Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЉУБАН ХОФМАН ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА: Истрага обустављена, ЕВО и зашто! Његов брат остаје иза решетака

14.12.2023. 17:23
Пише:
Србија Данас/Блиц
Foto: Printscreen/YouTube/Jutarnji program TV Happy
Фото: Printscreen/YouTube/Jutarnji програм ТВ Happy / Извор: Фото: Printscreen/YouTube/Jutarnji програм ТВ Happy

Љубан Хофман Видовић ухапшен је са својим братом Миљаном.

Љубан Хофман Видовић пуштен је на слободу након више од месец дана из притвора, а након што је што је Прво Основно јавно тужилаштво у Београду саопштило да против њега нема доказа за кривично дело злостављање и мучење.

ХОРОР У ШАПЦУ! Мушкарац упуцан у главу, откривено шта је са нападачемužas

ХОРОР У ШАПЦУ! Мушкарац упуцан у главу, откривено шта је са нападачем

ТРАГЕДИЈА КОД КРАГУЈЕВЦА! Аутомобил покосио пешака, погинуо на лицу местаhitna

ТРАГЕДИЈА КОД КРАГУЈЕВЦА! Аутомобил покосио пешака, погинуо на лицу места

ОПТУЖНИЦА ЗА ХОФМАНА: Миљану се на терет ставља ЗЛОСТАВЉАЊЕ и МУЧЕЊЕ! Његов брат ослобођен, ево и ЗАШТОhofman

ОПТУЖНИЦА ЗА ХОФМАНА: Миљану се на терет ставља ЗЛОСТАВЉАЊЕ и МУЧЕЊЕ! Његов брат ослобођен, ево и ЗАШТО

Када је у питању, Љубан Видовић Хофман, ценећи све изведене доказе Тужилаштво је донело решење којим је одбачена кривична пријава због једног кривичног дела Злостављање и мучење, будући да нема доказа да је исти присуствовао критичном догађају, односно да нема доказа којим би се поткрепила оправдана сумња да је осумњичени Љубан учинио кривично дело Злостављање и мучење.

- Такође, Тужилаштво је донело решење којим је одбачена кривична пријава у односу на Миљана и Љубана због једног кривичног дела Злостављање и мучење јер је наступила застарелост кривичног гоњења - наводи се.

Како је саопштено из Првог основног тужилаштва, поступајући тужилац је предложио да се према окривљеном Миљану Видовићу Хофману, Љубановом брату продужи притвор имајући у виду да и даље стоје разлози за исти.

Такође, предложено је и да суд након спроведеног доказног поступка окривљеног Миљана Хофмана Видовића огласи кривим због извршења наведеног кривичног дела и да му изрекне казну затвора у трајању од 1 (једне) године.

- Као и да се Први основни суд у Београду огласи месно ненадлежним, с обзиром на то да је кривично дело извршено у Иригу, те да по правноснажности решења упути списе Основном суду у Сремској Митровици, као стварно и месно надлежном - наводи се у саопштењу Првог ОЈТ.

Истрага и против жртава браће Хофман

Такође, Тужилаштво је саопштило да исказе жртава браће Хофман није узело као веродостојне, односно им није поклонило веру јер су у супротности са изведеним доказима, а нарочито имајући у виду видео запис догађаја.

- Ово Тужилаштво формирало је предмет како би се утврдило да ли се у радњама именованих евентуално стичу сва битна обележја кривичног дела Давање лажног исказа из члана 335. Кривичног законика или кривичног дела Ометање правде из члана 336б Кривичног законика или неког другог кривичног дела за које се гони по службеној дужности, те ће након извршених провера и спроведеног доказног поступка бити донета одлука о даљем поступању - наводи се.

"Све је била шала"

Подсетимо, двојица мушкараца које су, како се сумња, малтретирали Љубан и Милан Видовић Хофман, саслушана су јуче у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, где су тврдили да нису малтретирани, већ да је све била само шала.

Како је "Блиц" незванично сазнао, у питању су достављач и конобар из Ирига које су браћа Хофман наводно малтретирала, а снимци објављени на друштвени мрежама.

Они су дали исказ пред петорицом адвоката одбране браће Хофман, а испричали су како је све била шала.

За сада није познато да ли је на овакве исказе неко утицао, имајући у виду, како незванично сазнајемо од извора из полиције, током њиховог давања изјаве у полицији било речи да је особа блиска озлоглашеној браћи утицала на њих и оно шта ће рећи у полицији.

Данима кружили снимци малтретирања

Данима уназад на друштвеним мрежама кружило је више видео снимака на којима се види група момака коју предводи Љубан Хофман Видовић, како долазе у више кафића у Модричи где малтретирају конобаре и једног од власника кафића.

Они упућује веома озбиљне претње, тврде да рекетирају пола Београда и траже извесну особу коју називају „Црв“и „Црвић“. Све то снимају и објављују на друштвеним мрежама.

– Ало, овде Хофман, кум Тупешин. Где си, где је црвић мали? Не знате? Слушај овамо, оставио сам писмо једно за њега овде, немој неко да је скинуо с врата ово што сам написао, је л ти јасно? Пола Београда рекетирамо, немој случајно да је неко нашег брата Тупија у лошем контексту споменуо. Је л' јасно? – говори Видовић.

Према сазнањима Српскаинфо, они су у Модричу дошли како би упутили претње особи која је у сукобу с Александром Јовановићем Тупешом из Модриче.

Тупеша је иначе криминалац из Модриче којег полиција тражи због више тешких кривичних дела, а који се тренутно крије на подручју Београда.

Извор: Србија Данас/Блиц