је главни узрок смрти

УДАРАЦ У ГЛАВУ БИО КОБАН: Настављено суђење за убиство Стефана Филића, ово је главни узрок смрти

СКАНДАЛ НА СУЂЕЊУ "КАСАПИНУ" ИЗ БАТАЈНИЦЕ! Сава и његова мајка на суд дошли као на модну писту, луксуз на све стране (ФОТО)

СКАНДАЛ НА СУЂЕЊУ "КАСАПИНУ" ИЗ БАТАЈНИЦЕ! Сава и његова мајка на суд дошли као на модну писту, луксуз на све стране (ФОТО)

КУМ ЗАШТИТНИК

- Рат две групе некада јединственог клана почео је крађом готово 300 килограма кокаина у Шпанији, а који је завршио у Радомановом стану. Мада никад није доказано да је он кривац, платио је главом. Сумња се да је Мирковић убијен због новца од шверца кокаина који је присвојио од "шкаљараца" - тврде извори из истраге.

Према неким информацијама које се и даље проверавају, Бојан звани Лепи Боки био је и у емотивној и пословној вези с Радомановом удовицом, која с децом живи у Београду. Наводно, био је чест гост у њеном стану на Новом Београду.

- Какав је био њихов однос и у какве су послове били умешани, не зна се, али се прича да се радило о огромним парама за чији нестанак је кривица пала на Мирковића. Међу оптуженима за овај злочин је и Иван Никчевић из Никшића, кум породице Радоман, који је после његовог убиства преузео улогу заштитника његове жене и деце. Тужилац се водио логиком да је због те улоге он и добио задатак да "реши проблем" нестанка новца - објашњава саговорник.

Радоман убијен према истој матрици

Горан Радоман (37) убијен је према истој матрици као и Бојан Мирковић, у гаражи зграде у којој је живео у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду. Та ликвидација 20. фебруара 2015. означила је почетак беспоштедног рата "кавчана" и "шкаљараца", који је досад однео више од 50 живота.

Непознати нападач сачекао је да Радоман паркира свој блиндирани БМВ и крене ка лифту. У њега је испалио пун рафал из аутомата и на месту га усмртио, а полиција је током увиђаја пронашла чак 25 чаура.

Никчевић је на суђењу рекао да је добро познавао Мирковића, да су били другови и да је био пријављен на његовој адреси 2016.

- Ишли смо заједно у теретану, а последњи пут сам га видео почетком новембра прошле године - рекао је судији.

ЛИКВИДАЦИЈА ПРЕД ЛИФТОМ

Подсетимо, Мирковића је, према оптужници, убио Лазар Тејић (22), који је у среду признао злочин и сву кривицу прихватио на себе. Снимци с надзорних камера су забележили како убица с мотоциклистичком кацигом трчи за Мирковићем, који носи кесу из продавнице, сустиже га пред лифтом у гаражи и испаљује неколико смртоносних хитаца у главу и тело жртве. Ликвидатор потом бежи бициклом и то низ стрме степенице и одлази у непознатом правцу.

Бојан се враћао кући кобног поподнева, када се испред њега одједном створио мушкарац с пиштољем. Бојан је почео да бежи, али није успео да побегне.

- Око 15.30 паркирао сам се у гаражу и, како сам излазио из кола, осетио сам мирис барута. Упутио сам се ка лифту, а испред њега је лежао рањени мушкарац. Још је био жив, позвао сам полицију и Хитну, али сам после чуо да је преминуо у амбулантним колима - испричао је тада Бојанов комшија.

Bojan Mirković
Бојан Мирковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Код убијеног Бојана нађена су лажна документа на име Јордан Б. Према добро обавештеним изворима, Мирковић се добро познавао и с Александром Шарцем, кога је екипа Веље Невоље, пошто није успела да га намами у кланицу у Ритопеку, убила непуних месец дана раније у гаражи тржног центра "Ушће".

Тејић сву кривицу преузео на себе

На суђењу које је почело 24. новембра Лазар Тејић је признао злочин и отворено штитио осталу четворицу оптужених, Бојана Ковачевића (свог очуха), Ивана Никчевића, Душана Кокоруша и Филипа Ивановића. Они су апсолутно негирали кривицу, док је заменик тужиоца Ирена Бјелош остала при чврстом ставу да су сви оптужени учествовали у злочину.

- Бојана сам убио тако што сам уређај за праћење залепио одоздо на његов аутомобил неколико дана пре убиства. Уређај за праћење сам платио 3.000 евра, а за два пиштоља сам дао 1.000 евра. Довезао сам се бициклом до Блока 63, па пешке до Блока 70, па таксијем до Белвила с ранцем на леђима. Када сам видео да Бојан улази у гаражу, прикрао сам се и тамо сам га убио - испричао је Тејић.

Он на суду није показивао ни трунку кајања, чак се повремено и смејао.

- Бојан је био добар дечко, али... Упознао сам га кад сам изашао из затвора и кад сам често излазио те 2019. у кафану "Стара песма", где је он радио као обезбеђење. Куповао сам од њега кокаин и знао је да ми учини, али онда ме је навукао опасно и давао ми је много кокаина. Толико нисам могао да продам. Већи део сам сам трошио и улазио сам у све већи дуг. Неколико пута ме је Бојан и шамарао, плашио сам се њега. Нисам могао да му вратим дуг и одлучио сам да га убијем - испричао је Тејић.